Levonova. anmeldelser

Infertilitet

Totalt antall meldinger: 4111

06/21/2015, Julia 30
Julia 30. Jenter forteller meg. sett eller ikke til Miren. så tvil. Syklusen er ikke skutt ned, måneden. Mindre uten mye smerte, endometriose har lenge siden blitt født med et annet barn, gynekologen anbefaler å levere, og horror er så mange dårlige i stedet for positive horror vurderinger. Jeg har et tap

06/19/2015, Lyudmila
Hei! Jeg er 47 år gammel. I 2013 satte Mirena en hormonell spole i gang umiddelbart etter hysteroresektoskopi (operasjon for å fjerne myoma). For å unngå vekst av nye noder rådet legen henne bare uten opsjoner. Året var alt bra, jeg merket det ikke, ingen ubehag. Etter 1,5 år begynte det monstroøse problemer med ansiktets hud. Hele nasolabial trekant er kontinuerlig stor rød rød akne. Bare ett antibiotika hjelper. Så lenge du tar det, går det bare. Bare kastet alt dette cashmere igjen. Fjernet på eget initiativ for en måned siden og ura-pah-pah, hvor gikk det! Slik er det!

05.23.2015, Vikulik
Velkommen! I august vil jeg være 21 år, menstrual med 12c halv, sexliv fra 15 og en halv. Sykkel fra 2013 29-41 dag (vanligvis 41) var det ingen graviditeter. Hun snudde seg til en lege (hun ble tidligere observert av andre, da denne legen tar langt, men hun måtte fortsatt reise). I november var det en tull på den 19. dagen av MC. Det var mørkbrunt, varte i 15 dager. Legen utpekte meg til å ta hormoner, for under eksamen og ultralyd fant de ikke noen grunner. Estradiol og prolaktin på dager 7-9 MC. FSH og kortisol 13-14 dager MC. Progesteron, testosteron, LH på dagene 25-26 MC. Månedlig kom så tidlig som den 52. dagen. Etter det passerte jeg alt akkurat i tide. resultater:
Estradiol 39,3 pg / ml, med en hastighet på opptil 160.
Progesteron 0,5 ng / ml. Med normen fra 1,2 - 15,9.
Legen foreskrev Duphaston fra 16-25 dagers MC til 1t 2 ganger, 3 sykluser og Normomens 3 måneder til 2 tabletter per dag. På dufastonet i månedens første syklus gikk på den 29. dagen, 2. syklus -31 dager, den tredje på den 34. dagen. Og de siste 2 syklusene i måneden er mindre rikelig, men de dvale 5 dager i en hel måned + 6 dager med mørk brun daub i siste syklus. Og i den nye syklusen, 17. mai begynte det, det var 5 dager. På den 6. daub var det rikelig. Her er i dag syvende dag og daub er. Legen sier å telle dagene og ta østradiol og progesteron igjen. Og ikke bekymre deg. Hva sier du?

27.04.2015, Marina
Mange takk til skaperne og administratorer av dette nettstedet, samt til jentene som skriver om sine problemer.
Du har reddet meg fra døden.
Miren satt i desember 2009. Flere livmorfibroider. Det var ingen spesielle problemer. For forebygging. Å ikke vokse. Nå tror jeg: la sine gynekologer tjene provisjoner.
Men alt i orden. Leveres i desember. En måned senere - halsbrann, som aldri skjedde, smerter i magen. Etter tre måneder - skremmende akne på ansiktet og tørr hud slik at huden er sprukket. Sommeren 2010, etter 6 måneder, gikk jeg knapt: alle mine muskler vondt, kvalme, irritabilitet, libido - null med negativt tegn. Etter ni måneder, i september 2010, nådde jeg en psykoterapeut. Diagnosen er depresjon, antidepressiva er indikert. Så i ni måneder fra en blomstrende ung kvinne forvandlet til en avskyfull gammel kvinne
.
Jeg leser nettstedet ditt og tenker: Hva er de riktige jentene her, hvordan overvåker deres helse. Og jeg, til tross for at det ikke var noen få korte år, kunne ikke korrelere Mirena og de ulykker som falt på meg. Jeg dro til legene, og alle behandlet meg, og alle fant sykdommen i deres profil. Det er forferdelig å huske hvor mye penger er brukt. Ingen koblet sykdommen min med Miren. Jeg trodde aldri at depresjon er en så forferdelig sykdom, det er ikke bare mentalt, men også fysisk lidelse, som Herren ikke bringer. De antidepressiva som ble tatt av meg, handlet bare i begynnelsen, da var det nødvendig å øke dosen. Takk Gud, at han forlot meg styrke og sinn for å fortsette å kjempe.
Igjen legene. Min redningsmann ble homøopatisk lege Vera Vladimirovna Korzun. Lav bue til henne. Hun koblet Miren med min tilstand og informerte nettstedet ditt. På samme dag gikk jeg til nettstedet, fant alt jeg trengte, konklusjoner. Neste dag, gikk og fjernet Miren. Hun kom ikke til seg umiddelbart, men rystingen og oppstanden var allerede i bilen på vei hjem. Med Mirena holdt han et og et halvt år.
Igjen vil jeg si takk til de som takket være denne nettsiden, og til jentene som skriver, er dette svært nødvendig for mennesker i nød. Du reddet livet mitt. Helse og suksess for deg.

27.04.2015, Marina
Jeg er 55 år gammel. For tre år siden fjernet Miren. Jeg vet om problemer ikke av hearsay. Halsbrann, akne, tørr hud, irritabilitet, depresjon, vondt ledd og så videre. Tenk godt før du satser. Og hvis du setter og merkelige ting skje med deg, er det fra henne.

05.05.2015, Vita
Så jeg vil ha et år i mai, da Mirena er verdt det. i begynnelsen syntes det å være ingenting, men nå for de siste tre månedene har jeg selv begynt å bli irritabel. Mine fattige slektninger får de også. Jeg kom også til den konklusjonen at feilen min uendelige irritabilitet er MIREN. På fig vil jeg rengjøre. kanskje en annen er foreskrevet for å behandle endometriose.

04.02.2015, Fatima
God ettermiddag, jeg er 25 år gammel, jeg ble satt Mirena for 3 uker siden og siden da har jeg ikke stoppet blødning, jeg vet ikke hvorfor, doktoren forstår heller ikke hva som skjer.
Vennligst skriv til meg, jeg er veldig redd, kanskje noen hadde dette? Venter på svar. Takk så mye.

03/29/2015, Irina
hei jenter jeg er 41, noen hadde problemer med svetting. på grunn av bruk av Mirena. Blir noe fysisk arbeid varmt, gjør nakken og hodet svette om natten? Miren satt 5 måneder siden. Månedlig nesten ingen.

05/19/2015, Julia
Jeg hadde det. Hun satte Mirena på 41. Etter et og et halvt år fjernet hun. 1) Han fikk mye vekt, og til tross for all innsats kunne han ikke miste den (mer enn 10 kg). Etter fjerning - i den første uken minus 2 kg. 2) Det var svindel og hvordan jeg kalte det "hot flashes". På omtrent samme tid, sannsynligvis under frigjøring av hormonet. Og når nervøs - svakhet å skjelve og tidevann. Nå er det hele. 3) Forferdelig irritabilitet på bagasjerom. 4) Libido svekkelse. Virkelig trist skit. Etter fjerning er interessen for livet mer eller mindre restaurert. Det var enda morsomt - spiralen syntes å være kontraceptiv, og prosessen ble liksom ikke interessant. Generelt ble jeg ikke nærmet seg, og jeg er glad for at jeg bestemte meg for å bli kvitt den. Og ja, selv under bruk av Miren, hadde jeg to cyster på eggstokkene (det var ingen ekte ultralyd på den før den ble satt).

03/23/2015, Oksana39 år gammel
God dag til alle! Andre gang Mirena spiral ble installert 9. mars 2015. Etter installasjon, opplevde nagende smerter nesten hele tiden. Det er det som plager deg. Når det ble satt for første gang, var det ingen smerte. Så jeg lider spørsmålet, kan dette være? Kan alt være bra fra en helix, men ikke fra den andre? Hvem sto overfor et slikt problem?

Månedlig med mirena

Jenter, hvem Mirena er verdt, som med den månedlige du? Jeg kom først etter fødselen og går bare 2 uker! Er dette normalt? som sådan er det svært få sekreter, jeg bruker daglige pads, men damn hvor lenge skal de vare?

Situasjonen er som følger: Jeg var redd i panikk like etter den første som ble gravid andre. Ikke i det hele tatt ønsket og kroppen var ikke klar. En venn ble gravid med en 5 måneder gammel baby. Min mann og jeg, selv nesten umiddelbart etter fødselen, var veldig aktive i seksuelt liv, så snart vi ventet på en måneds pause, var seks vanligvis daglig. Kondomer likte ikke, ingen følelser, og PAP var skummelt. Hun konsulterte med mitt geni, hun sa: enten Mirena eller stearinlys. Stearinlys med mannens temperament passet ikke til oss, sex skjedde alltid bratt, og stearinlyset ble satt i pris.

Jeg bestemte meg for å skrive om mine glade 2,5 år som har gått siden installasjonen av hormonal spiral Mirena! Takknemlig for skaperne! Hittil er menstruasjonen veldig skarpe, jeg gjør det daglig, det er ingen smerte, vennene mine er overrasket, og mannen min er glad! :) Men hvordan det hele begynte:

Jeg la denne spiralen for 1,5 måneder siden. Uken var tørr og da startet dauben, som ikke stopper. Økt periodisk. Faktisk var jeg klar for dette, men jeg begynte å irritere litt ((jeg vil ha aktivt sexliv, men det ser ikke ut til å fungere veldig bra. Vekt er verdt, det er ingen akne, men håret mitt falt litt. Jeg setter det på for prevensjon og å bli kvitt menstruasjon, de var sååå rikelig og sååå smertefullt, så jeg venter på min tilpasningsperiode til slutt.

Spiral Mirena: vurderinger, implikasjoner og bruksegenskaper

Hvert år blir intrauterin prevensjonsmidler stadig mer populært hos kvinner over hele verden. Og Mirena spiral, vurderinger, konsekvensene av installasjonen som vil bli diskutert nedenfor, tar fortjent blant annet Navy.

Hva er så bra dette verktøyet? Til å begynne med bør det avklares at det er to typer spiraler: vanlig, med innhold av sølv eller kobber, og hormonalt. Kobberspoler er svært populære i mange land på grunn av deres lave kostnader, men deres eneste formål er å beskytte kvinner mot uønskede graviditeter. Deres eksponeringsmetode er basert på kobberens spermicidale aktivitet og reaksjonen av livmorens indre slimhinne til utseendet av et fremmedlegeme. De hormonelle IUD, som inkluderer Mirena helix, har ikke bare prevensjonsmidler, men også terapeutiske effekter. Dette intrauterin levonorgestrelleasing-systemet er en T-formet ramme med en plastbeholder som inneholder hormonet levonorgestrel.

Umiddelbart etter installasjonen begynner innholdet i beholderen gradvis å komme inn i kvinnens kropp. Bevegelsen skjer med en minimumshastighet - i begynnelsen er mengden av hormonet 20 mg / dag, ved utgangen av 5 år - ikke mer enn 10 mg / dag. Microdose "virker" bare i livmor, absorpsjon i blodet er nesten umulig. Som et alternativ til kirurgisk inngrep for uterine myoma, anbefaler leger ofte installasjonen av Mirena-helixen. Tilbakemeldingen og implikasjonene av dette trinnet i kvinner varierer fra entusiastisk positivt til kraftig negativt.

Alt dette er rent individuelt, hver persons kropp er unik og kan begge akseptere en fremmedlegeme og reagere utilstrekkelig på det. For eventuelle klager som oppstår etter installasjon av en lUD, bør du konsultere en lege og rapportere problemer. Men med myoma fungerer Mirena helix som et terapeutisk middel. Det er spesielt effektivt i nærvær av små formasjoner. Selvfølgelig vil de ikke helt forsvinne, men under påvirkning av en hormonholdig spiral, vil veksten avta betydelig eller helt stoppe. I store svulster hindrer dets tilstedeværelse tilbakefall av vekst.

I tillegg gir den standardvarigheten og volumet av menstrual utslipp etter at en legemiddel- eller organbeskyttende kirurgisk behandling av livmorfibroider har blitt utført. I tillegg er indikasjoner på bruk av Mirena helix forebygging av endometriose og idiopatisk menorrhagi. Spiralene har sine egne egenskaper ved bruk. De fleste leger er enige om at bare kvinner som fødes skal installeres. Få av spesialistene bestemmer seg for å tillate uterinpatienter under 25 år å bruke denne metoden som prevensjonsmiddel.

Før du installerer helixen, må du bestå testene:

  • Et smør på flora og cytologi vil vise om det er betennelser eller forstadier i livmoren. Med den eksisterende patologien er det nødvendig å gjennomføre behandlingen først, og først etter ferdigstillelse bør installasjonsprosedyren utføres.
  • Ultralyd av eggstokkene og uterus er gjort for å sikre at det ikke er noen abnormiteter. Operasjonen vil være trygg når livmoren er normal. Hvis tohornet livmor, septum eller annen patologi av orgelet er funnet, utføres prosedyren ikke.
  • En graviditetstest viser til en lege at en kvinne ikke er i en "interessant stilling" - det er klart at når et barn blir født, er å plassere en spiral ikke bare meningsløst, men også usikkert.
  • Blodtest for RW og HIV.

I tillegg er en undersøkelse av brystkjertlene og bekkenorganene. Etter introduksjonen av Mirena-helixen, vurderinger, er konsekvensene ofte diametralt motsatt. Nesten alle kvinner som bruker lignende beskyttelsesmetoder, blir menstruasjon mindre rikelig og smertefull. Noen stopper og gjenoppretter seg bare etter fjerning av spiral.

I hormonspolen kan følgende bivirkninger oppdages:

  • allergisk utslett og kløe;
  • hårtap og alopecia;
  • migrene hodepine;
  • irritabilitet, tretthet
  • uregelmessig menstruasjon;
  • utseendet av overflødig vekt;
  • mage og ryggsmerter;
  • Endrer utseendet på huden (det blir fet).

Hos 0,1% av kvinnene forårsaket bruken av helixen hevelse, oppblåsthet, hudutslett, hirsutisme (overdreven vekst av mannlig hår - mørkt og hardt). De uønskede effektene ved bruk av en lUD inkluderer ektopisk graviditet, ovariecyster, amenoré (fravær av menstruasjon i flere sykluser), innfødning av blodet i livmoren eller skade på veggene, infeksjon og betennelse i bekkenorganene.

Mirena: omtaler av kvinner etter 40 år

Det er mange fordeler med å bruke Mirena helix. Anmeldelser av kvinner etter 40 år vitner om dette.

  1. Hormonholdig helix er etablert i en lang periode på 5-6 år. I løpet av denne perioden er det ikke nødvendig å kjøpe og bruke andre prevensjonsmidler - kondomer og dyre orale prevensiver.
  2. Videre økte en pille som ikke var tatt på tid, stor risiko for uønsket graviditet. Med den etablerte spiralen er det mulig å ikke bekymre seg om det i flere år.
  3. Tilstedeværelsen av marinen blir ikke følt av noen av partnerne, som gir fullverdige opplevelser under intim intimitet. Dessverre kan dette ikke sies om kondomet.
  4. Spiral Mirena vurderinger av kvinner etter 40 år er karakterisert som et terapeutisk middel for livmor myom og endometriose.

Selvfølgelig har slike enheter noen ulemper. For eksempel vil de ikke beskytte mot seksuelt overførbare sykdommer. Derfor vil denne beskyttelsesmetoden ikke være praktisk for kvinner, som ofte forandrer partnere for kjærlighetsgleden.

Installer Navy gynekolog på sitt kontor. Det er ønskelig at operasjonen ble utført i de første dagene i menstruasjonssyklusen. Hvis dette skjer på dagene 1-7 fra begynnelsen av utslipp, kan du ikke lenger beskytte deg selv denne måneden. Hvis installasjonen ble gjort på 8. dag i syklusen og senere, så innen 30 dager bør du ty til ekstra prevensiver. Installering av intrauterin enheten er en litt ubehagelig, men generelt smertefri prosedyre. Kvinner med lav følsomhetsgrense kan be en spesialist om å bruke lokalbedøvelse.

Etter å ha brukt iUD, bør et oppfølgingsbesøk hos gynekologen holdes om 30 dager, deretter en annen - om 2 måneder. Videre er det nok å besøke en spesialist en gang i året. Helixen er ikke satt umiddelbart etter levering. Årsaken til dette er enkel - i løpet av denne perioden er det ikke i stand til å fikse seg riktig i livmor, er sannsynligheten for det uoppståelige tapet høyt.

Dette kan føre til uplanlagt graviditet. Prosedyren utføres best når livmor har fått sine vanlige dimensjoner. Vanligvis tar denne prosessen ca 2 måneder, men noen ganger kan det ta opptil 3-4 måneder.

Etter en abort kan du installere en spiral samme dag. Prosedyren for å plassere iUD er dette: Først behandler legen skjeden og livmoderhalsen med en antiseptisk løsning, og griper deretter på forsiden med tang. Ved hjelp av et spesielt verktøy rettes den livmoderhalske kanalen og introduserer et prevensjonsmiddel i livmorhulen.

I følge instruksjonene er kontraindikasjoner for montering av en spiral:

  • cervicitt;
  • graviditet eller mistanke om det;
  • cervikal dysplasi;
  • ondartede svulster i uterus eller livmorhalsen;
  • postpartum endometritis;
  • abnormaliteter av livmor, både medfødt og oppkjøpt;
  • akutte sykdommer og svulster i leveren;
  • infeksjoner og betennelser i nedre urinveiene og bekkenorganene;
  • intoleranse mot komponentene i stoffet;
  • blødning av ukjent opprinnelse
  • septisk abort i de siste 3 månedene;
  • alder over 65 år - ingen studier ble utført i denne kategorien av pasienter, så effekten av helixen på kroppen er ikke undersøkt.

anmeldelser

Irina Kolgunova, Astrakhan "Av medisinske grunner setter de en spiral til Miren. Anmeldelser av kvinner etter 40 år på Internett om denne enheten er så motstridende at jeg prøvde å nekte denne prosedyren.

Men det var ingen steder å gå - eller kutte, eller en spiral. Legen overtalte meg, og jeg bestemte meg for å installere.

Jenter har aldri angret det! For det første stoppet veksten av min fibroids på ett merke (jeg sjekker regelmessig på dette), og for det andre har mine perioder nesten stoppet. Så, smører noe litt. Dette gjør meg utrolig glad! I nesten to år har jeg blitt satt i en spiral, og jeg har ingen bivirkninger fra det - alt er fint med huden og med vekten. Sann, jeg prøver alltid å holde øye med vekten, men i dette tilfellet behøvde jeg ikke en gang å gi opp mine vaner - jeg endret ikke kostholdet mitt. "

Veronika Khramova, Kirov "Jeg har lenge valgt antikonceptiva midler. Det jeg bare ikke brukte! I begynnelsen av forholdet til mannen min, elsket vi kondom - verken jeg eller han likte det. Da kjøpte jeg de første pillene i apoteket - like ille som etter dem, hadde jeg aldri en! De begynte å bruke stearinlys - mannen min likte ikke det: hver gang før sex til kjøleskapet løper, for å sette et lys.

Jeg bestemte meg for å ta en pause - og fikk en overraskelse. Kinder overraskelse. 2 år Mitka feirer snart. I mellomtiden, under graviditeten, ble legen observert, delt med henne sitt problem. Hun sier til meg, de sier, du kommer etter fødselen, du vil bestå testene, og vi skal sette spiralen. Jeg kom, og vi valgte hva slags spiral å sette. Vi stoppet ved Mirena - la prisen ikke være den laveste, men hennes helse er dyrere! Den første uka eller to mage, men vondt. Og så gikk det bort. Og nå går jeg glad. Ikke syk, ingenting gjør vondt. Og mannen min liker det - jeg løper ikke bort fra ham hver gang før sex. "

Julia Pavlova, Krasnodar "Når legen etter fødselen rådet meg til å helbrede med Mirena, motsto jeg. Vel, selvfølgelig, jeg har lest anmeldelser, "pro" tips (som ikke engang er leger). Legen min rådde meg til å lytte mindre til amatører og flere spesialister. Kort sagt overtalte hun meg. Nå snakker jeg om mine følelser: når de satt, hadde de ubehagelige følelser.

Men ikke mer enn det. Dessuten har jeg en høy smertegrense, så jeg overfører det ganske roligt til alt. Etter det ble magen selvfølgelig syk. Vel, hva ville du ha - om enn en liten, men en operasjon. I tillegg er det et fremmedlegeme inne - så lenge det bosatte seg der nede, mens det ble avgjort, som det burde. Generelt gikk alt dette snart. Og når tiden kom for menstruasjon, skjedde et mirakel - jeg merket dem nesten ikke! Men før de fødte på slike dager, krypte det noen ganger på veggen fra smerte. Derfor har jeg bare Miren. "

Hvordan ikke komme inn på det psykiatriske sykehuset, eller oppmerksomhet - "Fred"!

Jeg fødte et barn i 30 år. Av russiske standarder er det sannsynligvis for sent, men her regnes det som normen (jeg har bodd i California i mer enn 10 år).

Men det handler ikke om når det er best å føde. Jeg ville bare si at alle disse årene, til datteren min ble født, visste jeg ikke hva en spiral eller hormonell piller er. Alle 14 år av ekteskapet, brukte min mann og jeg utelukkende kondomer og følte seg mer eller mindre tolerabel. Jeg ville ikke svelge pillene, og spiralen ble ikke anbefalt. Nå, etter fødselen av et barn, spurte jeg, ved en av de første avtalene med legen, om metoder for beskyttelse. Legen fortalte meg om pillene, og om kvinners ringer som måtte byttes hver måned, og om noe annet. Alt dette virket meg for komplisert, spesielt gitt at jeg har et dårlig minne. Og jeg spurte om det var noe mer permanent og pålitelig, slik at hodet ikke ville skade. Problemet var at jeg ikke bry meg for å finne ut hvordan på engelsk det ville være en "spiral" :), og jeg ventet på alt da legen selv tilbød det til meg, og jeg vil forstå det av beskrivelsen. Så generelt, og det viste seg, og vi ble enige om en spiral. Jeg må si at jeg fødte på et godt sykehus, og fødte under fantastiske forhold. Men samtidig visste jeg at jeg snart ville kjøpe en annen forsikring og forlate sykehuset fordi enkle leger der forlater mye å være ønsket. Ja, de er i stand til å operere og reanimere helt fint, og det er herlig å føde dem. Men de vanlige terapeuter er forferdelige, diagnostikerne er bare ingen, du kommer ikke til en spesialist før terapeuten gjør en diagnose, og køene til spesialistene er to måneder framover. Kort sagt, jeg visste at legene ikke var veldig gode, men jeg håpet at de ville hjelpe meg å velge en enkel spiral og sette den opp på en eller annen måte uten problemer.

Så, min lege og jeg ble enige om Mirena-helixen. "Mirena" så "Mirena" - dette navnet fortalte meg ingenting. Moderne hormonell spole, pålitelig. Jeg leste heftet som jeg fikk, alt ser ut til å være bra. Og jeg legger "Miren". Det skjedde bokstavelig to måneder etter levering. Månedlig har jeg ikke gjenopptatt. Jeg kunne bare omtrent forstå at noe skjedde. Ingenting vondt, det var ingen blod i det hele tatt (!). Så, lett utslipp, som i den siste dagen i den vanlige månedlige. Jeg dro til legen (selv på samme sykehus), de fortalte meg at dette var en vanlig ting for Mirena, og jeg roet meg ned. kjønn Det ble mye lysere så snart mannen min og jeg sluttet å tenke på tannkjøtt, og jeg var veldig fornøyd. Likevel: Graviditet oppstår ikke, det er ingen menstruasjon, ingenting gjør vondt. Skjønnhet! Her er bare PMS (premenstruelt syndrom). Jeg begynte plutselig å legge merke til at 10 dager før den såkalte menstruasjonsperioden, ble jeg veldig irritabel, noe som aldri var i mitt liv. Vel, jeg tror alt forandret seg etter fødselen, hormonelle forandringer i kroppen og alt det. I tillegg er PMS et vanlig fenomen for mange kvinner. Og igjen internt roet ned.

Men irritabilitet vokste bokstavelig talt fra måned til måned. Jeg begynte å rope på min mann, hos min svigermor, selv ved et spedbarn. I første halvdel av den månedlige syklusen følte jeg mer eller mindre tolerabel, men nærmere månedlige perioder ble jeg ukontrollabel. Mitt barn var helt søvnløst, han sov veldig lite og veldig rastløs, så jeg følte meg alltid søvnig, sliten og sint. Barnet var ett år gammelt, og jeg fikk nesten ikke glede fra morskapsel. Jeg ble irritert av alt og alle. Jeg følte meg veldig sliten og frustrert, selv om jeg hadde en god søvn. Jeg var død og trøtt på jobben, selv om jeg jobbet bare noen få timer om dagen. Jeg ropte ofte fra noe tull, jeg tok både min mann og svigermor med mine gråt. Dessuten kom det i en slik grad at jeg ikke ville ha noe i livet - ingen hvile, ingen underholdning, ingen kjøp av fasjonable filler, ingen helligdager. ingenting. Depresjon sugde hodet mitt. Det var ikke lenger en enkel PMS, jeg følte meg trøtt og irritert hele tiden. Jeg gjorde nesten ikke husarbeid. Noen ganger lagde hun bare mat, vasket retter og vasket og stryket lin. Jeg brydde meg ikke om at det var støv overalt, at gulvet på kjøkkenet ikke hadde blitt vasket lenge, leker lekte rundt i huset. Jeg ville ikke ha renslighet eller komfort i huset, og selv om jeg fant styrken til å rengjøre, var rensligheten av rommene ikke behagelig. Det brydde meg ikke. Jeg elsket barnet selvfølgelig, men hans uvillighet til å sove om kvelden førte meg til fortvilelse. Som følge av dette ble datteren min og jeg begge redd for kvelden legging, og ved synet av sengen ble hun hysterisk. I mellomtiden gikk tiden, datteren vokste opp, bestemorene bidro aktivt, min mann og jeg jobbet. Jeg endret min gamle sykeforsikring for en helt annen, dyrere en. Og her hjalp saken. Som det sier: det ville ikke være lykke, men ulykke hjalp.

I fjor sommer, som vanlig i juli, hadde jeg mye arbeid. Jeg er pianist, og i den måneden måtte jeg sitte på piano i 6-7 timer om dagen. Det jobbet hardt for meg mer enn noensinne, tretthet multiplisert, jeg var konstant nervøs, spesielt hvis jeg var sen for jobb på grunn av trafikkorker. Jeg hadde ekte tantrums rett bak hjulet da jeg så hvor mye jeg var sen. Etter noen uker med så hardt arbeid skjedde noe med høyre hånd. Når jeg spilte piano, følte jeg smerte i håndleddet mitt, ikke veldig sterkt, men ganske håndgribelig. Etter ytterligere to uker arbeid syntes jeg at hånden ville passere seg selv, for nå vil jeg jobbe mye mindre. Men hånden passerte ikke. Månedene gikk, vinteren kom, og armen begynte å skade nesten konstant under noen belastning, og selv håndleddet var alltid litt hovent. Så du kan miste jobben din! Jeg måtte lete etter leger.

Etter et langt søk etter en lege og eksperimenter med en hånd i form av en massasje, kald og varm komprimerer, tabletter etc. Jeg endelig fant en fantastisk lege som kurert min hånd med en enkelt injeksjon! Det var allerede vår, jeg var nesten desperat, og plutselig var det så enkelt - en injeksjon og det var alt! Legen syntes meg nesten en trollmann. Og jeg bestemte meg for å konsultere ham om PMS, mangel på perioder, etc. Han sa at alt dette ikke var normalt og anbefalt en god gynekolog til meg. Jeg ringte umiddelbart klinikken for å gjøre en avtale. Da datteren hennes allerede var to år gammel, hadde hun fortsatt problemer med å legge seg til sengs om kvelden, men hun sov hele natten til sent på morgenen uten å våkne opp. Jeg begynte å få nok søvn, men fortsatt tretthet passerte ikke. Jeg kunne ikke forstå noe. Hvorfor har barnets fødsel plutselig forandret karakteren min så mye? Selvfølgelig var jeg ikke en engel før fødsel, men aldri så hysterisk. Jeg var redd for at jeg hadde et barn, og ikke fordi jeg angret det, men bare fordi jeg var lei meg for barnet - vel, hvorfor fikk han en så motbydelig mor? Min svigermor beroliget meg, som hun kunne, sa at jeg var en god mor, jeg trenger bare å hvile. Hun rådde alltid min mann og jeg til å ta en ferie og gå et sted sammen. Men jeg ville ikke forlate datteren min. Ja, og så lett å jobbe med mannen min ville ikke bli utgitt. Hysterikken fortsatte, mannen unngikk kontakt med meg, men i sannhet ønsket jeg ikke å kommunisere meg selv. Jeg mener ikke engang sex, jeg ville bare ikke se noen. Jeg fant meg selv konstant å finne feil med noe, og alt virket for meg å være feil rundt meg, og alle menneskene rundt meg var idioter som hadde blitt enige om å forgifte min eksistens. Crazy hund

Jeg kom til gynekologen i april. Det viste seg for å være en tante, ganske ung og veldig intelligent. Russisk, forresten, så jeg trengte ikke å forklare alle mine problemer for henne. Da jeg sa om Mirena, begynte hun plutselig å spørre meg hvordan menstruasjonen min pleide å gå, hvordan jeg fødte, om det var blødning, etc. Jeg svarte på spørsmålene, ikke egentlig forstår deres mening. Månedlig var alltid lunken, i 2-3 dager, hun fødte seg selv, det var ingen blødninger. Legen var veldig overrasket. "Hvorfor har du satt" Miren? "Hun spurte. Det viste seg at Mirena ikke er en enkel spiral. Hun er fremfor alt fremfor kvinner som har hatt for lange perioder eller blødninger, eller noen alvorlige komplikasjoner etter fødselen. Det er en hormonal spiral med noen medisiner. Og jeg trenger ikke dette i det hele tatt! Derfor er PMS så sterk - hormoner virker. Og mangel på blod i menstruasjonen er også helt normalt. at jo mindre tid igjen til slutten med steinen til denne spiralen (jeg setter den i 5 år), jo svakere blir ICP. Og siden hovedproblemet for meg var fraværet av menstruasjon, og jeg var overbevist om at alt var i orden, bestemte legen og jeg å forlate alt som det er. og et halvt år for å erstatte "Miren" med en vanlig spiral. De bestemte seg for det, men tanken på at det var spiralen som gjorde livet mitt så uutholdelig, satte seg fast i hodet mitt. Jeg kunne ikke fullt ut tro at en slik liten spiral hadde så sterk handling. Jeg trodde fortsatt at jeg bare trengte en hvile, og i august, da jeg ville være mer fri med jobb, kunne jeg ha litt hvile, kanskje til og med gå et sted for et par dager, forlate datteren min til bestemoren min. Men det ble snart klart at jeg ikke ville nå frem til august. Eller komme inn i en ulykke, fordi å kjøre bil i en slik oppblåst tilstand er ganske enkelt farlig, eller til en vanvittig asyl. Eller snuse. Ja, jeg begynte å drikke. Ikke å jamme vodkaen med flasker, men et glass eller to vin om kvelden - jeg trengte dette allerede. Og det var etter neste tantrum, etter å ha følt det direkte medikamentbehovet for alkohol, skjønte jeg at dette er hvordan folk drikker seg selv. Det var nødvendig å gjøre noe, og jeg bestemte meg for å fjerne spiralen! Plutselig er spiralen kilden til alle mine problemer.

Jeg var ikke sikker, men det var ingen andre alternativer uansett. Neste morgen ringte jeg klinikken og dro til legen for et besøk. Så skjedde alt som i magi. Fra de aller første timene, da spiralen ble trukket ut til meg, begynte jeg å føle meg mye roligere. Alt nervøsitet og spenning, som ikke lot meg gå i mer enn to år, forsvant et sted. Og ikke gradvis, men plutselig alt på en gang. Jeg var redd for å tro på mine følelser, det virket for meg at dette ikke skjer, det var som en fantastisk transformasjon! Monstre - vakker! :) Den første kvelden ble jeg overrasket over å finne ut at du kan sette et barn i 40 minutter og ikke være nervøs eller skrik samtidig! Og ikke bare holde tilbake innsats av vilje. Og virkelig vær en rolig og kjærlig mor! Det ser ut til at datteren min også var veldig overrasket over forandringen som skjedde med meg fordi hun oppførte sig stille og stille sovnet. Dagene gikk forbi, jeg kjente meg ikke igjen. Den gamle trettheten begynte å sakte gå bort, jeg begynte å våkne frisk og hvile om morgenen, jeg sluttet å rope og hysterisk, jeg gjenoppdagde morsomheten om morskap. Hvorfor er det morskap, jeg følte en smak for livet! Jeg begynte å smile! Og det ble umiddelbart lagt merke til av alle slektninger. Og min lille datter plutselig ble mye sterkere for å nå ut til meg, hun lærte å klemme og kysse. Og jeg følte meg så lei meg for de savnet og uopprettelig tapte dager, da de første årene av morskap ble forgiftet gjennom en dum doktors skyld! Jeg så på huset mitt med horror. Min Gud, hvordan jeg lanserte den! Støv, smuss, spindelvev på veggene, gulvet på kjøkkenet kan ikke vaskes. Etter å ha jobbet ut den vanlige julikontrakten og tjent en anstendig mengde bestemte jeg meg for å erstatte den skitne linoleumet på kjøkkenet med rene fliser. Men først slapp av!

Og min mann og jeg, forlot en datter for sin mor, dro i tre dager i Las Vegas. Fortsatt, 3 år uten ferie. Og Las Vegas er nær, nesten tre og en halv time unna med bil, nesten ingen tid og penger på veien. Og der, hvis du ikke hviler fysisk, så hvil deg i det minste moralsk. Og det er ikke nødvendig å sitte i et kasino. Vi spilte knapt. Det er så mange ting i Las Vegas. Og showet, og museene, og hotellene seg selv (som selv er mye mer interessante enn museer). Og dette er en fantastisk ferie følelse hvert minutt. Fantastisk by! Vi returnerte veldig fornøyd.

Og nå er vi engasjert i kosmetiske reparasjoner hjemme.

Vi oppdaterte malingen på veggene, hvor det var flekker og pittoreske barn "bilder" med en filtpenn og blyanter (vi har ikke bakgrunnsbilder på veggene våre, bare maling). De satte fliser på kjøkkenet, kjøpte en ny komfyr og en mikrobølgeovn, vasket og omorganiserte en stor samling Gzhel i åsene på en ny måte. Jeg har også tenkt å kaste ut skitne, halvbrukte stoler på kjøkkenet og kjøpe nye. Og bedre med bordet. Sjelen ber om forandring, renslighet og komfort! Igjen begynte jeg å nyte shopping, datteren min, i glede, kjøpte en haug med leker, DVDer og klær. Og jeg føler meg så glad! Jeg begynte å nyte livet igjen. Vi bestemte oss for å ha en kattunge, og har allerede valgt en veldig søt. I en uke tar vi ham fra kattesykehuset med alle vaksinene.

Mine normale perioder har returnert til meg! :) Og om tre år begynte jeg å glemme hva det er. Og jeg, som en idiot, var veldig glad da min normale PMS kom tilbake til meg - når jeg ukontrollert vil ha en søt og trekker litt underliv. Og det er alt. Jeg har ennå ikke satt opp en ny spiral, noe skummelt, selv om legen sa at en vanlig spiral ikke er i stand til slike ubehagelige ting. :) Jeg måtte kjøpe kondomer igjen! Men i slutten av september, i løpet av den neste menstruasjonen, vil jeg definitivt registrere meg for en lege og sette meg en vanlig spiral.

Her, kanskje, det er alt. Kanskje historien min vil hjelpe noen, men kanskje ikke, jeg innrømmer fullt ut at det bare var min individuelle reaksjon på Mirena, og resten av kvinnene gjør det bra. Og saken min er bare et unntak, som bare bekrefter regelen. Jeg vet ikke, jeg beskrev bare mine egne erfaringer. Og siden jeg også er skeptiker, tror jeg mer på det dårlige enn i det gode, og jeg har ikke selvhypnose i det hele tatt, det er lite sannsynlig at jeg bare overtalte meg selv at alt etter hvert ville være bra. Jeg er veldig bra! Hva og jeg ønsker dere alle!

Kaliningrad Forum

Mirena Spiral

Daniella 18 august 2010

Daniella 19 aug 2010

Ksenia Baulina 15. desember 2010

assol 15. desember 2010

Geit Dereza 24 desember 2010

KisKis 24. desember 2010

Jeg har et og et halvt år "Mirena", satt i "Hope" i TT. hva skal jeg si? TTs hender er gyldne, det gjør ikke vondt for å satse, effekten er fortsatt observert
en minus - ca 3 kg ble tilsatt ganske raskt, men kroppen min reagerer på alle hormonelle prevensjonsmidler på denne måten. Totalt sett er jeg glad

Du er henne, viser det seg, et par måneder etter fødselssettet? Kan du mate henne?

assol 24. desember 2010

Du er henne, viser det seg, et par måneder etter fødselssettet? Kan du mate henne?

Sykepleie kan. Men legen min rådde meg til å legge inn seks måneder etter fødselen, og høringen for høringen (hun gjorde fysioterapi på den tiden) uttalte at selv etter to måneder er det mulig.

Fargelagt hest 25 desember 2010

assol 25 des 2010

Jeg er glad.
Når det gjelder penger, vurderes alt. Før Mirena tilbrakte jeg 280r på Yarina hver måned. 280 * 12 måneder = 3360 per år. Mirena er satt på 5 år. 3360 * 5 år = 16800. Så besparelsene er betydelige. Hvis du ikke kjøper tamponger og pads i 5 år, kan du telle hvor mye du kan spare penger. Samtidig, gjentar jeg, det er bare åpenbart at det ikke eksisterer perioder for seksuelt liv for en kvinne.
Men før du installerer Mirena, er det nødvendig å besøke en lege, lage en ultralyd av livmoren, helbrede alle infeksjoner.
Vel, alt jeg vet er skrevet. Det blir spørsmål - skriv.

Eh. Jeg misunner deg på en god måte. Jeg vurderte også hvordan å sette spiralen økonomisk. Hvis du også tar i betraktning at Yarin, som du drakk da, ikke er verdt 280 nå, men alle 700 rubler.

Farget hest 01.01.2011

Eh. Jeg misunner deg på en god måte. Jeg vurderte også hvordan å sette spiralen økonomisk. Hvis du også tar i betraktning at Yarin, som du drakk da, ikke er verdt 280 nå, men alle 700 rubler.

Hva er månedlig? Dette er separasjonen av overskytende endometrium. Under Miren blir han skilt regelmessig hver dag. Og ikke på en gang i flere dager med menstruasjon. De øvrige funksjonene til kvinnekroppen overholder.
Under Miren har noen kvinner fortsatt sine perioder, bare skarpe, og noen av dem forsvinner helt.
Min gynekolog sier at jeg var heldig, og jeg var i den andre gruppen. Denne gruppen, forresten, er mer tallrik enn den første.
Forresten, som min gynekolog fortalte meg, for noen sterke troende, gir fraværet av menstruasjon under Miren psykiske problemer, og de tar Miren ut.

rosinka 01.01.2011

Farget hest 02 jan 2011

og sikkert blir alle bedre? (((Hvilken luckless ting ((Jeg vil ikke bli bedre, så jeg kan ikke kaste av de 10 mest ekstra pundene..

Ikke alt i det hele tatt. Bare de som har en tendens til å være overvektige (jeg, dessverre fra dette firmaet), gjenoppretter. Min venn gjorde ikke noe i det hele tatt.
Vi må prøve. Det virker for meg at hvis det er viljestyrke (jeg ikke har det), så ikke bli bedre.

Gjest dominikaa_ * 10 feb 2011

Umiddelbart om deg selv. Jeg er 44 år gammel. Det er et barn. En gang i 2004 behandlet hun endometriose ved å rense livmoren.
Min Mirena er fra 4. mai 2008. Kostnad Mirena på den tiden var 9300.
Ta på råd fra hennes gynekolog.
De første seks månedene var månedlige. Nå, i nesten 2 år nå - nei. Det er ingen sekreteringer i det hele tatt.
Problemer med pakninger / tamponger, skitne bukser og andre problemer er fraværende på grunn av menstruasjonstiden.
Føler seg bra. Jeg gjør regelmessig en ultralyd av livmoren. Så langt (pah, pah) var det ingen problemer.
Har gjenopprettet, dessverre. Nesten 6 kg. Men jeg skylder ikke Miren fullt ut, fordi Jeg fører en feil livsstil, jeg spiser mel, søtt og om natten.
Jeg lever et fullt sexliv. Mannen virker ikke engang at jeg har noe inni.
Jeg vet minst 2 kvinner som også brukte Mirena. En - en ung kvinne, etter at hun hadde på seg, fødte et helt sunt (andre) barn.
Ifølge leger utsett Mirena utbruddet av overgangsalderen, bidrar til å løse en bunke med kvinnelige problemer (for eksempel kvinner som er utsatt for styrket endometrium (dette er mitt tilfelle), hjelper det å fjerne overflødig endometrium uten å gripe til kirurgisk rengjøring. Kvinner som har små fibroider hjelper fryse dem og tillater ikke at de utvikler seg. I noen tilfeller løser de generelt dem).
Jeg er glad.
Når det gjelder penger, vurderes alt. Før Mirena tilbrakte jeg 280r på Yarina hver måned. 280 * 12 måneder = 3360 per år. Mirena er satt på 5 år. 3360 * 5 år = 16800. Så besparelsene er betydelige. Hvis du ikke kjøper tamponger og pads i 5 år, kan du telle hvor mye du kan spare penger. Samtidig, gjentar jeg, det er bare åpenbart at det ikke eksisterer perioder for seksuelt liv for en kvinne.
Men før du installerer Mirena, er det nødvendig å besøke en lege, lage en ultralyd av livmoren, helbrede alle infeksjoner.
Vel, alt jeg vet er skrevet. Det blir spørsmål - skriv.

Er det veldig bra at det ikke er månedlig? etter min mening er dette ikke normalt.

chilingarian 28 februar 2011

Gjest kukule_ * 25. mars 2011

maria1405 25. mars 2011

Jentene konsulterte også Mirena, doktoren sa at det er bedre å sette en vanlig spiral.

Og i de vanlige ingen harmoniene?

Gjest kukule_ * 25. mars 2011

Og i de vanlige ingen harmoniene?

i de vanlige hormonene er det ingen kobber å kjempe med små haler
Googled det og fant det:

Farget hest 09. april 2011

Jentene konsulterte også Mirena, doktoren sa at det er bedre å sette en vanlig spiral.
Mange hormoner i det og med problemet med skjoldbruskkjertelen jeg ble fortalt å ikke sette, da når du fjerner helixen i seks måneder, vil jeg rake problemene med skjoldbruskkjertelen
Hun tok en spiral på en slik kjæreste, tre år senere tok hun av seg selv, de bestemte seg for å få barn, og nå behandler hun endometriose, kroppen viser ikke det bra. Syklusen har ikke vært i stand til å gjenopprette i et år. I hvordan


Jeg snakker ikke om Miren fra noen, men fra min egen erfaring og opplevelsen av min kollegas datter.
Hormoner i Mirena er egentlig. De injiseres mikro (eller mil) doser i livmoren.
En datter av en kollega tok ut Miren og en måned senere ble hun gravid og fødte en fantastisk gutt.
Når det gjelder skjoldbruskkjertel, så ja, før du setter ANALI spiral, inkludert Miren, bør du definitivt rådføre deg med ulike leger.
Før innføringen av Mirena er det viktig å ta tester, gjøre en ultralydsskanning av livmoren, og ta tester for hormoner.
Forstyrrelse av tyroidene er faktisk en kontraindikasjon for installasjonen av Mirena. I tillegg til hormonelle stoffer.
Til hver sin egen. Jeg tok hormoner, satt en spiral, beskyttet av farmateks. Hun opplevde alvorlig endometriose. Det beste middel til prevensjon og beskyttelse mot overflødig endometrium er Mirena.
Når termen til denne Mirena er over, vil jeg trekke den ut og sette den på igjen.
Jeg vil gjenta igjen - jeg blir undersøkt en gang hvert halvår. Pah-pah-pah, alt er i orden. Enda bedre enn før du installerer Mirena.

Guest Natulen83_ * 09 Apr 2011

svetik68 09 april 2011

Hva er månedlig? Dette er separasjonen av overskytende endometrium. Under Miren blir han skilt regelmessig hver dag. Og ikke på en gang i flere dager med menstruasjon. De øvrige funksjonene til kvinnekroppen overholder.
Under Miren har noen kvinner fortsatt sine perioder, bare skarpe, og noen av dem forsvinner helt.
Min gynekolog sier at jeg var heldig, og jeg var i den andre gruppen. Denne gruppen, forresten, er mer tallrik enn den første.
Forresten, som min gynekolog fortalte meg, for noen sterke troende, gir fraværet av menstruasjon under Miren psykiske problemer, og de tar Miren ut.

og du går til "Dr. Bormental". Det hjelper alle, du trenger bare å elske deg selv veldig mye!

Nik55 10. april 2011

Farget hest 11. april 2011

Legen min anbefaler også meg veldig mye, men hun forfremmer henne, som jeg forstår. Inntil jeg bestemte meg, ble mangel på menstruasjon og hormoner skremt meg. Jeg var 5 år gammel var vanlig, satt i Mosin, bare super. Hun trakk seg ut i mars, og ble gravid i juli fra 1. ganger (skjebnen), sonny et år, etter at helixen hun passerte alle tester i Barnaul, sa de i det minste til rom. Og for en eller annen grunn synes det meg at dette er enda en gang til å tjene penger fra leger

Jeg vet ikke hvordan legen din er, men jeg fremmer ikke noe. Jeg er en programmerer. Hvis det ikke er kontraindikasjoner (brudd på skjoldbruskkjertelen) - sett, vil du ikke angre. Og fraværet av menstruasjon er en stor fordel, ikke en ulempe, med mindre det er i strid med din tro. Videre er de som sådan bare daglige og svært, svært knappe, nesten umerkelig. Så knappe at de ikke krever pads og tamponger.
Men ingen lukt, magesmerter, depresjon, nervøsitet etc.
Av de fire kvinnene vet jeg hvem som bruker Miren, inkludert meg, ingen har noen gang angret det.
Til slutt kan den fjernes når som helst, etter ønske. Du mister bare penger.

Gjest lisenok1607_ * 11 april 2011

Farget hest 12. april 2011

Og Tatyana Trofimovna anbefaler også at jeg leverer til Miren, men jeg visste ikke at hun var så mye verdt, og fraværet av menstruasjon var skummelt. Men TT sier at du ofte må rydde, fordi endometriumet øker. Nå ble jeg forvirret! Ja, og jeg har ingen steder å gjenopprette. Vi må tenke hva vi skal gjøre neste gang.

Du forvirrer noe. Endometrium bygger bare ikke opp. Har ikke tid. Han exfolierer hver dag. Og hvordan er det interessant å gjøre rengjøringen med den etablerte spiralen? Det er umulig.
Jeg er selv i fare for endometriose. Siden Mirena ble installert (fra 04.05.2008) hvert sjette år, blir uterus undersøkt med ultralyd. Det er ingen vekst av endometrium.
Mirena er bra på det, og tvert imot bidrar det til endometriums ikke-vekst.
Her forstod du heller ikke legen din, eller hun er ikke fullt klar over.

Gjest elena1968_ * 13 april 2011

Sykepleie kan. Men legen min rådde meg til å legge inn seks måneder etter fødselen, og høringen for høringen (hun gjorde fysioterapi på den tiden) uttalte at selv etter to måneder er det mulig.

Jeg ønsket også å levere etter fødselen, men legen sa at livmoren skulle bli normal bare et halvt år, jeg måtte være tålmodig. Jeg beklager ikke pengene til en slik spiral, og jeg satte meg den vanlige NY T-formet, og jeg angrer ikke, det koster 1000 r +/- 200, avhengig av apoteket, men hvis jeg ikke kom opp, var det ikke synd å kaste den bort

Mirena og månedlige vurderinger

Det mest populære intrauterin hormonell prevensjonsmiddel er Mirena helix (IUD). Intrauterin prevensjonsmidler (IUDs) har blitt brukt siden midten av forrige århundre. De ble raskt forelsket i kvinner på grunn av mange positive egenskaper: mangelen på en systemisk effekt på den kvinnelige kroppen, høy ytelse, brukervennlighet.
Spiralen påvirker ikke kvaliteten på seksuell kontakt, det er etablert i lang tid, det krever praktisk talt ikke kontroll. Men lUD har en svært betydelig ulempe: Mange pasienter utvikler en tendens til metrorrhagi, noe som resulterer i at de må nekte denne typen prevensjon.

På 60-tallet ble intrauterine systemer som inneholdt kobber opprettet. Deres prevensjonsvirkning var enda høyere, men problemet med blødning fra livmoren ble ikke løst. Og som et resultat, på 70-tallet, ble den tredje generasjonen av IUD utviklet. Disse medisinske systemene kombinerer de beste egenskapene til orale prevensjonsmidler og IUDer.

Hormonholdige prevensjonsmidler er svært effektive, og samtidig forårsaker de ikke utvikling av metrorrhagi.

Beskrivelse av intrauterin enhet Mirena

Mirena har en T-form som bidrar til å låse seg fast i livmoren. En av kantene er utstyrt med en løkke med tråder, designet for å fjerne systemet. I midten av helixen ligger et hvitt hormon. Det går langsomt inn i livmoren gjennom en spesiell membran.

Den hormonelle komponenten av helixen er levonorgestrel (gestagen). Ett system inneholder 52 mg av dette stoffet. En ekstra komponent er en polydimetylsiloksanelastomer. Navy Mirena ligger inne i røret. Spiralen har en individuell vakuumpapir-plastemballasje. Den skal lagres på et mørkt sted, ved en temperatur på 15-30 C. Holdbarheten fra fremstillingsdatoen er 3 år.

Action Mirena på kroppen

Mirena-prevensjonssystemet begynner å "frigjøre" levonorgestrelet i livmoren umiddelbart etter installasjonen. Hormonet kommer inn i hulrommet med en hastighet på 20 μg / dag, etter 5 år faller denne figuren til 10 μg per dag. Helixen har en lokal handling, levonorgestrel er nesten helt konsentrert i endometrium. Og allerede i livmorhalsmuskellaget er konsentrasjonen ikke mer enn 1%. I blodet er hormonet inneholdt i mikrodoser.

Etter innføringen av helixen går den aktive komponenten inn i blodet på omtrent en time. Der nås den høyeste konsentrasjonen om 2 uker. Denne figuren kan variere betydelig avhengig av kroppsvekten til kvinnen. Med en vekt på opptil 54 kg er blodinnholdet i levonorgestrel ca 1,5 ganger høyere. Det aktive stoffet er nesten helt nedbrutt i leveren, og evakueres av tarmene og nyrene.

Handlingsprinsipp for Mirena

Antikonceptiv effekten av stoffet Mirena er ikke avhengig av svak lokal reaksjon på fremmedlegeme, men er hovedsakelig forbundet med effekten av levonorgestrel. Implantasjonen av et befruktet egg utføres ikke ved å dempe aktiviteten til livmorepitelet. Samtidig stopper den naturlige veksten av endometrium og funksjonen av kjertlene reduseres.

Dessuten hindrer Mirena-helixen sædmotilitet i livmoren og dens rør. Prevensjonsmanøvreringsanordningen øker den høye viskositet av cervikal mucus og fortykning av livmorslimlaget, noe som kompliserer penetrering av spermier i livmorhulen.

Etter å ha satt systemet i flere måneder, er det en restrukturering av endometrium, manifestert av uregelmessige blodspredningssekretjoner. Men etter en kort tid fremkaller spredning av livmorforingen en signifikant reduksjon i varighet og volum av menstrual blødning, opp til fullstendig opphør.

Indikasjoner for bruk

IUD er installert primært for å forhindre uønsket graviditet. I tillegg er systemet brukt til svært sterk menstruell blødning for en uforklarlig grunn. Muligheten for ondartede neoplasmer av det kvinnelige reproduktive systemet er utelukket. Som et gestagenisk middel for lokal virkning, brukes den intrauteriniske anordningen for å forebygge endometrial hyperplasi, for eksempel med alvorlig klimaks eller etter bilateral oophorektomi.

Mirena brukes noen ganger i behandling av menorrhagia, hvis det ikke finnes hyperplastiske prosesser i livmorforing eller ekstragenitale patologier med markert hypokoagulasjon (trombocytopeni, von Willebrands sykdom).

Kontra

Mirenas spiral refererer til interne prevensiver, derfor kan den ikke brukes til inflammatoriske sykdommer i kjønnsorganene:

  • endometrit etter fødsel;
  • betennelse i bekkenet og livmorhalsen;
  • septisk abort, utført 3 måneder før oppsett av systemet;
  • infeksjon lokalisert i den nedre delen av genitourinary systemet.

Utviklingen av akutt inflammatorisk patologi i bekkenorganene, som praktisk talt ikke er egnet til terapi, er en indikasjon på tilbaketrekking av helixen. Derfor er interne prevensiver ikke installert med en disposisjon til smittsomme sykdommer (konstant forandring av seksuelle partnere, sterk reduksjon i immunitet, AIDS, etc.). For beskyttelse mot uønsket graviditet er Mirena ikke egnet for kreft, dysplasi, kroppsfibroider og livmoderhals, endringer i deres anatomiske struktur.

Siden levonorgestrel deler seg i leveren, er helixen ikke installert i dette malignens ondartede neoplasma, så vel som i cirrose og akutt hepatitt.

Selv om den systemiske effekten på kroppen av levonorgestrel er ubetydelig, er dette gestageniske stoffet imidlertid kontraindisert i alle gestagenavhengige kreftssykdommer, for eksempel brystkreft og andre tilstander. Også dette hormonet er kontraindisert i hjerneslag, migrene, alvorlig diabetes mellitus, tromboflebitt, hjerteinfarkt, arteriell hypertensjon. Disse sykdommene er en relativ kontraindikasjon. I denne situasjonen er spørsmålet om bruk av Mirena bestemt av legen etter laboratoriediagnosen. Spiralen kan ikke installeres hvis du mistenker graviditet og overfølsomhet overfor stoffet.

Bivirkninger

Ofte manifesterte bivirkninger

Det er flere bivirkninger av Mirena, som finnes i nesten hver tiende kvinne som har etablert en spiral. Disse inkluderer:

  • lidelse i sentralnervesystemet: irascibility, hodepine, nervøsitet, dårlig humør, nedsatt seksuell lyst;
  • økt kroppsvekt og akne;
  • gastrointestinal dysfunksjon: kvalme, magesmerter, oppkast;
  • vulvovaginitt, smerte i bekkenet, spotting;
  • brystspenning og ømhet;
  • ryggsmerter, som i osteokondrose.

Alle de ovennevnte tegnene er tydeligste manifestert i de første månedene av bruk av stoffet Mirena. Deretter minker intensiteten, og som regel går ubehagelige symptomer uten spor.

Sjeldne bivirkninger

Slike bivirkninger observeres hos en av tusen pasienter. De er også vanligvis kun uttrykt i de første månedene etter installasjonen av IUD. Hvis intensiteten av manifestasjonene ikke reduseres med tiden, er den nødvendige diagnosen foreskrevet. Sjeldne komplikasjoner er oppblåsthet, hyppige humørsvingninger, kløe, ødem, hirsutisme, eksem, alopecia og utslett.

Allergiske reaksjoner er svært sjelden manifesterte bivirkninger. Med utviklingen er det nødvendig å ekskludere en annen kilde til urtikaria, utslett, etc.

Instruksjoner for bruk

Montering spiral Mirena

Det intrauteriniske systemet er pakket i en steril vakuumpose som åpnes før helixen installeres. Kast det åpne systemet på forhånd.

Installer et prevensjonsmiddel Mirena kan kun kvalifisert gynekolog. Før dette skal legen utføre en undersøkelse og foreskrive den nødvendige undersøkelsen:

  • gynekologisk undersøkelse og undersøkelse av brystet;
  • cervical smear;
  • mammografi;
  • kolposkopi og bekkenundersøkelse.

Det er nødvendig å sørge for at det ikke er graviditet, ondartede neoplasmer og STI. Når inflammatoriske sykdommer oppdages, behandles de før oppstart av Mirena. Du bør også bestemme størrelsen, plasseringen og formen på livmoren. Den riktige posisjonen til helixen gir en prevensjonseffekt og beskytter mot utvisningen av systemet.

Pasienter i den friske levealderen blir administrert i de første dagene av menstruasjonen. I fravær av kontraindikasjoner kan systemet installeres umiddelbart etter abort. Med normal uterinkontraksjon etter fødselen, kan Mirena brukes etter 6 uker. Du kan erstatte helixen hver dag, uavhengig av syklusen. For å hindre overdreven vekst av endometriumet, bør intrauterin systemet administreres ved menstruasjonssyklusens slutt.

Sikkerhets forholdsregler

Etter at du har installert IUD, må du se en gynekolog etter 9-12 uker. Deretter kan du besøke legen en gang i året, med klager oftere. Mens kliniske data viser en predisponering for utviklingen av åreknuter og trombose av benene på bena ved bruk av en spiral, er det nei. Men når tegn på disse sykdommene dukker opp, må du konsultere en lege.

Virkningen av levonorgestrel påvirker glukosetoleransen negativt, og derfor må pasienter med diabetes systematisk overvåke nivået av glukose i blodet. Med trusselen om septisk endokarditt hos kvinner med hjerteinfarkt, bør innføring og fjerning av systemet utføres ved bruk av antibakterielle midler.

Mulige bivirkninger Mirena

  1. Ektopisk graviditet - er ekstremt sjelden og krever akutt kirurgisk inngrep. Denne komplikasjonen kan mistenkes hvis symptomer på graviditet oppstår (lang forsinkelse i menstruasjon, svimmelhet, kvalme etc.) sammen med alvorlig nedre magesmerter og tegn på intern blødning (alvorlig svakhet, blek hud, takykardi). Det er en høyere sannsynlighet for å "tjene" en slik komplikasjon etter å ha liddet alvorlig inflammatorisk eller infeksjonell patologi i bekkenet eller en historie med ektopisk graviditet.
  2. Inntrengning (vokser i veggen) og perforering (utstrekning) av uterus utvikles vanligvis med innføring av en spiral. Disse komplikasjonene kan være ledsaget av nylig livskraftig, unaturlig plassering av livmoren.
  3. Utdrivelse av systemet fra uterus forekommer ganske ofte. For tidlig oppdagelse anbefales det at pasientene kontrollerer tilstedeværelsen av tråder i skjeden etter hver periode. Bare som regel er det under menstruasjonen at sannsynligheten for en lUD er høy. Denne prosessen går ubemerket av en kvinne. Følgelig, under utvisning av Mirena, slutter prevensjonsvirksomheten. For å unngå misforståelser, anbefales det å inspisere brukte tamponger og pakninger for tap. Blødning og smerte kan være en manifestasjon av begynnelsen av å falle ut av spiralen midt i syklusen. Hvis en ufullstendig utvisning av et intrauterint hormonelt middel har skjedd, må legen fjerne den og installere en ny.
  4. Pelvic inflammatoriske og smittsomme sykdommer utvikler seg vanligvis i den første måneden av Mirena systembruk. Risikoen for komplikasjoner øker med hyppige endringer av seksuelle partnere. Indikasjonen for fjerning av helixen i dette tilfellet er tilbakevendende eller alvorlig patologi og fraværet av et resultat av behandlingen som utføres.
  5. Amenoré utvikler seg hos mange kvinner ved bruk av lUD. Komplikasjon oppstår ikke umiddelbart, men et sted i 6 måneder etter installasjonen av Mirena. Ved oppsigelsen av månedlig er det nødvendig å ekskludere først og fremst graviditet. Etter at helixen er fjernet, gjenopprettes menstruasjonssyklusen.
  6. Hos ca. 12% av pasientene dannes funksjonelle ovariecyster. Ofte manifesterer de seg ikke på noen måte, og bare av og til kan det være smerte under sex og en følelse av tyngde i underlivet. Forstørrede follikler kommer vanligvis tilbake til normal på 2-3 måneder alene.

LUD fjerning

Spiralen må fjernes 5 år etter installasjonen. Hvis pasienten ikke planlegger graviditet videre, utføres manipulasjonen i begynnelsen av måneden. Hvis du fjerner systemet i midten av syklusen, er det en sjanse for unnfangelse. Om ønskelig kan en intrauterin prevensjon umiddelbart erstattes av en ny. Dagens syklus spiller ingen rolle. Etter at du har fjernet produktet, må du nøye inspisere systemet, siden det er vanskelig å fjerne Mirena, kan stoffet glide inn i livmorhulen. Både introduksjon og fjerning av systemet kan være ledsaget av blødning og smerte. Noen ganger er det besvimelse eller beslag hos pasienter med epilepsi.

Graviditet og Mirena

Helixen har en sterk prevensjonsvirkning, men ikke 100%. Hvis graviditet utvikler seg, så er det først og fremst nødvendig å utelukke sin ektopiske form. Ved normal graviditet fjernes spiralen forsiktig eller gjennomgår en medisinsk abort. Ikke i alle tilfeller viser det seg å trekke ut Mirena-systemet fra livmoren, så øker sannsynligheten for tidlig opphør av graviditet. Ta også hensyn til de sannsynlige bivirkningene av hormonet på dannelsen av fosteret.

Bruk under amming

Levonorgestrel IUD i liten dosering går inn i blodet og kan utskilles i melk når du ammer en baby. Innholdet av hormonet er ca. 0,1%. Legene sier ved denne konsentrasjonen at det er mulig at en slik dose kan påvirke barnets generelle tilstand.

Vanlige spørsmål

Mirena pris er ganske høy, og bruk av prevensjonsmiddel kan provosere mange bivirkninger. Betyr det noen positive virkninger på den kvinnelige kroppen?

Mirena brukes ofte til å gjenopprette tilstanden til endometrium etter bilateral fjerning av eggstokkene eller under patologisk overgangsalder. Også intrauterin enhet:

  • øker hemoglobinnivået;
  • utfører forebygging av kreft og endometrial hyperplasi;
  • reduserer varigheten og volumet av idiopatisk blødning;
  • gjenoppretter jernmetabolisme i kroppen;
  • reduserer smerte med algomenorrhea;
  • utfører forebygging av fibrene og endometriose av livmoren;
  • har en tonisk effekt.

Er Mirena brukt til å behandle fibroider?

Spiralen suspenderer veksten av myoma node. Men ytterligere diagnose og konsultasjon av gynekologen er nødvendig. Det er nødvendig å ta hensyn til volum og lokalisering av noder, for eksempel i submukøse masser av fibroider som endrer uterusformen, er installasjonen av Mirena-systemet kontraindisert.

Brukt til endometriose intrauterin medisin Mirena?

Helixen brukes til å forhindre endometriose, da den stopper veksten av endometrium. Nylig ble det presentert resultatene av studier som viste effekten av behandlingen av sykdommen. Men systemet gir bare en midlertidig effekt, og hvert tilfelle må vurderes separat.

Jeg har seks måneder etter introduksjonen av Mirena utviklet amenoré. Så det burde være? Kan jeg bli gravid i fremtiden?

Mangel på menstruasjon er en naturlig reaksjon på hormonets effekt. Hun utvikler seg gradvis i hver 5 pasienter. Bare i tilfelle, gjør en graviditetstest. Hvis det er negativt, bør du ikke bekymre deg, etter at systemet er fjernet, blir menstruasjonen gjenopptatt, og du kan planlegge en graviditet.

Etter å ha installert Mirena-prevensjonsmiddelet, kan det oppstå utflod, smerte eller uterusblødning?

Vanligvis manifesterer disse symptomene seg i mild form, umiddelbart etter introduksjonen av Mirena. Alvorlig blødning og smerte er ofte indikasjoner på utvinning av helixen. Årsaken kan være ektopisk graviditet, feil installasjon av systemet eller utvisning. Kontakt en gynekolog omgående.

Kan Mirena spiral påvirke vekten?

Vektøkning er en av bivirkningene av stoffet. Men du må vurdere at det forekommer hos 1 kvinne ut av 10, og som regel er denne effekten kortvarig, etter noen måneder forsvinner den. Alt avhenger av organismens individuelle egenskaper.

Jeg forsvarte meg mot uønsket graviditet med hormonpiller, men glemte ofte å drikke dem. Hvordan kan jeg bytte stoffet til Mirena spiral?

Uregelmessige orale hormoner kan ikke fullt ut beskytte mot graviditet, så det er bedre å bytte til intrauterin beskyttelse. Før det må du konsultere en lege og gi de nødvendige testene. Installer systemet er bedre i 4-6 dager i menstruasjonssyklusen.

Når kan jeg bli gravid etter Mirena tilbaketrekking?

Ifølge statistikken blir 80% av kvinnene gravide, med mindre selvfølgelig de vil ha det, i det aller første året etter utvinningen av spiralen. Takket være hormonvirkningen øker det til og med litt fruktbarhet (fruktbarhet).

Hvor kan jeg få Mirena spiral? Og hva er prisen?

IUD er kun utgitt på resept og selges på apotek. Prisen er bestemt av produsenten, og varierer fra 9 til 13 tusen rubler.

Anmeldelser av pasienter og leger om Mirena

Kvinnenes vurderinger om Mirena-systemet er ganske motstridende, og de kombinerer glede og takknemlighet med avsky og horror. Et positivt inntrykk bygger hovedsakelig på følgende punkter: Mangelen på tung menstruasjon og bivirkninger (noen pasienter går i de første månedene), gunstig pris (basert på 5 år), brukervennlighet (sett og glem), påvirker ikke seksuell kontakt. I tillegg har spiralen hjulpet mange kvinner til å suspendere veksten av fibroids og redusere manifestasjoner av endometriose.

Negativ tilbakemelding var hovedsakelig basert på krav til følelsesmessige forstyrrelser (irritabilitet, nedsatt seksuell lyst) og uæstetisk utseende (hårtap, akne).

Anmeldelser av leger, som kvinner, om lUD er også tvetydige, men mer begrenset. Eksperter bekrefter den høye prevensjonsvirkningen og terapeutisk effekt i enkelte sykdommer. Men de forklarer at før du installerer spiralen, trenger Mirena nødvendigvis en grundig diagnose.