Levonova. anmeldelser

Uretritt

Totalt antall meldinger: 4111

06/21/2015, Julia 30
Julia 30. Jenter forteller meg. sett eller ikke til Miren. så tvil. Syklusen er ikke skutt ned, måneden. Mindre uten mye smerte, endometriose har lenge siden blitt født med et annet barn, gynekologen anbefaler å levere, og horror er så mange dårlige i stedet for positive horror vurderinger. Jeg har et tap

06/19/2015, Lyudmila
Hei! Jeg er 47 år gammel. I 2013 satte Mirena en hormonell spole i gang umiddelbart etter hysteroresektoskopi (operasjon for å fjerne myoma). For å unngå vekst av nye noder rådet legen henne bare uten opsjoner. Året var alt bra, jeg merket det ikke, ingen ubehag. Etter 1,5 år begynte det monstroøse problemer med ansiktets hud. Hele nasolabial trekant er kontinuerlig stor rød rød akne. Bare ett antibiotika hjelper. Så lenge du tar det, går det bare. Bare kastet alt dette cashmere igjen. Fjernet på eget initiativ for en måned siden og ura-pah-pah, hvor gikk det! Slik er det!

05.23.2015, Vikulik
Velkommen! I august vil jeg være 21 år, menstrual med 12c halv, sexliv fra 15 og en halv. Sykkel fra 2013 29-41 dag (vanligvis 41) var det ingen graviditeter. Hun snudde seg til en lege (hun ble tidligere observert av andre, da denne legen tar langt, men hun måtte fortsatt reise). I november var det en tull på den 19. dagen av MC. Det var mørkbrunt, varte i 15 dager. Legen utpekte meg til å ta hormoner, for under eksamen og ultralyd fant de ikke noen grunner. Estradiol og prolaktin på dager 7-9 MC. FSH og kortisol 13-14 dager MC. Progesteron, testosteron, LH på dagene 25-26 MC. Månedlig kom så tidlig som den 52. dagen. Etter det passerte jeg alt akkurat i tide. resultater:
Estradiol 39,3 pg / ml, med en hastighet på opptil 160.
Progesteron 0,5 ng / ml. Med normen fra 1,2 - 15,9.
Legen foreskrev Duphaston fra 16-25 dagers MC til 1t 2 ganger, 3 sykluser og Normomens 3 måneder til 2 tabletter per dag. På dufastonet i månedens første syklus gikk på den 29. dagen, 2. syklus -31 dager, den tredje på den 34. dagen. Og de siste 2 syklusene i måneden er mindre rikelig, men de dvale 5 dager i en hel måned + 6 dager med mørk brun daub i siste syklus. Og i den nye syklusen, 17. mai begynte det, det var 5 dager. På den 6. daub var det rikelig. Her er i dag syvende dag og daub er. Legen sier å telle dagene og ta østradiol og progesteron igjen. Og ikke bekymre deg. Hva sier du?

27.04.2015, Marina
Mange takk til skaperne og administratorer av dette nettstedet, samt til jentene som skriver om sine problemer.
Du har reddet meg fra døden.
Miren satt i desember 2009. Flere livmorfibroider. Det var ingen spesielle problemer. For forebygging. Å ikke vokse. Nå tror jeg: la sine gynekologer tjene provisjoner.
Men alt i orden. Leveres i desember. En måned senere - halsbrann, som aldri skjedde, smerter i magen. Etter tre måneder - skremmende akne på ansiktet og tørr hud slik at huden er sprukket. Sommeren 2010, etter 6 måneder, gikk jeg knapt: alle mine muskler vondt, kvalme, irritabilitet, libido - null med negativt tegn. Etter ni måneder, i september 2010, nådde jeg en psykoterapeut. Diagnosen er depresjon, antidepressiva er indikert. Så i ni måneder fra en blomstrende ung kvinne forvandlet til en avskyfull gammel kvinne
.
Jeg leser nettstedet ditt og tenker: Hva er de riktige jentene her, hvordan overvåker deres helse. Og jeg, til tross for at det ikke var noen få korte år, kunne ikke korrelere Mirena og de ulykker som falt på meg. Jeg dro til legene, og alle behandlet meg, og alle fant sykdommen i deres profil. Det er forferdelig å huske hvor mye penger er brukt. Ingen koblet sykdommen min med Miren. Jeg trodde aldri at depresjon er en så forferdelig sykdom, det er ikke bare mentalt, men også fysisk lidelse, som Herren ikke bringer. De antidepressiva som ble tatt av meg, handlet bare i begynnelsen, da var det nødvendig å øke dosen. Takk Gud, at han forlot meg styrke og sinn for å fortsette å kjempe.
Igjen legene. Min redningsmann ble homøopatisk lege Vera Vladimirovna Korzun. Lav bue til henne. Hun koblet Miren med min tilstand og informerte nettstedet ditt. På samme dag gikk jeg til nettstedet, fant alt jeg trengte, konklusjoner. Neste dag, gikk og fjernet Miren. Hun kom ikke til seg umiddelbart, men rystingen og oppstanden var allerede i bilen på vei hjem. Med Mirena holdt han et og et halvt år.
Igjen vil jeg si takk til de som takket være denne nettsiden, og til jentene som skriver, er dette svært nødvendig for mennesker i nød. Du reddet livet mitt. Helse og suksess for deg.

27.04.2015, Marina
Jeg er 55 år gammel. For tre år siden fjernet Miren. Jeg vet om problemer ikke av hearsay. Halsbrann, akne, tørr hud, irritabilitet, depresjon, vondt ledd og så videre. Tenk godt før du satser. Og hvis du setter og merkelige ting skje med deg, er det fra henne.

05.05.2015, Vita
Så jeg vil ha et år i mai, da Mirena er verdt det. i begynnelsen syntes det å være ingenting, men nå for de siste tre månedene har jeg selv begynt å bli irritabel. Mine fattige slektninger får de også. Jeg kom også til den konklusjonen at feilen min uendelige irritabilitet er MIREN. På fig vil jeg rengjøre. kanskje en annen er foreskrevet for å behandle endometriose.

04.02.2015, Fatima
God ettermiddag, jeg er 25 år gammel, jeg ble satt Mirena for 3 uker siden og siden da har jeg ikke stoppet blødning, jeg vet ikke hvorfor, doktoren forstår heller ikke hva som skjer.
Vennligst skriv til meg, jeg er veldig redd, kanskje noen hadde dette? Venter på svar. Takk så mye.

03/29/2015, Irina
hei jenter jeg er 41, noen hadde problemer med svetting. på grunn av bruk av Mirena. Blir noe fysisk arbeid varmt, gjør nakken og hodet svette om natten? Miren satt 5 måneder siden. Månedlig nesten ingen.

05/19/2015, Julia
Jeg hadde det. Hun satte Mirena på 41. Etter et og et halvt år fjernet hun. 1) Han fikk mye vekt, og til tross for all innsats kunne han ikke miste den (mer enn 10 kg). Etter fjerning - i den første uken minus 2 kg. 2) Det var svindel og hvordan jeg kalte det "hot flashes". På omtrent samme tid, sannsynligvis under frigjøring av hormonet. Og når nervøs - svakhet å skjelve og tidevann. Nå er det hele. 3) Forferdelig irritabilitet på bagasjerom. 4) Libido svekkelse. Virkelig trist skit. Etter fjerning er interessen for livet mer eller mindre restaurert. Det var enda morsomt - spiralen syntes å være kontraceptiv, og prosessen ble liksom ikke interessant. Generelt ble jeg ikke nærmet seg, og jeg er glad for at jeg bestemte meg for å bli kvitt den. Og ja, selv under bruk av Miren, hadde jeg to cyster på eggstokkene (det var ingen ekte ultralyd på den før den ble satt).

03/23/2015, Oksana39 år gammel
God dag til alle! Andre gang Mirena spiral ble installert 9. mars 2015. Etter installasjon, opplevde nagende smerter nesten hele tiden. Det er det som plager deg. Når det ble satt for første gang, var det ingen smerte. Så jeg lider spørsmålet, kan dette være? Kan alt være bra fra en helix, men ikke fra den andre? Hvem sto overfor et slikt problem?

Levonova

Beskrivelse fra og med 5. mars 2015

  • Latinsk navn: Mirena
  • ATX-kode: G02BA03
  • Aktiv ingrediens: Levonorgestrel (Levonorgestrel)
  • Produsent: Bayer Schering Pharma AG (Tyskland, Finland)

struktur

1 intrauterin enhet inneholder:

  • levonorgestrel - 52 mg;
  • polydimetylsiloksanelastomer - 52 mg.

Utgivelsesskjema

Intrauterint terapeutisk system Mirena er en hvit eller nesten hvit hormonelastomerkjerne plassert på T-formet tilfelle og dekket med en ugjennomsiktig membran som fungerer som en slags regulator for den aktive aktive ingrediensen. Den T-formede kroppen er forsynt med en løkke i den ene enden med en festetråd for fjerning av helix og to skuldre. Mirena-systemet er plassert i et ledertube og fri for synlige urenheter. Legemidlet leveres i sterile blister av polyester eller TYVEK-materiale i mengden 1 stk.

Farmakologisk virkning

Det intrauterine systemet eller bare IUD Mirena er et farmasøytisk preparat basert på levonorgestrel, som gradvis frigjøres i livmorhulen, har en lokal gestagen effekt. Takket være den aktive komponenten av et terapeutisk middel, reduseres følsomheten til østrogen- og progesteronreceptorene i endometrium, noe som manifesteres i en sterk antiproliferativ effekt.

Observerte morfologiske forandringer i livmorens indre forside og en svak lokal reaksjon på fremmedlegeme i hulrommet. Slimhinnen i livmorhalsen er betydelig komprimert, noe som forhindrer penetrasjon av sæd i livmoren og hemmer motoriske evner hos individuelle spermatozoer. I noen tilfeller er ovulasjonsdepresjon også bemerket.

Bruk av legemidlet Mirena endres gradvis av menstruasjonsblødning. I de første månedene av bruk av intrauterin enhet, på grunn av inhibering av endometriell proliferasjon, kan det oppstå en økning i blodig utslipp fra skjeden. Etter hvert som den farmakologiske effekten av et terapeutisk middel utvikler seg, når utprøvd undertrykkelse av proliferative prosesser når sitt maksimum, oppstår en periode med knappe blødninger som ofte forvandles til oligo- og amenoré.

3 måneder etter begynnelsen av bruk av Mirena, reduseres menstruasjonsblodet av kvinner med 62-94%, og etter 6 måneder - med 71-95%. Et slikt farmakologisk evne til å endre arten av uterine blødninger som anvendes for behandling av idiopatisk menoragi uten hyperplastiske prosesser i de kvinnelige kjønns membraner eller Ekstra genitale betingelser som er integrert i patogenesen til som uttrykkes hypocoagulation fordi medikament-effektivitet kan sammenlignes med de kirurgiske metoder for behandling.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Etter at det intrauteriniske systemet er etablert, begynner det farmasøytiske legemidlet å virke umiddelbart, noe som manifesteres ved gradvis frigjøring av levonorgestrel og dets aktive absorpsjon, som kan dømmes av endringen i konsentrasjonen i blodplasmaet. Utløsningsraten for den aktive komponenten er i utgangspunktet 20 μg per dag og avtar gradvis og når 10 μg per dag etter 5 år. Hormonespolen Mirena etablerer en høy lokal eksponering, som sikrer en konsentrasjonsgradient av den aktive substansen i retning fra endometrium til myometrium (konsentrasjonen i livmorveggene varierer med mer enn 100 ganger).

Ved å komme inn i systemisk sirkulasjon binder levonorgestrel til serumproteiner: 40-60% av den aktive ingrediensen binder ikke til albumin og 42-62% av den aktive komponenten spesifikt til den selektive bæreren av kjønnshormoner GSPG. Omtrent 1-2% av dosen er tilstede i blodet som sirkulerende som en fri steroid. Under bruk av et terapeutisk middel, reduseres konsentrasjonen av SHBG, og den frie fraksjonen øker, hvilket indikerer at stoffets farmakokinetiske evne ikke er lineær.

Etter innføring av lUD, Mirena i livmorhulen, oppdages levonorgestrel i blodplasma allerede etter 1 time, og maksimal konsentrasjon oppnås etter 2 uker. Under kliniske studier ble det påvist at konsentrasjonen av den aktive komponenten avhenger av kroppsvekten til kvinnen - med lav vekt og / eller med høy konsentrasjon av SHBG, er mengden av hovedkomponent i plasma høyere.

Levonorgestrel metaboliseres involverer CYP3A4 isozym til sluttprodukter i metabolisme, i en konjugert og konjugert 3-alfa og 5-beta-tetragidrolevonorgestrela deretter ut gjennom tarmen og gjennom nyreutskillelsen med en faktor lik 1,77. I uendret form elimineres den aktive komponenten kun i spormengder. Total clearance av biologisk stoff Mirena fra plasma er 1 ml per minutt per kg vekt. Halveringstiden er omtrent 1 dag.

Indikasjoner for bruk

  • prevensjon;
  • idiopatisk menorrhagia;
  • endometriose;
  • livmor fibroids;
  • profylaktisk behandling av endometrial hyperplasi under hormonutskiftningsterapi.

Mirena Spiral - kontraindikasjoner

Absolutte kontraindikasjoner for bruk av hormonal spole:

  • graviditet;
  • inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene;
  • postpartum endometritis;
  • smittsom prosess i de nedre delene av det urogenitale systemet;
  • en historie med septisk abort i løpet av de siste tre månedene;
  • ondartet neoplasma av uterus eller livmorhalsen;
  • cervicitt;
  • tuberkulose av det kvinnelige reproduktive systemet;
  • uterin blødning av ukjent opprinnelse;
  • cervikal dysplasi;
  • hormonavhengige svulstumorer;
  • medfødte eller oppkjøpte anomalier av livmorens anatomiske og histologiske struktur;
  • akutt leversykdom;
  • Overfølsomhet overfor farmakologiske komponenter i den intrauteriniske enheten.

Patologiske forhold som kan komplisere bruken av intrauterin enhet med levonorgestrel:

  • postpartum periode fra 48 timer til 4 uker;
  • dyp venetrombose;
  • godartet trofoblastisk sykdom;
  • brystkreft tilgjengelig eller i historien de siste 5 årene;
  • lungeemboli;
  • ervervet immundefekt syndrom;
  • høy sannsynlighet for seksuelt overførbare infeksjoner;
  • aktiv leverpatologi (for eksempel akutt viral hepatitt, dekompensert cirrhosis, etc.).

Bivirkninger av mirena

Endringer i menstruasjonssyklusen

Bivirkninger av lUD bør begynne med en endring i menstruasjonsblødningens natur og sykliske karakter, fordi de virker mye oftere enn andre bivirkninger av terapeutiske tiltak. Blødningstiden øker dermed i 22% av kvinnene, og uregelmessige livmorblødninger observeres i 67% når de vurderer de første 90 dagene etter installasjonen av legemidlet Mirena. Frekvensen av disse fenomenene avtar gradvis da hormonspolen over tid frigjør mindre biologisk aktive stoffer og ved utgangen av det første året er henholdsvis 3% og 19%. Imidlertid øker antallet manifestasjoner av andre menstruasjonssykdommer - ved utgangen av det første året utvikler amenoré i 16% og sjelden blødning hos 57% av pasientene.

Andre bivirkninger

  • På immunsystemet: hudutslett og kløe, urtikaria, angioødem.
  • Fra nervesystemet: hodepine, migrene, deprimert humør til depresjon.
  • Bivirkninger kjønnsorganer og bryst: Vulvovaginitis, renning fra kjønnsorganer bekken infeksjon, dysmenoré, brystsmerte, ekspulsiyavnutrimatochnoy spiral, ovariecyster, uterin perforering.
  • Gastrointestinal: magesmerter, kvalme.
  • Dermatologiske lidelser: akne, hirsutisme, alopecia.
  • Siden kardiovaskulærsystemet: økt blodtrykk.

Mirena intrauterin enhet: bruksanvisning (metode og dosering)

Generelle bestemmelser for bruk av stoffet

Sprøytemidlet Mirena injiseres direkte i livmorhulen, der det utøver sine farmakologiske effekter i 5 år. Utløsningsraten for den aktive hormonelle komponenten er 20 μg per dag ved begynnelsen av bruken av IUD og reduseres gradvis til 10 μg per dag etter 5 år. Gjennomsnittlig eliminering av levonorgestrel gjennom hele terapeutisk kurs er ca. 14 mikrogram per dag.

Det er en spesiell indikator på effekten av prevensjonsmidler, som gjenspeiler antall graviditeter hos 100 kvinner under bruk av prevensjonsmidler. Med riktig installasjon og overholdelse av alle regler for bruk av en intrauterin enhet, er Pearl for Mirena-indeksen ca. 0,2% i 1 år, og samme figur i 5 år er 0,7%, noe som uttrykker den utrolig høye effektiviteten til denne prevensjonsmetoden ( Til sammenligning: for kondomer varierer Pearl-indeksen fra 3,5% til 11%, og for kjemikalier som spermicider, fra 5% til 11%).

Installasjon og fjerning av det intrauterinale systemet kan være ledsaget av smerter i magen, moderat blødning. Manipulasjon kan også forårsake besvimelse på grunn av en vaskulær-vagal reaksjon eller kramper i epilepsi hos pasienter med epilepsi. Det kan derfor være nødvendig å bruke lokalbedøvelse hos de kvinnelige kjønnsorganene.

Før du installerer stoffet

Det anbefales at den intrauterine enheten kun installeres av en lege som har erfaring med denne type prevensjon, da obligatoriske aseptiske forhold og egnet medisinsk kunnskap om kvinnelig anatomi og drift av et farmasøytisk preparat kreves. Umiddelbart før installasjonen er det nødvendig å gjennomføre en generell og gynekologisk undersøkelse for å eliminere risikoen for ytterligere prevensjonsbruk, tilstedeværelsen av graviditet og sykdommen, som virker som kontraindikasjoner.

Legen må bestemme livmorens stilling og størrelsen på hulrommet, siden riktig posisjon av Mirena-systemet sikrer at den aktive komponenten blir jevnt påvirket av endometriumet, noe som skaper forhold for maksimal effektivitet.

Instruksjoner på Mirena for medisinsk personale

Visualiser livmorhalsen med gynekologiske speil, behandle det og skjeden med antiseptiske løsninger. Ta tak i livmorhalsens overleppe med tupper og, forsiktig trekke, rette livmorhalskanalen, fikse denne posisjonen til det medisinske instrumentet til slutten av manipuleringen av installasjonen av intrauterin enheten. Langsomt å utvikle livmorproben gjennom organhulen til bunnen av livmoren, bestemmer retningen av livmorhalsen og den nøyaktige dybden av hulrommet, parallelt, unntatt mulige anatomiske skillevegger, synechiae, submukosale fibroider eller andre hindringer. Hvis livmorhalskanalen er smal, anbefales det å bruke lokal eller ledende type anestesi for utvidelsen.

Kontroller den sterile emballasjen med stoffet for integritet, åpne den og ta ut den intrauterine enheten. Flytt glidebryteren til lengst stilling slik at systemet trekkes inn i rørrøret og tar på seg utseendet på en liten pinne. Hold glidebryteren i samme posisjon, sett den øvre kanten på indeksringen i henhold til den tidligere målte avstanden til bunnen av livmoren. Trykk forsiktig ledningen gjennom livmorhalsen til ringen er ca 1,5-2 cm fra livmorhalsen.

Når du har nådd spiralens ønskede posisjon, beveger du glidebryteren sakte til full horisontalhenger og venter 5-10 sekunder til systemet blir T-formet. Fremme dirigenten til fundusposisjonen, som indikert ved fullstendig kontakt av indeksringen med livmorhalsen. Hold lederen i denne posisjonen, slipp stoffet ved hjelp av gliderenes laveste posisjon. Fjern forsiktig lederen. Kutt tråden til en lengde på 2-3 cm, fra utsiden av livmoren.

Det anbefales å bekrefte den korrekte posisjonen til intrauterin enheten ved hjelp av ultralyd umiddelbart etter manipulering av installasjonen av legemidlet Mirena. Re-undersøkelse utført etter 4-12 uker, og deretter 1 gang per år. I nærvær av kliniske indikasjoner bør gynekologisk undersøkelse og kontroll av spiralets korrekte posisjon med funksjonelle metoder for laboratoriediagnostikk utføres regelmessig.

Fjernelse av intrauterin enhet

Mirena bør fjernes etter 5 år etter installasjon, siden effektiviteten av terapeutisk middel er betydelig redusert etter denne perioden. Den medisinske litteraturen beskriver likevel tilfeller av bivirkninger i tide ikke fjernet den intrauteriniske enheten med utviklingen av inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene og noen andre patologiske forhold.

For å trekke ut stoffet krever streng overholdelse av aseptiske forhold. Fjerning av Mirena er en fin strekking av tråden, fanget av spesielle gynekologiske tvinginger. Hvis filamentene ikke er synlige, og den intrauterine enheten er plassert dypt i kroppshulen, så kan en trekkkrok brukes. Det kan også kreve dilatasjon av livmorhalskanalen.

Etter å ha fjernet legemidlet, bør Mirena inspisere systemet for dets integritet, da det i enkelte tilfeller kan oppdages en separasjon av hormonelastomerkjernen eller dens glidelås på skuldrene til den T-formede kroppen. Patologiske tilfeller beskrives der slike komplikasjoner av fjerning av intrauterin innretning krever ytterligere gynekologisk inngrep.

overdose

Med riktig bruk og overholdelse av alle regler for innstilling av intrauterin enhet, er overdose med et farmasøytisk preparat umulig.

interaksjon

Farmasøytiske enzyminduktorer, spesielt biologiske katalysatorer fra cytokrom P 450-systemet, som er involvert i metabolsk transformasjon av legemidler som antikonvulsiva midler (fenobarbital, fenitooin, karbamazepin) og antibiotika (Rifampicin og andre), forbedrer den biokjemiske omdannelsen av gestagener. Imidlertid er deres innflytelse på effektiviteten av legemidlet Mirena ubetydelig, siden hovedpunktet for anvendelse av den terapeutiske evnen til intrauterin enheten er lokal effekt på endometrium.

Salgsbetingelser

Utgitt på apotek kiosker med resept.

Lagringsforhold

Den intrauterinale hormonspolen skal lagres i en steril pakke på et sted utilgjengelig for små barn, som er beskyttet mot direkte sollys. Riktig temperatur bør ikke overstige 30 grader Celsius.

Holdbarhet

Spesielle instruksjoner

Hormonal spole Mirena i livmor myom

Uterin fibroids (andre navn - fibromyom eller leiomyoma) er en godartet svulst som vokser fra livmorskelens livmor (myometrium) og er en av de vanligste gynekologiske sykdommene. Det patologiske fokuset er en knute av tilfeldig vevde glatte muskelfibre fra flere millimeter til flere centimeter. For behandling av denne nosologiske enheten, som regel, er kirurgisk inngrep brukt, men en ordning med konservativ terapi er for tiden blitt utviklet.

Det valgte stoffet er hormonelle legemidler med den foretrukne lokalinteraksjonen, fordi den intrauterin-enheten Mirena er en slags gullstandard for rehabilitering av livmorfibroider.

Den antiøstrogen effekten realiseres ved å redusere størrelsen på patologiske noder, hindre mulige komplikasjoner og redusere volumet av kirurgisk inngrep for å bevare den maksimale fysiologiske strukturen i livmoren og gjøre fremtidige graviditeter mulig.

Mirena Spiral med endometriose

Endometriose er en patologisk tilstand når cellene i det indre laget av livmoren vokser utover det. Histologiske strukturer har reseptorer for kvinnelige kjønnshormoner, som forårsaker de samme endringene som i det normale endometrium, manifestert av månedlig blødning som svar på hvilken en inflammatorisk reaksjon utvikler seg.

Gynekologisk sykdom er inneboende hos kvinner av reproduktiv alder, og i tillegg til smertefulle opplevelser kan det føre til infertilitet - en hyppig komplikasjon av endometriose, fordi det er så viktig å rettidig diagnostisere og riktig tilnærming til behandling av en patologisk tilstand. Selvfølgelig kan endometriosebehandling representere kirurgi med en mini-invasiv tilnærming og få bivirkninger, men hvor det er å foretrekke å velge konservative terapier.

Mirena intrauterin enhet er et effektivt middel for eliminering av endometriose av flere grunner:

  • en medisinsk bevist effekt av et medikament, manifestert ved inhibering av veksten av patologiske foci, en reduksjon av deres størrelse og gradvis resorpsjon;
  • færre bivirkninger sammenlignet med andre farmasøytiske produkter;
  • smertelindring, iboende forbundet med problemet med endometriose;
  • Ikke behov for daglige piller eller injeksjoner;
  • normalisering av menstruasjonssyklusen;
  • ikke behov for prevensjon.

Intrauterin enhet for endometrial hyperplasi

Endometrial hyperplasi er en patologisk tilstand som er ekstremt lik endometriose, da det er en overvekst og fortykkelse av slimhinnen i de kvinnelige kjønnsorganene. Forskjellen ligger i den korrekte anatomiske plasseringen av de histologiske strukturene, som bare endrer symptomene og mulige komplikasjoner, men eliminerer dem ikke.

Kjenne til at den nosologiske enheten tillater rikelig og langvarig blødning under menstrual eller livmoderblødninger som ikke er forbundet med syklusen, mangelen på eggløsning og umuligheten av å implantere embryoet i det modifiserte endometriumet, hvilket er en manifestasjon av forhøyede nivåer av østrogen i kroppen. Etiologisk behandling av dette problemet, med sikte på å eliminere den umiddelbare årsaken, er et hormonelt middel med en utprøvd antiøstrogen effekt.

De fleste gynekologer foretrekker å bruke Mirena intrauterin-systemet på grunn av påliteligheten av dets farmakologiske virkning, daglig bruk, som ikke krever ekstra medisinsk kunnskap og relativ billighet sammenlignet med andre terapeutiske midler, fordi bruk av Mirena ikke involverer daglig bruk av orale tabletter eller injeksjoner.

Graviditet etter påføring av intrauterin enhet Mirena

Siden prevensjonsmiddelet har overveiende lokale farmakologiske effekter, oppnås fullstendig restaurering av alle fysiologiske parametere etter fjerning av legemidlet relativt raskt. I løpet av året etter evakueringen av systemet, når frekvensen av planlagte graviditeter 79,1-96,4%. Den histologiske tilstanden til endometriumet gjenopprettes etter 1-3 måneder, og menstruasjonssyklusen er fullstendig ombygd og normalisert innen 30 dager.

analoger

Det finnes flere farmasøytiske produkter med en tilsvarende ATH-kode og en lignende sammensetning av aktive aktive ingredienser: Jaydes, Postinor, Evadir, Eskapel, men rett og slett kan bare Jaides kalles en analog, siden legemidlet er representert av et levonorgestrel-intrauterint system med lavere dosering og derfor kun beregnet i tre år med permanent bruk.

Med alkohol

Farmasøytisk stoff har en utpreget lokal terapeutisk effekt og i små mengder i den kvinnelige kroppens systemiske sirkulasjon, fordi den ikke interagerer med komponentene i alkoholholdige drikker, men doseringen anbefales, for ikke å forårsake andre bivirkninger eller bivirkninger.

Under graviditet og amming

Bruk av intrauterin enhet Mirena er kontraindisert under graviditet eller mistenkt, da en intrauterin prevensjonsenhet øker risikoen for spontan abort og for tidlig fødsel. Fjernelse eller probing av systemet kan også føre til uplanlagt evakuering av fosteret fra livmoren. Hvis det ikke er mulig å fjerne prevensjonsmiddelet forsiktig, bør hensiktsmessigheten til medisinsk abort diskuteres i henhold til indikasjoner.

Hvis en kvinne ønsker å bevare graviditeten, bør pasienten først og fremst være fullt informert om mulige farer og uheldige konsekvenser for både hennes kropp og barnet. I fremtiden bør den nøye overvåke graviditeten og sørge for å utelukke ektopisk implantasjon med pålitelige diagnostiske metoder.

På grunn av lokal anvendelse av hormonell prevensjonsmiddel er det en mulighet for viriliserende effekt på fosteret, men på grunn av den høye effekten av det farmasøytiske legemidlet Mirena er klinisk erfaring med graviditetsutfall ved bruk av intrauterin enheten svært begrenset. Dette bør også informere kvinnen som vil holde graviditeten.

Amning er ikke en kontraindikasjon for bruk av intrauterin-systemet, selv om små mengder av den aktive komponenten (ca. 0,1% av dosen) kan gis til melk under amming. Det er usannsynlig at slike små mengder levonorgestrel har noen farmakologiske effekter på barnet. Det overveldende flertallet av det medisinske samfunnet er enig i at bruken av stoffet 6 uker etter fødselen ikke har uønskede effekter på veksten og utviklingen av den unge kroppen.

Vurderinger Mirena

Farmasøytisk stoff er svært populært blant kvinner av reproduktiv alder, fordi den intrauterin-enheten Mirena-vurderinger har følgende:

  • Prevensjonsmiddel er praktisk å bruke, fordi du ikke trenger å følge en vanlig diett, som det er tilfelle med orale hormonelle prevensjonsmidler eller spesielle næringsregler fordi den aktive komponenten har en lokal effekt;
  • Perles indeks danner en ganske stor troverdighet av det farmasøytiske produktet, som bekreftes av vurderinger og anbefalinger på Internett.
  • Forekomsten av de fleste formidable bivirkningene er utrolig liten, noe som gjør det mulig å ikke engang tenke på måter å eliminere ved å ta en beslutning om bruk av prevensjonsmiddel Mirena.

Råd og tilbakemelding fra leger er ikke bare basert på effektiviteten av det intrauteriniske systemets prevensjonsfarlige farmakologiske effekter, men også på terapeutiske egenskaper av legemidlet. Resultatene av kliniske studier tillater bruk av Mirena helix i endometriose, hyperplasi av livmorforingen og godartede neoplasmer i dets muskellag. Kvalifiserte gynekologer vurderer det konservative behandlingsregimet av dette prevensjonsmiddelet - det valgte stoffet for de ovennevnte nosologiske enhetene.

Anmeldelser av Navy Mirena fra kvinner som brukte det til terapeutiske formål, også fylt med positive følelser. Slike behandlinger tillater ikke bare noen ganger å unngå kirurgi, noe som uunngåelig etterlater ubehagelige arr eller andre huddefekter, men eliminerer også sykdommens patologiske fokus. Nesten et tematisk forum eller Internett-ressurs anbefaler å diskutere denne ordningen med konservativ behandling med en personlig lege.

Pris Mirena, hvor du kan kjøpe

Hormonal spole Mirena er et farmasøytisk produkt av finsk produksjon, noe som kan påvirke kostnaden for prevensjon betydelig. Dette er spesielt merkbart når man sammenligner priser på Russlands territorium, siden enkelte apotek og kjeder benytter personlige kontrakter. Dvs. det er mulig å kjøpe Mirena spiral i Moskva for 11.750 rubler, i Krasnoyarsk - for 10.890 rubler, og i Ufa koster hormonal spiral 11.100 rubler. Prisen på marinen Mirena i Moskva og andre byer i landet er indikert på grunnlag av de generelle resultatene av markedsundersøkelsen, som kan manifestere seg i forskjellen i prisen på apotekets kiosker.

I Ukraina, i Mirena intrauterin enhet, svinger prisen mye mindre enn i Russland. Så for eksempel i Dnepropetrovsk en farmasøytisk forberedelse kan kjøpes for 1800 hryvnia, og i Nikolaev systemet er solgt for 1.750 hryvnia.

Spiral Mirena Anmeldelser

Spiral Mirena er en av de populære prevensjonsmetoder for kvinner. Hva skriver kvinner om å bruke Mirena helix?

Anmeldelser av Spiral Mirena

Og jeg har blødning i 1,5 måneder siden den ble plassert. Og eggstokkene skadet mye. Er dette slik det burde være?

men jeg i utgangspunktet fornøyd, snart 3 år som postavila.Vo menstruerer prokladkami.Tolko bruke én dag i uken før menstruasjon bryst blir litt smertefullt, men magen ikke lenger gjør vondt, før alt er oppfylt

Jeg fikk to i en med Mirena - jeg hadde endometriose (hvem vet at min glede forstår det) pluss jeg trenger ikke å tenke på å ta pillene i tide.
Jeg vet om baksiden, legen snakket lenge om dette emnet. Så langt nei - ingenting gjør vondt, drar ikke, og tiltrekningen til mannen min har ikke blitt redusert :))
Så jeg er i en leir av tilhengerne.

Sett Mirena 29.03. 2010. For første gang var alt super, ingenting vondt, 12.04 10 gikk på daub, det varede allerede 21 dager og passerer ikke, det er ingen smerte, straks begynte brystet mitt å skade, legen foreskrev en behandling. Jeg blir behandlet. Jeg håper at i tide vil alt passere.

Har satt for et halvt år siden, rådde legen i medisinske formål (myoma). Jeg vil merke at jeg stoler på legen veldig mye, jeg ledet hele graviditeten, jeg var i arbeid, installerte jeg MIRENA. Om side advarte, men uten noen skrekkhistorier. Jeg har selv lest omtaler på forhånd, det var tvil. Og prisen er ganske stor - da min lønn 10 000 kjøpt på apoteket for 10200, installasjon 800. Nesten tre måneder fikk brukt: konstant depresjon, ofte hodepine, småblødninger, såre øyne, nummen ben, kvalme, seksuell lyst null, utvunnet av 3 kg. Generelt, en følelse av mindreverdighet for noen. Etter 3 måneder virker alt bra, men hennes periode er borte. Begynte å bli vant til. Og plutselig begynner de rikeste månedene, og på den sjette dagen går MIRENA "trygt" ned på toalettet. (beklager detaljene), inntrappet i en tykk blodpropp. Å si at jeg var opprørt, ja det er - jeg er lei meg for pengene! Men hvordan stenen falt fra skuldrene! Ærlig - pusten ble lettere. Mer - for ingenting.

Kanskje fordi jeg bare legger den til beskyttelse ?? Vanligvis er jeg sunn (jeg kan være 24 år gammel), men jeg har
1. Ingen vektøkning
2. verken akne eller håravfall
3. Ingenting gjør vondt i brystet eller magen
4.Mashet litt en gang i måneden - og det er slike streamers.
5. verdt 3 år
6. For et halvt år siden var ultralydet godt på ultralydet.
6. Når de satt, følte de ikke noe
7. Milkmaid sannhet skjer, men jeg pleide å ha det før.

I tre år har jeg levd et fullt liv med FRED! sette i terapeutiske mål (fibroids med tung blødning, endometriose). Sammenlignet med hva jeg opplevde før, er bivirkninger totalt tull. Med overvekt og zhorom kan bli kjempet! Akne gikk bort av seg selv, smerten var bare i den første måneden etter installasjonen. myoma node er redusert i størrelse, blødningen er blitt moderat, og noen ganger knappe, forsvinner smerten. Jeg er veldig fornøyd. Takk til de som oppfant det.

Levonova er verdt 1,5 goda.Pokazaniya-endometriehyperplasi og livmor leiomyoma matki.Nabrala kg.vesa 20, som ikke er så horosho.Krome 5 måneder siden ble diagnostisert med brystkreft zhelezy.Prishlos gjøre radikale mastektomi (amputasjon th bryst med nærliggende lymfeknuter). Nå for funksjonshemming. Kanskje Mirena er her og ikke med det, men datoene er veldig mye det samme. Når dette skjer, ser årsaken til noe. Så, bedre ikke ta sjanser.

I dag ble jeg tømt fra sykehuset. Kom dit med blødning, gjør skraping. Diagnosen av livmor fibroids, metrorrhagia. Legene anbefaler å sette Miren, men jeg er redd for noe, noe jeg egentlig ikke vil ha en fremmedlegeme i livmoren. De skriver om Miren selvfølgelig, men etter å ha lest vurderingene, vil jeg sannsynligvis ikke si det uansett, i hvert fall for øyeblikket.

Miren satt for 2 år siden. I den første måneden var smerten slik at den selv klatret på veggen. Hun snudde seg til en lege - sendt for en ultralyd, alt er greit. Legen sa at alt måtte gå. Sterk blødning varte 3 måneder, 3 mer daub. Hun gikk igjen til legen, sendt for en ultralyd, alt er greit. Forresten, uzist-gynecologist, sa hun at hun har en pasient, hvis daub ikke har stoppet i 3 år nå. Hodepine er tilstede, bryst før menstruasjon gjør vondt - bare et mareritt. I de senere årene, begynte å vokse hår der det ikke er nødvendig (på lårene, i ansiktet), hva du skal gjøre er ikke znayu..a hodet håret ikke slutte å fly rundt som høstløvet.men si, det kan være en hormonell bakgrunn, pluss Dette har opphørt å føle noe som går inn i et forhold med mannen sin. (bare en slags frigidity). Alt er selvfølgelig individuelt - men hvis jeg hadde kjent om slike konsekvenser, ville jeg ikke ha satt Mirena i det minste. Sannsynligvis vil jeg gå for å slette den.

Som du kan se anmeldelser er svært varierte. Rådfør deg med eksperter!

Hvordan ikke komme inn på det psykiatriske sykehuset, eller oppmerksomhet - "Fred"!

Jeg fødte et barn i 30 år. Av russiske standarder er det sannsynligvis for sent, men her regnes det som normen (jeg har bodd i California i mer enn 10 år).

Men det handler ikke om når det er best å føde. Jeg ville bare si at alle disse årene, til datteren min ble født, visste jeg ikke hva en spiral eller hormonell piller er. Alle 14 år av ekteskapet, brukte min mann og jeg utelukkende kondomer og følte seg mer eller mindre tolerabel. Jeg ville ikke svelge pillene, og spiralen ble ikke anbefalt. Nå, etter fødselen av et barn, spurte jeg, ved en av de første avtalene med legen, om metoder for beskyttelse. Legen fortalte meg om pillene, og om kvinners ringer som måtte byttes hver måned, og om noe annet. Alt dette virket meg for komplisert, spesielt gitt at jeg har et dårlig minne. Og jeg spurte om det var noe mer permanent og pålitelig, slik at hodet ikke ville skade. Problemet var at jeg ikke bry meg for å finne ut hvordan på engelsk det ville være en "spiral" :), og jeg ventet på alt da legen selv tilbød det til meg, og jeg vil forstå det av beskrivelsen. Så generelt, og det viste seg, og vi ble enige om en spiral. Jeg må si at jeg fødte på et godt sykehus, og fødte under fantastiske forhold. Men samtidig visste jeg at jeg snart ville kjøpe en annen forsikring og forlate sykehuset fordi enkle leger der forlater mye å være ønsket. Ja, de er i stand til å operere og reanimere helt fint, og det er herlig å føde dem. Men de vanlige terapeuter er forferdelige, diagnostikerne er bare ingen, du kommer ikke til en spesialist før terapeuten gjør en diagnose, og køene til spesialistene er to måneder framover. Kort sagt, jeg visste at legene ikke var veldig gode, men jeg håpet at de ville hjelpe meg å velge en enkel spiral og sette den opp på en eller annen måte uten problemer.

Så, min lege og jeg ble enige om Mirena-helixen. "Mirena" så "Mirena" - dette navnet fortalte meg ingenting. Moderne hormonell spole, pålitelig. Jeg leste heftet som jeg fikk, alt ser ut til å være bra. Og jeg legger "Miren". Det skjedde bokstavelig to måneder etter levering. Månedlig har jeg ikke gjenopptatt. Jeg kunne bare omtrent forstå at noe skjedde. Ingenting vondt, det var ingen blod i det hele tatt (!). Så, lett utslipp, som i den siste dagen i den vanlige månedlige. Jeg dro til legen (selv på samme sykehus), de fortalte meg at dette var en vanlig ting for Mirena, og jeg roet meg ned. kjønn Det ble mye lysere så snart mannen min og jeg sluttet å tenke på tannkjøtt, og jeg var veldig fornøyd. Likevel: Graviditet oppstår ikke, det er ingen menstruasjon, ingenting gjør vondt. Skjønnhet! Her er bare PMS (premenstruelt syndrom). Jeg begynte plutselig å legge merke til at 10 dager før den såkalte menstruasjonsperioden, ble jeg veldig irritabel, noe som aldri var i mitt liv. Vel, jeg tror alt forandret seg etter fødselen, hormonelle forandringer i kroppen og alt det. I tillegg er PMS et vanlig fenomen for mange kvinner. Og igjen internt roet ned.

Men irritabilitet vokste bokstavelig talt fra måned til måned. Jeg begynte å rope på min mann, hos min svigermor, selv ved et spedbarn. I første halvdel av den månedlige syklusen følte jeg mer eller mindre tolerabel, men nærmere månedlige perioder ble jeg ukontrollabel. Mitt barn var helt søvnløst, han sov veldig lite og veldig rastløs, så jeg følte meg alltid søvnig, sliten og sint. Barnet var ett år gammelt, og jeg fikk nesten ikke glede fra morskapsel. Jeg ble irritert av alt og alle. Jeg følte meg veldig sliten og frustrert, selv om jeg hadde en god søvn. Jeg var død og trøtt på jobben, selv om jeg jobbet bare noen få timer om dagen. Jeg ropte ofte fra noe tull, jeg tok både min mann og svigermor med mine gråt. Dessuten kom det i en slik grad at jeg ikke ville ha noe i livet - ingen hvile, ingen underholdning, ingen kjøp av fasjonable filler, ingen helligdager. ingenting. Depresjon sugde hodet mitt. Det var ikke lenger en enkel PMS, jeg følte meg trøtt og irritert hele tiden. Jeg gjorde nesten ikke husarbeid. Noen ganger lagde hun bare mat, vasket retter og vasket og stryket lin. Jeg brydde meg ikke om at det var støv overalt, at gulvet på kjøkkenet ikke hadde blitt vasket lenge, leker lekte rundt i huset. Jeg ville ikke ha renslighet eller komfort i huset, og selv om jeg fant styrken til å rengjøre, var rensligheten av rommene ikke behagelig. Det brydde meg ikke. Jeg elsket barnet selvfølgelig, men hans uvillighet til å sove om kvelden førte meg til fortvilelse. Som følge av dette ble datteren min og jeg begge redd for kvelden legging, og ved synet av sengen ble hun hysterisk. I mellomtiden gikk tiden, datteren vokste opp, bestemorene bidro aktivt, min mann og jeg jobbet. Jeg endret min gamle sykeforsikring for en helt annen, dyrere en. Og her hjalp saken. Som det sier: det ville ikke være lykke, men ulykke hjalp.

I fjor sommer, som vanlig i juli, hadde jeg mye arbeid. Jeg er pianist, og i den måneden måtte jeg sitte på piano i 6-7 timer om dagen. Det jobbet hardt for meg mer enn noensinne, tretthet multiplisert, jeg var konstant nervøs, spesielt hvis jeg var sen for jobb på grunn av trafikkorker. Jeg hadde ekte tantrums rett bak hjulet da jeg så hvor mye jeg var sen. Etter noen uker med så hardt arbeid skjedde noe med høyre hånd. Når jeg spilte piano, følte jeg smerte i håndleddet mitt, ikke veldig sterkt, men ganske håndgribelig. Etter ytterligere to uker arbeid syntes jeg at hånden ville passere seg selv, for nå vil jeg jobbe mye mindre. Men hånden passerte ikke. Månedene gikk, vinteren kom, og armen begynte å skade nesten konstant under noen belastning, og selv håndleddet var alltid litt hovent. Så du kan miste jobben din! Jeg måtte lete etter leger.

Etter et langt søk etter en lege og eksperimenter med en hånd i form av en massasje, kald og varm komprimerer, tabletter etc. Jeg endelig fant en fantastisk lege som kurert min hånd med en enkelt injeksjon! Det var allerede vår, jeg var nesten desperat, og plutselig var det så enkelt - en injeksjon og det var alt! Legen syntes meg nesten en trollmann. Og jeg bestemte meg for å konsultere ham om PMS, mangel på perioder, etc. Han sa at alt dette ikke var normalt og anbefalt en god gynekolog til meg. Jeg ringte umiddelbart klinikken for å gjøre en avtale. Da datteren hennes allerede var to år gammel, hadde hun fortsatt problemer med å legge seg til sengs om kvelden, men hun sov hele natten til sent på morgenen uten å våkne opp. Jeg begynte å få nok søvn, men fortsatt tretthet passerte ikke. Jeg kunne ikke forstå noe. Hvorfor har barnets fødsel plutselig forandret karakteren min så mye? Selvfølgelig var jeg ikke en engel før fødsel, men aldri så hysterisk. Jeg var redd for at jeg hadde et barn, og ikke fordi jeg angret det, men bare fordi jeg var lei meg for barnet - vel, hvorfor fikk han en så motbydelig mor? Min svigermor beroliget meg, som hun kunne, sa at jeg var en god mor, jeg trenger bare å hvile. Hun rådde alltid min mann og jeg til å ta en ferie og gå et sted sammen. Men jeg ville ikke forlate datteren min. Ja, og så lett å jobbe med mannen min ville ikke bli utgitt. Hysterikken fortsatte, mannen unngikk kontakt med meg, men i sannhet ønsket jeg ikke å kommunisere meg selv. Jeg mener ikke engang sex, jeg ville bare ikke se noen. Jeg fant meg selv konstant å finne feil med noe, og alt virket for meg å være feil rundt meg, og alle menneskene rundt meg var idioter som hadde blitt enige om å forgifte min eksistens. Crazy hund

Jeg kom til gynekologen i april. Det viste seg for å være en tante, ganske ung og veldig intelligent. Russisk, forresten, så jeg trengte ikke å forklare alle mine problemer for henne. Da jeg sa om Mirena, begynte hun plutselig å spørre meg hvordan menstruasjonen min pleide å gå, hvordan jeg fødte, om det var blødning, etc. Jeg svarte på spørsmålene, ikke egentlig forstår deres mening. Månedlig var alltid lunken, i 2-3 dager, hun fødte seg selv, det var ingen blødninger. Legen var veldig overrasket. "Hvorfor har du satt" Miren? "Hun spurte. Det viste seg at Mirena ikke er en enkel spiral. Hun er fremfor alt fremfor kvinner som har hatt for lange perioder eller blødninger, eller noen alvorlige komplikasjoner etter fødselen. Det er en hormonal spiral med noen medisiner. Og jeg trenger ikke dette i det hele tatt! Derfor er PMS så sterk - hormoner virker. Og mangel på blod i menstruasjonen er også helt normalt. at jo mindre tid igjen til slutten med steinen til denne spiralen (jeg setter den i 5 år), jo svakere blir ICP. Og siden hovedproblemet for meg var fraværet av menstruasjon, og jeg var overbevist om at alt var i orden, bestemte legen og jeg å forlate alt som det er. og et halvt år for å erstatte "Miren" med en vanlig spiral. De bestemte seg for det, men tanken på at det var spiralen som gjorde livet mitt så uutholdelig, satte seg fast i hodet mitt. Jeg kunne ikke fullt ut tro at en slik liten spiral hadde så sterk handling. Jeg trodde fortsatt at jeg bare trengte en hvile, og i august, da jeg ville være mer fri med jobb, kunne jeg ha litt hvile, kanskje til og med gå et sted for et par dager, forlate datteren min til bestemoren min. Men det ble snart klart at jeg ikke ville nå frem til august. Eller komme inn i en ulykke, fordi å kjøre bil i en slik oppblåst tilstand er ganske enkelt farlig, eller til en vanvittig asyl. Eller snuse. Ja, jeg begynte å drikke. Ikke å jamme vodkaen med flasker, men et glass eller to vin om kvelden - jeg trengte dette allerede. Og det var etter neste tantrum, etter å ha følt det direkte medikamentbehovet for alkohol, skjønte jeg at dette er hvordan folk drikker seg selv. Det var nødvendig å gjøre noe, og jeg bestemte meg for å fjerne spiralen! Plutselig er spiralen kilden til alle mine problemer.

Jeg var ikke sikker, men det var ingen andre alternativer uansett. Neste morgen ringte jeg klinikken og dro til legen for et besøk. Så skjedde alt som i magi. Fra de aller første timene, da spiralen ble trukket ut til meg, begynte jeg å føle meg mye roligere. Alt nervøsitet og spenning, som ikke lot meg gå i mer enn to år, forsvant et sted. Og ikke gradvis, men plutselig alt på en gang. Jeg var redd for å tro på mine følelser, det virket for meg at dette ikke skjer, det var som en fantastisk transformasjon! Monstre - vakker! :) Den første kvelden ble jeg overrasket over å finne ut at du kan sette et barn i 40 minutter og ikke være nervøs eller skrik samtidig! Og ikke bare holde tilbake innsats av vilje. Og virkelig vær en rolig og kjærlig mor! Det ser ut til at datteren min også var veldig overrasket over forandringen som skjedde med meg fordi hun oppførte sig stille og stille sovnet. Dagene gikk forbi, jeg kjente meg ikke igjen. Den gamle trettheten begynte å sakte gå bort, jeg begynte å våkne frisk og hvile om morgenen, jeg sluttet å rope og hysterisk, jeg gjenoppdagde morsomheten om morskap. Hvorfor er det morskap, jeg følte en smak for livet! Jeg begynte å smile! Og det ble umiddelbart lagt merke til av alle slektninger. Og min lille datter plutselig ble mye sterkere for å nå ut til meg, hun lærte å klemme og kysse. Og jeg følte meg så lei meg for de savnet og uopprettelig tapte dager, da de første årene av morskap ble forgiftet gjennom en dum doktors skyld! Jeg så på huset mitt med horror. Min Gud, hvordan jeg lanserte den! Støv, smuss, spindelvev på veggene, gulvet på kjøkkenet kan ikke vaskes. Etter å ha jobbet ut den vanlige julikontrakten og tjent en anstendig mengde bestemte jeg meg for å erstatte den skitne linoleumet på kjøkkenet med rene fliser. Men først slapp av!

Og min mann og jeg, forlot en datter for sin mor, dro i tre dager i Las Vegas. Fortsatt, 3 år uten ferie. Og Las Vegas er nær, nesten tre og en halv time unna med bil, nesten ingen tid og penger på veien. Og der, hvis du ikke hviler fysisk, så hvil deg i det minste moralsk. Og det er ikke nødvendig å sitte i et kasino. Vi spilte knapt. Det er så mange ting i Las Vegas. Og showet, og museene, og hotellene seg selv (som selv er mye mer interessante enn museer). Og dette er en fantastisk ferie følelse hvert minutt. Fantastisk by! Vi returnerte veldig fornøyd.

Og nå er vi engasjert i kosmetiske reparasjoner hjemme.

Vi oppdaterte malingen på veggene, hvor det var flekker og pittoreske barn "bilder" med en filtpenn og blyanter (vi har ikke bakgrunnsbilder på veggene våre, bare maling). De satte fliser på kjøkkenet, kjøpte en ny komfyr og en mikrobølgeovn, vasket og omorganiserte en stor samling Gzhel i åsene på en ny måte. Jeg har også tenkt å kaste ut skitne, halvbrukte stoler på kjøkkenet og kjøpe nye. Og bedre med bordet. Sjelen ber om forandring, renslighet og komfort! Igjen begynte jeg å nyte shopping, datteren min, i glede, kjøpte en haug med leker, DVDer og klær. Og jeg føler meg så glad! Jeg begynte å nyte livet igjen. Vi bestemte oss for å ha en kattunge, og har allerede valgt en veldig søt. I en uke tar vi ham fra kattesykehuset med alle vaksinene.

Mine normale perioder har returnert til meg! :) Og om tre år begynte jeg å glemme hva det er. Og jeg, som en idiot, var veldig glad da min normale PMS kom tilbake til meg - når jeg ukontrollert vil ha en søt og trekker litt underliv. Og det er alt. Jeg har ennå ikke satt opp en ny spiral, noe skummelt, selv om legen sa at en vanlig spiral ikke er i stand til slike ubehagelige ting. :) Jeg måtte kjøpe kondomer igjen! Men i slutten av september, i løpet av den neste menstruasjonen, vil jeg definitivt registrere meg for en lege og sette meg en vanlig spiral.

Her, kanskje, det er alt. Kanskje historien min vil hjelpe noen, men kanskje ikke, jeg innrømmer fullt ut at det bare var min individuelle reaksjon på Mirena, og resten av kvinnene gjør det bra. Og saken min er bare et unntak, som bare bekrefter regelen. Jeg vet ikke, jeg beskrev bare mine egne erfaringer. Og siden jeg også er skeptiker, tror jeg mer på det dårlige enn i det gode, og jeg har ikke selvhypnose i det hele tatt, det er lite sannsynlig at jeg bare overtalte meg selv at alt etter hvert ville være bra. Jeg er veldig bra! Hva og jeg ønsker dere alle!