Levonova. anmeldelser

Cystitt

Totalt antall meldinger: 4111

06/21/2015, Julia 30
Julia 30. Jenter forteller meg. sett eller ikke til Miren. så tvil. Syklusen er ikke skutt ned, måneden. Mindre uten mye smerte, endometriose har lenge siden blitt født med et annet barn, gynekologen anbefaler å levere, og horror er så mange dårlige i stedet for positive horror vurderinger. Jeg har et tap

06/19/2015, Lyudmila
Hei! Jeg er 47 år gammel. I 2013 satte Mirena en hormonell spole i gang umiddelbart etter hysteroresektoskopi (operasjon for å fjerne myoma). For å unngå vekst av nye noder rådet legen henne bare uten opsjoner. Året var alt bra, jeg merket det ikke, ingen ubehag. Etter 1,5 år begynte det monstroøse problemer med ansiktets hud. Hele nasolabial trekant er kontinuerlig stor rød rød akne. Bare ett antibiotika hjelper. Så lenge du tar det, går det bare. Bare kastet alt dette cashmere igjen. Fjernet på eget initiativ for en måned siden og ura-pah-pah, hvor gikk det! Slik er det!

05.23.2015, Vikulik
Velkommen! I august vil jeg være 21 år, menstrual med 12c halv, sexliv fra 15 og en halv. Sykkel fra 2013 29-41 dag (vanligvis 41) var det ingen graviditeter. Hun snudde seg til en lege (hun ble tidligere observert av andre, da denne legen tar langt, men hun måtte fortsatt reise). I november var det en tull på den 19. dagen av MC. Det var mørkbrunt, varte i 15 dager. Legen utpekte meg til å ta hormoner, for under eksamen og ultralyd fant de ikke noen grunner. Estradiol og prolaktin på dager 7-9 MC. FSH og kortisol 13-14 dager MC. Progesteron, testosteron, LH på dagene 25-26 MC. Månedlig kom så tidlig som den 52. dagen. Etter det passerte jeg alt akkurat i tide. resultater:
Estradiol 39,3 pg / ml, med en hastighet på opptil 160.
Progesteron 0,5 ng / ml. Med normen fra 1,2 - 15,9.
Legen foreskrev Duphaston fra 16-25 dagers MC til 1t 2 ganger, 3 sykluser og Normomens 3 måneder til 2 tabletter per dag. På dufastonet i månedens første syklus gikk på den 29. dagen, 2. syklus -31 dager, den tredje på den 34. dagen. Og de siste 2 syklusene i måneden er mindre rikelig, men de dvale 5 dager i en hel måned + 6 dager med mørk brun daub i siste syklus. Og i den nye syklusen, 17. mai begynte det, det var 5 dager. På den 6. daub var det rikelig. Her er i dag syvende dag og daub er. Legen sier å telle dagene og ta østradiol og progesteron igjen. Og ikke bekymre deg. Hva sier du?

27.04.2015, Marina
Mange takk til skaperne og administratorer av dette nettstedet, samt til jentene som skriver om sine problemer.
Du har reddet meg fra døden.
Miren satt i desember 2009. Flere livmorfibroider. Det var ingen spesielle problemer. For forebygging. Å ikke vokse. Nå tror jeg: la sine gynekologer tjene provisjoner.
Men alt i orden. Leveres i desember. En måned senere - halsbrann, som aldri skjedde, smerter i magen. Etter tre måneder - skremmende akne på ansiktet og tørr hud slik at huden er sprukket. Sommeren 2010, etter 6 måneder, gikk jeg knapt: alle mine muskler vondt, kvalme, irritabilitet, libido - null med negativt tegn. Etter ni måneder, i september 2010, nådde jeg en psykoterapeut. Diagnosen er depresjon, antidepressiva er indikert. Så i ni måneder fra en blomstrende ung kvinne forvandlet til en avskyfull gammel kvinne
.
Jeg leser nettstedet ditt og tenker: Hva er de riktige jentene her, hvordan overvåker deres helse. Og jeg, til tross for at det ikke var noen få korte år, kunne ikke korrelere Mirena og de ulykker som falt på meg. Jeg dro til legene, og alle behandlet meg, og alle fant sykdommen i deres profil. Det er forferdelig å huske hvor mye penger er brukt. Ingen koblet sykdommen min med Miren. Jeg trodde aldri at depresjon er en så forferdelig sykdom, det er ikke bare mentalt, men også fysisk lidelse, som Herren ikke bringer. De antidepressiva som ble tatt av meg, handlet bare i begynnelsen, da var det nødvendig å øke dosen. Takk Gud, at han forlot meg styrke og sinn for å fortsette å kjempe.
Igjen legene. Min redningsmann ble homøopatisk lege Vera Vladimirovna Korzun. Lav bue til henne. Hun koblet Miren med min tilstand og informerte nettstedet ditt. På samme dag gikk jeg til nettstedet, fant alt jeg trengte, konklusjoner. Neste dag, gikk og fjernet Miren. Hun kom ikke til seg umiddelbart, men rystingen og oppstanden var allerede i bilen på vei hjem. Med Mirena holdt han et og et halvt år.
Igjen vil jeg si takk til de som takket være denne nettsiden, og til jentene som skriver, er dette svært nødvendig for mennesker i nød. Du reddet livet mitt. Helse og suksess for deg.

27.04.2015, Marina
Jeg er 55 år gammel. For tre år siden fjernet Miren. Jeg vet om problemer ikke av hearsay. Halsbrann, akne, tørr hud, irritabilitet, depresjon, vondt ledd og så videre. Tenk godt før du satser. Og hvis du setter og merkelige ting skje med deg, er det fra henne.

05.05.2015, Vita
Så jeg vil ha et år i mai, da Mirena er verdt det. i begynnelsen syntes det å være ingenting, men nå for de siste tre månedene har jeg selv begynt å bli irritabel. Mine fattige slektninger får de også. Jeg kom også til den konklusjonen at feilen min uendelige irritabilitet er MIREN. På fig vil jeg rengjøre. kanskje en annen er foreskrevet for å behandle endometriose.

04.02.2015, Fatima
God ettermiddag, jeg er 25 år gammel, jeg ble satt Mirena for 3 uker siden og siden da har jeg ikke stoppet blødning, jeg vet ikke hvorfor, doktoren forstår heller ikke hva som skjer.
Vennligst skriv til meg, jeg er veldig redd, kanskje noen hadde dette? Venter på svar. Takk så mye.

03/29/2015, Irina
hei jenter jeg er 41, noen hadde problemer med svetting. på grunn av bruk av Mirena. Blir noe fysisk arbeid varmt, gjør nakken og hodet svette om natten? Miren satt 5 måneder siden. Månedlig nesten ingen.

05/19/2015, Julia
Jeg hadde det. Hun satte Mirena på 41. Etter et og et halvt år fjernet hun. 1) Han fikk mye vekt, og til tross for all innsats kunne han ikke miste den (mer enn 10 kg). Etter fjerning - i den første uken minus 2 kg. 2) Det var svindel og hvordan jeg kalte det "hot flashes". På omtrent samme tid, sannsynligvis under frigjøring av hormonet. Og når nervøs - svakhet å skjelve og tidevann. Nå er det hele. 3) Forferdelig irritabilitet på bagasjerom. 4) Libido svekkelse. Virkelig trist skit. Etter fjerning er interessen for livet mer eller mindre restaurert. Det var enda morsomt - spiralen syntes å være kontraceptiv, og prosessen ble liksom ikke interessant. Generelt ble jeg ikke nærmet seg, og jeg er glad for at jeg bestemte meg for å bli kvitt den. Og ja, selv under bruk av Miren, hadde jeg to cyster på eggstokkene (det var ingen ekte ultralyd på den før den ble satt).

03/23/2015, Oksana39 år gammel
God dag til alle! Andre gang Mirena spiral ble installert 9. mars 2015. Etter installasjon, opplevde nagende smerter nesten hele tiden. Det er det som plager deg. Når det ble satt for første gang, var det ingen smerte. Så jeg lider spørsmålet, kan dette være? Kan alt være bra fra en helix, men ikke fra den andre? Hvem sto overfor et slikt problem?

Levonova

Beskrivelse fra og med 5. mars 2015

  • Latinsk navn: Mirena
  • ATX-kode: G02BA03
  • Aktiv ingrediens: Levonorgestrel (Levonorgestrel)
  • Produsent: Bayer Schering Pharma AG (Tyskland, Finland)

struktur

1 intrauterin enhet inneholder:

  • levonorgestrel - 52 mg;
  • polydimetylsiloksanelastomer - 52 mg.

Utgivelsesskjema

Intrauterint terapeutisk system Mirena er en hvit eller nesten hvit hormonelastomerkjerne plassert på T-formet tilfelle og dekket med en ugjennomsiktig membran som fungerer som en slags regulator for den aktive aktive ingrediensen. Den T-formede kroppen er forsynt med en løkke i den ene enden med en festetråd for fjerning av helix og to skuldre. Mirena-systemet er plassert i et ledertube og fri for synlige urenheter. Legemidlet leveres i sterile blister av polyester eller TYVEK-materiale i mengden 1 stk.

Farmakologisk virkning

Det intrauterine systemet eller bare IUD Mirena er et farmasøytisk preparat basert på levonorgestrel, som gradvis frigjøres i livmorhulen, har en lokal gestagen effekt. Takket være den aktive komponenten av et terapeutisk middel, reduseres følsomheten til østrogen- og progesteronreceptorene i endometrium, noe som manifesteres i en sterk antiproliferativ effekt.

Observerte morfologiske forandringer i livmorens indre forside og en svak lokal reaksjon på fremmedlegeme i hulrommet. Slimhinnen i livmorhalsen er betydelig komprimert, noe som forhindrer penetrasjon av sæd i livmoren og hemmer motoriske evner hos individuelle spermatozoer. I noen tilfeller er ovulasjonsdepresjon også bemerket.

Bruk av legemidlet Mirena endres gradvis av menstruasjonsblødning. I de første månedene av bruk av intrauterin enhet, på grunn av inhibering av endometriell proliferasjon, kan det oppstå en økning i blodig utslipp fra skjeden. Etter hvert som den farmakologiske effekten av et terapeutisk middel utvikler seg, når utprøvd undertrykkelse av proliferative prosesser når sitt maksimum, oppstår en periode med knappe blødninger som ofte forvandles til oligo- og amenoré.

3 måneder etter begynnelsen av bruk av Mirena, reduseres menstruasjonsblodet av kvinner med 62-94%, og etter 6 måneder - med 71-95%. Et slikt farmakologisk evne til å endre arten av uterine blødninger som anvendes for behandling av idiopatisk menoragi uten hyperplastiske prosesser i de kvinnelige kjønns membraner eller Ekstra genitale betingelser som er integrert i patogenesen til som uttrykkes hypocoagulation fordi medikament-effektivitet kan sammenlignes med de kirurgiske metoder for behandling.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Etter at det intrauteriniske systemet er etablert, begynner det farmasøytiske legemidlet å virke umiddelbart, noe som manifesteres ved gradvis frigjøring av levonorgestrel og dets aktive absorpsjon, som kan dømmes av endringen i konsentrasjonen i blodplasmaet. Utløsningsraten for den aktive komponenten er i utgangspunktet 20 μg per dag og avtar gradvis og når 10 μg per dag etter 5 år. Hormonespolen Mirena etablerer en høy lokal eksponering, som sikrer en konsentrasjonsgradient av den aktive substansen i retning fra endometrium til myometrium (konsentrasjonen i livmorveggene varierer med mer enn 100 ganger).

Ved å komme inn i systemisk sirkulasjon binder levonorgestrel til serumproteiner: 40-60% av den aktive ingrediensen binder ikke til albumin og 42-62% av den aktive komponenten spesifikt til den selektive bæreren av kjønnshormoner GSPG. Omtrent 1-2% av dosen er tilstede i blodet som sirkulerende som en fri steroid. Under bruk av et terapeutisk middel, reduseres konsentrasjonen av SHBG, og den frie fraksjonen øker, hvilket indikerer at stoffets farmakokinetiske evne ikke er lineær.

Etter innføring av lUD, Mirena i livmorhulen, oppdages levonorgestrel i blodplasma allerede etter 1 time, og maksimal konsentrasjon oppnås etter 2 uker. Under kliniske studier ble det påvist at konsentrasjonen av den aktive komponenten avhenger av kroppsvekten til kvinnen - med lav vekt og / eller med høy konsentrasjon av SHBG, er mengden av hovedkomponent i plasma høyere.

Levonorgestrel metaboliseres involverer CYP3A4 isozym til sluttprodukter i metabolisme, i en konjugert og konjugert 3-alfa og 5-beta-tetragidrolevonorgestrela deretter ut gjennom tarmen og gjennom nyreutskillelsen med en faktor lik 1,77. I uendret form elimineres den aktive komponenten kun i spormengder. Total clearance av biologisk stoff Mirena fra plasma er 1 ml per minutt per kg vekt. Halveringstiden er omtrent 1 dag.

Indikasjoner for bruk

  • prevensjon;
  • idiopatisk menorrhagia;
  • endometriose;
  • livmor fibroids;
  • profylaktisk behandling av endometrial hyperplasi under hormonutskiftningsterapi.

Mirena Spiral - kontraindikasjoner

Absolutte kontraindikasjoner for bruk av hormonal spole:

  • graviditet;
  • inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene;
  • postpartum endometritis;
  • smittsom prosess i de nedre delene av det urogenitale systemet;
  • en historie med septisk abort i løpet av de siste tre månedene;
  • ondartet neoplasma av uterus eller livmorhalsen;
  • cervicitt;
  • tuberkulose av det kvinnelige reproduktive systemet;
  • uterin blødning av ukjent opprinnelse;
  • cervikal dysplasi;
  • hormonavhengige svulstumorer;
  • medfødte eller oppkjøpte anomalier av livmorens anatomiske og histologiske struktur;
  • akutt leversykdom;
  • Overfølsomhet overfor farmakologiske komponenter i den intrauteriniske enheten.

Patologiske forhold som kan komplisere bruken av intrauterin enhet med levonorgestrel:

  • postpartum periode fra 48 timer til 4 uker;
  • dyp venetrombose;
  • godartet trofoblastisk sykdom;
  • brystkreft tilgjengelig eller i historien de siste 5 årene;
  • lungeemboli;
  • ervervet immundefekt syndrom;
  • høy sannsynlighet for seksuelt overførbare infeksjoner;
  • aktiv leverpatologi (for eksempel akutt viral hepatitt, dekompensert cirrhosis, etc.).

Bivirkninger av mirena

Endringer i menstruasjonssyklusen

Bivirkninger av lUD bør begynne med en endring i menstruasjonsblødningens natur og sykliske karakter, fordi de virker mye oftere enn andre bivirkninger av terapeutiske tiltak. Blødningstiden øker dermed i 22% av kvinnene, og uregelmessige livmorblødninger observeres i 67% når de vurderer de første 90 dagene etter installasjonen av legemidlet Mirena. Frekvensen av disse fenomenene avtar gradvis da hormonspolen over tid frigjør mindre biologisk aktive stoffer og ved utgangen av det første året er henholdsvis 3% og 19%. Imidlertid øker antallet manifestasjoner av andre menstruasjonssykdommer - ved utgangen av det første året utvikler amenoré i 16% og sjelden blødning hos 57% av pasientene.

Andre bivirkninger

  • På immunsystemet: hudutslett og kløe, urtikaria, angioødem.
  • Fra nervesystemet: hodepine, migrene, deprimert humør til depresjon.
  • Bivirkninger kjønnsorganer og bryst: Vulvovaginitis, renning fra kjønnsorganer bekken infeksjon, dysmenoré, brystsmerte, ekspulsiyavnutrimatochnoy spiral, ovariecyster, uterin perforering.
  • Gastrointestinal: magesmerter, kvalme.
  • Dermatologiske lidelser: akne, hirsutisme, alopecia.
  • Siden kardiovaskulærsystemet: økt blodtrykk.

Mirena intrauterin enhet: bruksanvisning (metode og dosering)

Generelle bestemmelser for bruk av stoffet

Sprøytemidlet Mirena injiseres direkte i livmorhulen, der det utøver sine farmakologiske effekter i 5 år. Utløsningsraten for den aktive hormonelle komponenten er 20 μg per dag ved begynnelsen av bruken av IUD og reduseres gradvis til 10 μg per dag etter 5 år. Gjennomsnittlig eliminering av levonorgestrel gjennom hele terapeutisk kurs er ca. 14 mikrogram per dag.

Det er en spesiell indikator på effekten av prevensjonsmidler, som gjenspeiler antall graviditeter hos 100 kvinner under bruk av prevensjonsmidler. Med riktig installasjon og overholdelse av alle regler for bruk av en intrauterin enhet, er Pearl for Mirena-indeksen ca. 0,2% i 1 år, og samme figur i 5 år er 0,7%, noe som uttrykker den utrolig høye effektiviteten til denne prevensjonsmetoden ( Til sammenligning: for kondomer varierer Pearl-indeksen fra 3,5% til 11%, og for kjemikalier som spermicider, fra 5% til 11%).

Installasjon og fjerning av det intrauterinale systemet kan være ledsaget av smerter i magen, moderat blødning. Manipulasjon kan også forårsake besvimelse på grunn av en vaskulær-vagal reaksjon eller kramper i epilepsi hos pasienter med epilepsi. Det kan derfor være nødvendig å bruke lokalbedøvelse hos de kvinnelige kjønnsorganene.

Før du installerer stoffet

Det anbefales at den intrauterine enheten kun installeres av en lege som har erfaring med denne type prevensjon, da obligatoriske aseptiske forhold og egnet medisinsk kunnskap om kvinnelig anatomi og drift av et farmasøytisk preparat kreves. Umiddelbart før installasjonen er det nødvendig å gjennomføre en generell og gynekologisk undersøkelse for å eliminere risikoen for ytterligere prevensjonsbruk, tilstedeværelsen av graviditet og sykdommen, som virker som kontraindikasjoner.

Legen må bestemme livmorens stilling og størrelsen på hulrommet, siden riktig posisjon av Mirena-systemet sikrer at den aktive komponenten blir jevnt påvirket av endometriumet, noe som skaper forhold for maksimal effektivitet.

Instruksjoner på Mirena for medisinsk personale

Visualiser livmorhalsen med gynekologiske speil, behandle det og skjeden med antiseptiske løsninger. Ta tak i livmorhalsens overleppe med tupper og, forsiktig trekke, rette livmorhalskanalen, fikse denne posisjonen til det medisinske instrumentet til slutten av manipuleringen av installasjonen av intrauterin enheten. Langsomt å utvikle livmorproben gjennom organhulen til bunnen av livmoren, bestemmer retningen av livmorhalsen og den nøyaktige dybden av hulrommet, parallelt, unntatt mulige anatomiske skillevegger, synechiae, submukosale fibroider eller andre hindringer. Hvis livmorhalskanalen er smal, anbefales det å bruke lokal eller ledende type anestesi for utvidelsen.

Kontroller den sterile emballasjen med stoffet for integritet, åpne den og ta ut den intrauterine enheten. Flytt glidebryteren til lengst stilling slik at systemet trekkes inn i rørrøret og tar på seg utseendet på en liten pinne. Hold glidebryteren i samme posisjon, sett den øvre kanten på indeksringen i henhold til den tidligere målte avstanden til bunnen av livmoren. Trykk forsiktig ledningen gjennom livmorhalsen til ringen er ca 1,5-2 cm fra livmorhalsen.

Når du har nådd spiralens ønskede posisjon, beveger du glidebryteren sakte til full horisontalhenger og venter 5-10 sekunder til systemet blir T-formet. Fremme dirigenten til fundusposisjonen, som indikert ved fullstendig kontakt av indeksringen med livmorhalsen. Hold lederen i denne posisjonen, slipp stoffet ved hjelp av gliderenes laveste posisjon. Fjern forsiktig lederen. Kutt tråden til en lengde på 2-3 cm, fra utsiden av livmoren.

Det anbefales å bekrefte den korrekte posisjonen til intrauterin enheten ved hjelp av ultralyd umiddelbart etter manipulering av installasjonen av legemidlet Mirena. Re-undersøkelse utført etter 4-12 uker, og deretter 1 gang per år. I nærvær av kliniske indikasjoner bør gynekologisk undersøkelse og kontroll av spiralets korrekte posisjon med funksjonelle metoder for laboratoriediagnostikk utføres regelmessig.

Fjernelse av intrauterin enhet

Mirena bør fjernes etter 5 år etter installasjon, siden effektiviteten av terapeutisk middel er betydelig redusert etter denne perioden. Den medisinske litteraturen beskriver likevel tilfeller av bivirkninger i tide ikke fjernet den intrauteriniske enheten med utviklingen av inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene og noen andre patologiske forhold.

For å trekke ut stoffet krever streng overholdelse av aseptiske forhold. Fjerning av Mirena er en fin strekking av tråden, fanget av spesielle gynekologiske tvinginger. Hvis filamentene ikke er synlige, og den intrauterine enheten er plassert dypt i kroppshulen, så kan en trekkkrok brukes. Det kan også kreve dilatasjon av livmorhalskanalen.

Etter å ha fjernet legemidlet, bør Mirena inspisere systemet for dets integritet, da det i enkelte tilfeller kan oppdages en separasjon av hormonelastomerkjernen eller dens glidelås på skuldrene til den T-formede kroppen. Patologiske tilfeller beskrives der slike komplikasjoner av fjerning av intrauterin innretning krever ytterligere gynekologisk inngrep.

overdose

Med riktig bruk og overholdelse av alle regler for innstilling av intrauterin enhet, er overdose med et farmasøytisk preparat umulig.

interaksjon

Farmasøytiske enzyminduktorer, spesielt biologiske katalysatorer fra cytokrom P 450-systemet, som er involvert i metabolsk transformasjon av legemidler som antikonvulsiva midler (fenobarbital, fenitooin, karbamazepin) og antibiotika (Rifampicin og andre), forbedrer den biokjemiske omdannelsen av gestagener. Imidlertid er deres innflytelse på effektiviteten av legemidlet Mirena ubetydelig, siden hovedpunktet for anvendelse av den terapeutiske evnen til intrauterin enheten er lokal effekt på endometrium.

Salgsbetingelser

Utgitt på apotek kiosker med resept.

Lagringsforhold

Den intrauterinale hormonspolen skal lagres i en steril pakke på et sted utilgjengelig for små barn, som er beskyttet mot direkte sollys. Riktig temperatur bør ikke overstige 30 grader Celsius.

Holdbarhet

Spesielle instruksjoner

Hormonal spole Mirena i livmor myom

Uterin fibroids (andre navn - fibromyom eller leiomyoma) er en godartet svulst som vokser fra livmorskelens livmor (myometrium) og er en av de vanligste gynekologiske sykdommene. Det patologiske fokuset er en knute av tilfeldig vevde glatte muskelfibre fra flere millimeter til flere centimeter. For behandling av denne nosologiske enheten, som regel, er kirurgisk inngrep brukt, men en ordning med konservativ terapi er for tiden blitt utviklet.

Det valgte stoffet er hormonelle legemidler med den foretrukne lokalinteraksjonen, fordi den intrauterin-enheten Mirena er en slags gullstandard for rehabilitering av livmorfibroider.

Den antiøstrogen effekten realiseres ved å redusere størrelsen på patologiske noder, hindre mulige komplikasjoner og redusere volumet av kirurgisk inngrep for å bevare den maksimale fysiologiske strukturen i livmoren og gjøre fremtidige graviditeter mulig.

Mirena Spiral med endometriose

Endometriose er en patologisk tilstand når cellene i det indre laget av livmoren vokser utover det. Histologiske strukturer har reseptorer for kvinnelige kjønnshormoner, som forårsaker de samme endringene som i det normale endometrium, manifestert av månedlig blødning som svar på hvilken en inflammatorisk reaksjon utvikler seg.

Gynekologisk sykdom er inneboende hos kvinner av reproduktiv alder, og i tillegg til smertefulle opplevelser kan det føre til infertilitet - en hyppig komplikasjon av endometriose, fordi det er så viktig å rettidig diagnostisere og riktig tilnærming til behandling av en patologisk tilstand. Selvfølgelig kan endometriosebehandling representere kirurgi med en mini-invasiv tilnærming og få bivirkninger, men hvor det er å foretrekke å velge konservative terapier.

Mirena intrauterin enhet er et effektivt middel for eliminering av endometriose av flere grunner:

  • en medisinsk bevist effekt av et medikament, manifestert ved inhibering av veksten av patologiske foci, en reduksjon av deres størrelse og gradvis resorpsjon;
  • færre bivirkninger sammenlignet med andre farmasøytiske produkter;
  • smertelindring, iboende forbundet med problemet med endometriose;
  • Ikke behov for daglige piller eller injeksjoner;
  • normalisering av menstruasjonssyklusen;
  • ikke behov for prevensjon.

Intrauterin enhet for endometrial hyperplasi

Endometrial hyperplasi er en patologisk tilstand som er ekstremt lik endometriose, da det er en overvekst og fortykkelse av slimhinnen i de kvinnelige kjønnsorganene. Forskjellen ligger i den korrekte anatomiske plasseringen av de histologiske strukturene, som bare endrer symptomene og mulige komplikasjoner, men eliminerer dem ikke.

Kjenne til at den nosologiske enheten tillater rikelig og langvarig blødning under menstrual eller livmoderblødninger som ikke er forbundet med syklusen, mangelen på eggløsning og umuligheten av å implantere embryoet i det modifiserte endometriumet, hvilket er en manifestasjon av forhøyede nivåer av østrogen i kroppen. Etiologisk behandling av dette problemet, med sikte på å eliminere den umiddelbare årsaken, er et hormonelt middel med en utprøvd antiøstrogen effekt.

De fleste gynekologer foretrekker å bruke Mirena intrauterin-systemet på grunn av påliteligheten av dets farmakologiske virkning, daglig bruk, som ikke krever ekstra medisinsk kunnskap og relativ billighet sammenlignet med andre terapeutiske midler, fordi bruk av Mirena ikke involverer daglig bruk av orale tabletter eller injeksjoner.

Graviditet etter påføring av intrauterin enhet Mirena

Siden prevensjonsmiddelet har overveiende lokale farmakologiske effekter, oppnås fullstendig restaurering av alle fysiologiske parametere etter fjerning av legemidlet relativt raskt. I løpet av året etter evakueringen av systemet, når frekvensen av planlagte graviditeter 79,1-96,4%. Den histologiske tilstanden til endometriumet gjenopprettes etter 1-3 måneder, og menstruasjonssyklusen er fullstendig ombygd og normalisert innen 30 dager.

analoger

Det finnes flere farmasøytiske produkter med en tilsvarende ATH-kode og en lignende sammensetning av aktive aktive ingredienser: Jaydes, Postinor, Evadir, Eskapel, men rett og slett kan bare Jaides kalles en analog, siden legemidlet er representert av et levonorgestrel-intrauterint system med lavere dosering og derfor kun beregnet i tre år med permanent bruk.

Med alkohol

Farmasøytisk stoff har en utpreget lokal terapeutisk effekt og i små mengder i den kvinnelige kroppens systemiske sirkulasjon, fordi den ikke interagerer med komponentene i alkoholholdige drikker, men doseringen anbefales, for ikke å forårsake andre bivirkninger eller bivirkninger.

Under graviditet og amming

Bruk av intrauterin enhet Mirena er kontraindisert under graviditet eller mistenkt, da en intrauterin prevensjonsenhet øker risikoen for spontan abort og for tidlig fødsel. Fjernelse eller probing av systemet kan også føre til uplanlagt evakuering av fosteret fra livmoren. Hvis det ikke er mulig å fjerne prevensjonsmiddelet forsiktig, bør hensiktsmessigheten til medisinsk abort diskuteres i henhold til indikasjoner.

Hvis en kvinne ønsker å bevare graviditeten, bør pasienten først og fremst være fullt informert om mulige farer og uheldige konsekvenser for både hennes kropp og barnet. I fremtiden bør den nøye overvåke graviditeten og sørge for å utelukke ektopisk implantasjon med pålitelige diagnostiske metoder.

På grunn av lokal anvendelse av hormonell prevensjonsmiddel er det en mulighet for viriliserende effekt på fosteret, men på grunn av den høye effekten av det farmasøytiske legemidlet Mirena er klinisk erfaring med graviditetsutfall ved bruk av intrauterin enheten svært begrenset. Dette bør også informere kvinnen som vil holde graviditeten.

Amning er ikke en kontraindikasjon for bruk av intrauterin-systemet, selv om små mengder av den aktive komponenten (ca. 0,1% av dosen) kan gis til melk under amming. Det er usannsynlig at slike små mengder levonorgestrel har noen farmakologiske effekter på barnet. Det overveldende flertallet av det medisinske samfunnet er enig i at bruken av stoffet 6 uker etter fødselen ikke har uønskede effekter på veksten og utviklingen av den unge kroppen.

Vurderinger Mirena

Farmasøytisk stoff er svært populært blant kvinner av reproduktiv alder, fordi den intrauterin-enheten Mirena-vurderinger har følgende:

  • Prevensjonsmiddel er praktisk å bruke, fordi du ikke trenger å følge en vanlig diett, som det er tilfelle med orale hormonelle prevensjonsmidler eller spesielle næringsregler fordi den aktive komponenten har en lokal effekt;
  • Perles indeks danner en ganske stor troverdighet av det farmasøytiske produktet, som bekreftes av vurderinger og anbefalinger på Internett.
  • Forekomsten av de fleste formidable bivirkningene er utrolig liten, noe som gjør det mulig å ikke engang tenke på måter å eliminere ved å ta en beslutning om bruk av prevensjonsmiddel Mirena.

Råd og tilbakemelding fra leger er ikke bare basert på effektiviteten av det intrauteriniske systemets prevensjonsfarlige farmakologiske effekter, men også på terapeutiske egenskaper av legemidlet. Resultatene av kliniske studier tillater bruk av Mirena helix i endometriose, hyperplasi av livmorforingen og godartede neoplasmer i dets muskellag. Kvalifiserte gynekologer vurderer det konservative behandlingsregimet av dette prevensjonsmiddelet - det valgte stoffet for de ovennevnte nosologiske enhetene.

Anmeldelser av Navy Mirena fra kvinner som brukte det til terapeutiske formål, også fylt med positive følelser. Slike behandlinger tillater ikke bare noen ganger å unngå kirurgi, noe som uunngåelig etterlater ubehagelige arr eller andre huddefekter, men eliminerer også sykdommens patologiske fokus. Nesten et tematisk forum eller Internett-ressurs anbefaler å diskutere denne ordningen med konservativ behandling med en personlig lege.

Pris Mirena, hvor du kan kjøpe

Hormonal spole Mirena er et farmasøytisk produkt av finsk produksjon, noe som kan påvirke kostnaden for prevensjon betydelig. Dette er spesielt merkbart når man sammenligner priser på Russlands territorium, siden enkelte apotek og kjeder benytter personlige kontrakter. Dvs. det er mulig å kjøpe Mirena spiral i Moskva for 11.750 rubler, i Krasnoyarsk - for 10.890 rubler, og i Ufa koster hormonal spiral 11.100 rubler. Prisen på marinen Mirena i Moskva og andre byer i landet er indikert på grunnlag av de generelle resultatene av markedsundersøkelsen, som kan manifestere seg i forskjellen i prisen på apotekets kiosker.

I Ukraina, i Mirena intrauterin enhet, svinger prisen mye mindre enn i Russland. Så for eksempel i Dnepropetrovsk en farmasøytisk forberedelse kan kjøpes for 1800 hryvnia, og i Nikolaev systemet er solgt for 1.750 hryvnia.

Kaliningrad Forum

Mirena Spiral

Daniella 18 august 2010

Daniella 19 aug 2010

Ksenia Baulina 15. desember 2010

assol 15. desember 2010

Geit Dereza 24 desember 2010

KisKis 24. desember 2010

Jeg har et og et halvt år "Mirena", satt i "Hope" i TT. hva skal jeg si? TTs hender er gyldne, det gjør ikke vondt for å satse, effekten er fortsatt observert
en minus - ca 3 kg ble tilsatt ganske raskt, men kroppen min reagerer på alle hormonelle prevensjonsmidler på denne måten. Totalt sett er jeg glad

Du er henne, viser det seg, et par måneder etter fødselssettet? Kan du mate henne?

assol 24. desember 2010

Du er henne, viser det seg, et par måneder etter fødselssettet? Kan du mate henne?

Sykepleie kan. Men legen min rådde meg til å legge inn seks måneder etter fødselen, og høringen for høringen (hun gjorde fysioterapi på den tiden) uttalte at selv etter to måneder er det mulig.

Fargelagt hest 25 desember 2010

assol 25 des 2010

Jeg er glad.
Når det gjelder penger, vurderes alt. Før Mirena tilbrakte jeg 280r på Yarina hver måned. 280 * 12 måneder = 3360 per år. Mirena er satt på 5 år. 3360 * 5 år = 16800. Så besparelsene er betydelige. Hvis du ikke kjøper tamponger og pads i 5 år, kan du telle hvor mye du kan spare penger. Samtidig, gjentar jeg, det er bare åpenbart at det ikke eksisterer perioder for seksuelt liv for en kvinne.
Men før du installerer Mirena, er det nødvendig å besøke en lege, lage en ultralyd av livmoren, helbrede alle infeksjoner.
Vel, alt jeg vet er skrevet. Det blir spørsmål - skriv.

Eh. Jeg misunner deg på en god måte. Jeg vurderte også hvordan å sette spiralen økonomisk. Hvis du også tar i betraktning at Yarin, som du drakk da, ikke er verdt 280 nå, men alle 700 rubler.

Farget hest 01.01.2011

Eh. Jeg misunner deg på en god måte. Jeg vurderte også hvordan å sette spiralen økonomisk. Hvis du også tar i betraktning at Yarin, som du drakk da, ikke er verdt 280 nå, men alle 700 rubler.

Hva er månedlig? Dette er separasjonen av overskytende endometrium. Under Miren blir han skilt regelmessig hver dag. Og ikke på en gang i flere dager med menstruasjon. De øvrige funksjonene til kvinnekroppen overholder.
Under Miren har noen kvinner fortsatt sine perioder, bare skarpe, og noen av dem forsvinner helt.
Min gynekolog sier at jeg var heldig, og jeg var i den andre gruppen. Denne gruppen, forresten, er mer tallrik enn den første.
Forresten, som min gynekolog fortalte meg, for noen sterke troende, gir fraværet av menstruasjon under Miren psykiske problemer, og de tar Miren ut.

rosinka 01.01.2011

Farget hest 02 jan 2011

og sikkert blir alle bedre? (((Hvilken luckless ting ((Jeg vil ikke bli bedre, så jeg kan ikke kaste av de 10 mest ekstra pundene..

Ikke alt i det hele tatt. Bare de som har en tendens til å være overvektige (jeg, dessverre fra dette firmaet), gjenoppretter. Min venn gjorde ikke noe i det hele tatt.
Vi må prøve. Det virker for meg at hvis det er viljestyrke (jeg ikke har det), så ikke bli bedre.

Gjest dominikaa_ * 10 feb 2011

Umiddelbart om deg selv. Jeg er 44 år gammel. Det er et barn. En gang i 2004 behandlet hun endometriose ved å rense livmoren.
Min Mirena er fra 4. mai 2008. Kostnad Mirena på den tiden var 9300.
Ta på råd fra hennes gynekolog.
De første seks månedene var månedlige. Nå, i nesten 2 år nå - nei. Det er ingen sekreteringer i det hele tatt.
Problemer med pakninger / tamponger, skitne bukser og andre problemer er fraværende på grunn av menstruasjonstiden.
Føler seg bra. Jeg gjør regelmessig en ultralyd av livmoren. Så langt (pah, pah) var det ingen problemer.
Har gjenopprettet, dessverre. Nesten 6 kg. Men jeg skylder ikke Miren fullt ut, fordi Jeg fører en feil livsstil, jeg spiser mel, søtt og om natten.
Jeg lever et fullt sexliv. Mannen virker ikke engang at jeg har noe inni.
Jeg vet minst 2 kvinner som også brukte Mirena. En - en ung kvinne, etter at hun hadde på seg, fødte et helt sunt (andre) barn.
Ifølge leger utsett Mirena utbruddet av overgangsalderen, bidrar til å løse en bunke med kvinnelige problemer (for eksempel kvinner som er utsatt for styrket endometrium (dette er mitt tilfelle), hjelper det å fjerne overflødig endometrium uten å gripe til kirurgisk rengjøring. Kvinner som har små fibroider hjelper fryse dem og tillater ikke at de utvikler seg. I noen tilfeller løser de generelt dem).
Jeg er glad.
Når det gjelder penger, vurderes alt. Før Mirena tilbrakte jeg 280r på Yarina hver måned. 280 * 12 måneder = 3360 per år. Mirena er satt på 5 år. 3360 * 5 år = 16800. Så besparelsene er betydelige. Hvis du ikke kjøper tamponger og pads i 5 år, kan du telle hvor mye du kan spare penger. Samtidig, gjentar jeg, det er bare åpenbart at det ikke eksisterer perioder for seksuelt liv for en kvinne.
Men før du installerer Mirena, er det nødvendig å besøke en lege, lage en ultralyd av livmoren, helbrede alle infeksjoner.
Vel, alt jeg vet er skrevet. Det blir spørsmål - skriv.

Er det veldig bra at det ikke er månedlig? etter min mening er dette ikke normalt.

chilingarian 28 februar 2011

Gjest kukule_ * 25. mars 2011

maria1405 25. mars 2011

Jentene konsulterte også Mirena, doktoren sa at det er bedre å sette en vanlig spiral.

Og i de vanlige ingen harmoniene?

Gjest kukule_ * 25. mars 2011

Og i de vanlige ingen harmoniene?

i de vanlige hormonene er det ingen kobber å kjempe med små haler
Googled det og fant det:

Farget hest 09. april 2011

Jentene konsulterte også Mirena, doktoren sa at det er bedre å sette en vanlig spiral.
Mange hormoner i det og med problemet med skjoldbruskkjertelen jeg ble fortalt å ikke sette, da når du fjerner helixen i seks måneder, vil jeg rake problemene med skjoldbruskkjertelen
Hun tok en spiral på en slik kjæreste, tre år senere tok hun av seg selv, de bestemte seg for å få barn, og nå behandler hun endometriose, kroppen viser ikke det bra. Syklusen har ikke vært i stand til å gjenopprette i et år. I hvordan


Jeg snakker ikke om Miren fra noen, men fra min egen erfaring og opplevelsen av min kollegas datter.
Hormoner i Mirena er egentlig. De injiseres mikro (eller mil) doser i livmoren.
En datter av en kollega tok ut Miren og en måned senere ble hun gravid og fødte en fantastisk gutt.
Når det gjelder skjoldbruskkjertel, så ja, før du setter ANALI spiral, inkludert Miren, bør du definitivt rådføre deg med ulike leger.
Før innføringen av Mirena er det viktig å ta tester, gjøre en ultralydsskanning av livmoren, og ta tester for hormoner.
Forstyrrelse av tyroidene er faktisk en kontraindikasjon for installasjonen av Mirena. I tillegg til hormonelle stoffer.
Til hver sin egen. Jeg tok hormoner, satt en spiral, beskyttet av farmateks. Hun opplevde alvorlig endometriose. Det beste middel til prevensjon og beskyttelse mot overflødig endometrium er Mirena.
Når termen til denne Mirena er over, vil jeg trekke den ut og sette den på igjen.
Jeg vil gjenta igjen - jeg blir undersøkt en gang hvert halvår. Pah-pah-pah, alt er i orden. Enda bedre enn før du installerer Mirena.

Guest Natulen83_ * 09 Apr 2011

svetik68 09 april 2011

Hva er månedlig? Dette er separasjonen av overskytende endometrium. Under Miren blir han skilt regelmessig hver dag. Og ikke på en gang i flere dager med menstruasjon. De øvrige funksjonene til kvinnekroppen overholder.
Under Miren har noen kvinner fortsatt sine perioder, bare skarpe, og noen av dem forsvinner helt.
Min gynekolog sier at jeg var heldig, og jeg var i den andre gruppen. Denne gruppen, forresten, er mer tallrik enn den første.
Forresten, som min gynekolog fortalte meg, for noen sterke troende, gir fraværet av menstruasjon under Miren psykiske problemer, og de tar Miren ut.

og du går til "Dr. Bormental". Det hjelper alle, du trenger bare å elske deg selv veldig mye!

Nik55 10. april 2011

Farget hest 11. april 2011

Legen min anbefaler også meg veldig mye, men hun forfremmer henne, som jeg forstår. Inntil jeg bestemte meg, ble mangel på menstruasjon og hormoner skremt meg. Jeg var 5 år gammel var vanlig, satt i Mosin, bare super. Hun trakk seg ut i mars, og ble gravid i juli fra 1. ganger (skjebnen), sonny et år, etter at helixen hun passerte alle tester i Barnaul, sa de i det minste til rom. Og for en eller annen grunn synes det meg at dette er enda en gang til å tjene penger fra leger

Jeg vet ikke hvordan legen din er, men jeg fremmer ikke noe. Jeg er en programmerer. Hvis det ikke er kontraindikasjoner (brudd på skjoldbruskkjertelen) - sett, vil du ikke angre. Og fraværet av menstruasjon er en stor fordel, ikke en ulempe, med mindre det er i strid med din tro. Videre er de som sådan bare daglige og svært, svært knappe, nesten umerkelig. Så knappe at de ikke krever pads og tamponger.
Men ingen lukt, magesmerter, depresjon, nervøsitet etc.
Av de fire kvinnene vet jeg hvem som bruker Miren, inkludert meg, ingen har noen gang angret det.
Til slutt kan den fjernes når som helst, etter ønske. Du mister bare penger.

Gjest lisenok1607_ * 11 april 2011

Farget hest 12. april 2011

Og Tatyana Trofimovna anbefaler også at jeg leverer til Miren, men jeg visste ikke at hun var så mye verdt, og fraværet av menstruasjon var skummelt. Men TT sier at du ofte må rydde, fordi endometriumet øker. Nå ble jeg forvirret! Ja, og jeg har ingen steder å gjenopprette. Vi må tenke hva vi skal gjøre neste gang.

Du forvirrer noe. Endometrium bygger bare ikke opp. Har ikke tid. Han exfolierer hver dag. Og hvordan er det interessant å gjøre rengjøringen med den etablerte spiralen? Det er umulig.
Jeg er selv i fare for endometriose. Siden Mirena ble installert (fra 04.05.2008) hvert sjette år, blir uterus undersøkt med ultralyd. Det er ingen vekst av endometrium.
Mirena er bra på det, og tvert imot bidrar det til endometriums ikke-vekst.
Her forstod du heller ikke legen din, eller hun er ikke fullt klar over.

Gjest elena1968_ * 13 april 2011

Sykepleie kan. Men legen min rådde meg til å legge inn seks måneder etter fødselen, og høringen for høringen (hun gjorde fysioterapi på den tiden) uttalte at selv etter to måneder er det mulig.

Jeg ønsket også å levere etter fødselen, men legen sa at livmoren skulle bli normal bare et halvt år, jeg måtte være tålmodig. Jeg beklager ikke pengene til en slik spiral, og jeg satte meg den vanlige NY T-formet, og jeg angrer ikke, det koster 1000 r +/- 200, avhengig av apoteket, men hvis jeg ikke kom opp, var det ikke synd å kaste den bort

Anmeldelser: Mirena

  • Bayer Pharma AG, Tyskland
  • Utløpsdato: til 01.12.2020

Kundeanmeldelser av Mirena

Jenter, jeg vil dele min erfaring med Mirena. I første halvår var jeg på permanent PMS (jeg satte helixen da barnet var ett år) for å være ærlig på den tiden da jeg ikke skjønte at det var en tilpasning av organismen til harmonikken. Hun bar hjernen til mannen sin, ble nesten gal med dipress. Hun delte med legen, og hun forklarte at dette var en bivirkning - Mirena, det skjer ganske ofte. Jeg var i ferd med å ta ut spiralen, men plutselig ble jeg løslatt. Virkelig følte meg mye bedre. Igjen ble det tilstrekkelig og det var ingen månedlige perioder i det hele tatt - noe som er så praktisk. I 5 år var det 2 cyster, kanskje mot bakgrunnen av Mirena, men svært liten og raskt løst. Resten er en solid pluss. En av disse dagene kommer jeg til å ta ut og sette på en mire igjen (kroppen har tilpasset seg denne harmoniske og det er bare skummelt å bytte til en annen)

Mirena er verdt 5,5 år. Jeg vil skyte og sette igjen. Dette er skjønnhet. Månedlig nesten ingen. Ingenting gjør vondt. Takk til gynekologen for å tilby den.

For meg var Mirena frelse. Bloody heats har stoppet, endometrium er normalt, det er ingen polypper, myomas har stanset i vekst. Mirena har stått i 5 år, ingen ubehag har oppstått etter Mirena installasjon, bare en forbedring i tilstanden. Anemi har gått. Det kommer en tid å fjerne Mirena, jeg vil umiddelbart sette en ny.

Jeg hadde flere uterine fibroids av liten størrelse, den største ikke overstige 2 cm. I løpet av 5,5 år med påføring fikk Mirena mange problemer, fra det andre året med å ha på seg spiralen, vondt i brystet, vedvarende follikulære cyster og gjentatt betennelse i livmorhalsen livmor. Det var også noen feil, sannsynligvis fordi Daub var 2-3 uker i 3-4 ganger hele tiden. Myomas vokste årlig med et gjennomsnitt på 0,5-1,0 cm. Denne spiralen passet meg ikke. Da jeg tok den ut, stoppet brystet mitt med det samme. Så tenk - denne spiralen påvirker ikke bare livmoren.

Som hodepine begynte å sette Miren, ble trykket 180 til 100 økt. Legene antyder at foruten Mirena, endometriose, uterine myoma, er det ingen medisin oppfunnet ennå, hvilket gynekologisk rom du ikke angir alle tilbud til Miren. står, laget en avtale som skal fjernes, og en kvinne må rengjøres hver måned, akkumuleres inne, og hele sykdommen begynner.

Lys, fra hva som skal ryddes? Hvis endometriumet ikke øker, forekommer ikke menstruasjonsprosessen, det er ikke noe å fjerne. Hvorfor skal en kvinne rengjøres månedlig? Det viser seg de som har laktasjons amenoré, selv om de er skitne og akkumulerer sykdommer i seg selv?
Spiralen passet ikke deg, alt skjer, men å skrive en anmeldelse uten å lese anatomi læreboken for 9. klasse er minst uvitenhet.

Jeg uttrykker min takknemlighet til de ansatte for deres profesjonalitet og effektivitet i organisering av leveransen av bestillingen. Om nødvendig vil jeg definitivt bruke tjenestene dine. Alt det beste for deg, D. Zubov

God dag! Meren er verdt 3,5 år. Perfekt prevensjonsmiddel! I begynnelsen var dauben, menstruasjonsflommen stoppet. Med endometriose er det bare nødvendig. Det er mange fordeler. Fortsett fornøyd - sett inn, som ikke har bestemt seg ennå.

Spiral sett på råd fra en lege etter at den fant endometriose. Jeg er glad med sin søknad. Det var ingen mener i det hele tatt, og hvis det var noen form for påminnelse om dem, ble det gjort daglig. En måned siden tok av, fordi 5 år har gått. Jeg tenkte på å sette en vanlig spiral, men menstruasjonen gikk, oh, hvor ubehagelig det hele er, alt gjør vondt, irritert, med hvilken bevegelse det "flopper" med meg, vel det var en helg. Til slutt vil jeg sette spiralen Mirena igjen. Hvis noen er redd for prisen, regner jentene med å ta piller, la oss si Janine. Jeg måtte kjøpe 3000 tenge for denne måneden, og telle for et år-36000 og i 5 år = 180.000 tenge. + Pakninger og alle ulemper.

Først var alt dårlig. satt inn i de siste dagene av menstruasjonen, og da slog daub i tre hele måneder. med mannen min i løpet av denne tiden, ingen forbindelser, henholdsvis. Tilfeldigvis kom til en god lege som ved hjelp av homøopati nullstilt daub om fem dager. i tre år gikk hun som en mann. Jeg falt alle de ekstra pundene uten mye innsats, det var ingen månedlige perioder i det hele tatt - gjør det du vil. prevensjon 100%. før det tok hun pillene - beinene og fartøyene kollapset. og med Mirena hodepine forsvant, fartøyene returnerte til normal, forbedret sammensetningen av beinene. Så snart hun bestemte seg for det neste barnet, fjernet hun spiralen, og seks måneder senere ble hun gravid. Nå, for å fortsette behandlingen av adenomyose, vil jeg bare sette Mirena.

Jeg gikk med henne i 6 år. Ikke noe problem. Månedlig mager, og det passer meg. I det siste året ble den månedlige uregelmessig. På ultralyd viste det sig at endometriumet er for tynt. Spiral fjernet. Fire måneder brukt på drikke Yarinu (hormon, prevensjonsmiddel). Månedlig gikk umiddelbart veldig rikelig. Det tok ubehag. En måned senere går jeg igjen for å sette Miren. Med henne komfortabel og sikker.

Kort sagt: kastet penger, drept tid og helse. Fra øyeblikket av oppstart er blodbanen uendelig. I beste fall var 1 uke i måneden uten en klubb. Som et resultat, viste det seg at hun også skiftet på ultralydet. Slett. Over 10 tusen.

Spiral var det eneste alternativet for prevensjon unntatt kondomer som hormonelle stoffer er kontraindisert for meg. Hun hadde en positiv effekt på menstruasjonen, de er nå ikke like store som før og ikke smertefulle. Negativ lang "akklimatisering" i kroppen. I den første måneden følte jeg hele tiden det inni, kunne ikke slappe av, ikke løfte vekter etter hvert som det skiftet. Men nå som om ingenting er fremmed i meg og ikke.

mange fordeler! Hormonene passet meg ikke, og etter krummens fødsel bestemte jeg meg for å spiral - veldig glad! Et år allerede med Mirena, bivirkninger - null, bortsett fra at de første månedene er uvanlige, at månedlige perioder er knappe) Det er veldig praktisk, det beskytter mot graviditet med alle 200%, ikke bry deg med piller)

Jeg tenkte på det lenge eller ikke, men besluttet likevel. raskt nok, gynekologen gjorde det ikke noe særlig sterkt ubehag. i flere måneder nå har jeg gått med henne og ingen klager :) og jeg går til hallen som før, og til bassenget, og mine perioder har ikke blitt mer rikelig. Generelt er jeg glad :)