Levonova

Cystitt

Beskrivelse fra og med 5. mars 2015

  • Latinsk navn: Mirena
  • ATX-kode: G02BA03
  • Aktiv ingrediens: Levonorgestrel (Levonorgestrel)
  • Produsent: Bayer Schering Pharma AG (Tyskland, Finland)

struktur

1 intrauterin enhet inneholder:

  • levonorgestrel - 52 mg;
  • polydimetylsiloksanelastomer - 52 mg.

Utgivelsesskjema

Intrauterint terapeutisk system Mirena er en hvit eller nesten hvit hormonelastomerkjerne plassert på T-formet tilfelle og dekket med en ugjennomsiktig membran som fungerer som en slags regulator for den aktive aktive ingrediensen. Den T-formede kroppen er forsynt med en løkke i den ene enden med en festetråd for fjerning av helix og to skuldre. Mirena-systemet er plassert i et ledertube og fri for synlige urenheter. Legemidlet leveres i sterile blister av polyester eller TYVEK-materiale i mengden 1 stk.

Farmakologisk virkning

Det intrauterine systemet eller bare IUD Mirena er et farmasøytisk preparat basert på levonorgestrel, som gradvis frigjøres i livmorhulen, har en lokal gestagen effekt. Takket være den aktive komponenten av et terapeutisk middel, reduseres følsomheten til østrogen- og progesteronreceptorene i endometrium, noe som manifesteres i en sterk antiproliferativ effekt.

Observerte morfologiske forandringer i livmorens indre forside og en svak lokal reaksjon på fremmedlegeme i hulrommet. Slimhinnen i livmorhalsen er betydelig komprimert, noe som forhindrer penetrasjon av sæd i livmoren og hemmer motoriske evner hos individuelle spermatozoer. I noen tilfeller er ovulasjonsdepresjon også bemerket.

Bruk av legemidlet Mirena endres gradvis av menstruasjonsblødning. I de første månedene av bruk av intrauterin enhet, på grunn av inhibering av endometriell proliferasjon, kan det oppstå en økning i blodig utslipp fra skjeden. Etter hvert som den farmakologiske effekten av et terapeutisk middel utvikler seg, når utprøvd undertrykkelse av proliferative prosesser når sitt maksimum, oppstår en periode med knappe blødninger som ofte forvandles til oligo- og amenoré.

3 måneder etter begynnelsen av bruk av Mirena, reduseres menstruasjonsblodet av kvinner med 62-94%, og etter 6 måneder - med 71-95%. Et slikt farmakologisk evne til å endre arten av uterine blødninger som anvendes for behandling av idiopatisk menoragi uten hyperplastiske prosesser i de kvinnelige kjønns membraner eller Ekstra genitale betingelser som er integrert i patogenesen til som uttrykkes hypocoagulation fordi medikament-effektivitet kan sammenlignes med de kirurgiske metoder for behandling.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Etter at det intrauteriniske systemet er etablert, begynner det farmasøytiske legemidlet å virke umiddelbart, noe som manifesteres ved gradvis frigjøring av levonorgestrel og dets aktive absorpsjon, som kan dømmes av endringen i konsentrasjonen i blodplasmaet. Utløsningsraten for den aktive komponenten er i utgangspunktet 20 μg per dag og avtar gradvis og når 10 μg per dag etter 5 år. Hormonespolen Mirena etablerer en høy lokal eksponering, som sikrer en konsentrasjonsgradient av den aktive substansen i retning fra endometrium til myometrium (konsentrasjonen i livmorveggene varierer med mer enn 100 ganger).

Ved å komme inn i systemisk sirkulasjon binder levonorgestrel til serumproteiner: 40-60% av den aktive ingrediensen binder ikke til albumin og 42-62% av den aktive komponenten spesifikt til den selektive bæreren av kjønnshormoner GSPG. Omtrent 1-2% av dosen er tilstede i blodet som sirkulerende som en fri steroid. Under bruk av et terapeutisk middel, reduseres konsentrasjonen av SHBG, og den frie fraksjonen øker, hvilket indikerer at stoffets farmakokinetiske evne ikke er lineær.

Etter innføring av lUD, Mirena i livmorhulen, oppdages levonorgestrel i blodplasma allerede etter 1 time, og maksimal konsentrasjon oppnås etter 2 uker. Under kliniske studier ble det påvist at konsentrasjonen av den aktive komponenten avhenger av kroppsvekten til kvinnen - med lav vekt og / eller med høy konsentrasjon av SHBG, er mengden av hovedkomponent i plasma høyere.

Levonorgestrel metaboliseres involverer CYP3A4 isozym til sluttprodukter i metabolisme, i en konjugert og konjugert 3-alfa og 5-beta-tetragidrolevonorgestrela deretter ut gjennom tarmen og gjennom nyreutskillelsen med en faktor lik 1,77. I uendret form elimineres den aktive komponenten kun i spormengder. Total clearance av biologisk stoff Mirena fra plasma er 1 ml per minutt per kg vekt. Halveringstiden er omtrent 1 dag.

Indikasjoner for bruk

  • prevensjon;
  • idiopatisk menorrhagia;
  • endometriose;
  • livmor fibroids;
  • profylaktisk behandling av endometrial hyperplasi under hormonutskiftningsterapi.

Mirena Spiral - kontraindikasjoner

Absolutte kontraindikasjoner for bruk av hormonal spole:

  • graviditet;
  • inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene;
  • postpartum endometritis;
  • smittsom prosess i de nedre delene av det urogenitale systemet;
  • en historie med septisk abort i løpet av de siste tre månedene;
  • ondartet neoplasma av uterus eller livmorhalsen;
  • cervicitt;
  • tuberkulose av det kvinnelige reproduktive systemet;
  • uterin blødning av ukjent opprinnelse;
  • cervikal dysplasi;
  • hormonavhengige svulstumorer;
  • medfødte eller oppkjøpte anomalier av livmorens anatomiske og histologiske struktur;
  • akutt leversykdom;
  • Overfølsomhet overfor farmakologiske komponenter i den intrauteriniske enheten.

Patologiske forhold som kan komplisere bruken av intrauterin enhet med levonorgestrel:

  • postpartum periode fra 48 timer til 4 uker;
  • dyp venetrombose;
  • godartet trofoblastisk sykdom;
  • brystkreft tilgjengelig eller i historien de siste 5 årene;
  • lungeemboli;
  • ervervet immundefekt syndrom;
  • høy sannsynlighet for seksuelt overførbare infeksjoner;
  • aktiv leverpatologi (for eksempel akutt viral hepatitt, dekompensert cirrhosis, etc.).

Bivirkninger av mirena

Endringer i menstruasjonssyklusen

Bivirkninger av lUD bør begynne med en endring i menstruasjonsblødningens natur og sykliske karakter, fordi de virker mye oftere enn andre bivirkninger av terapeutiske tiltak. Blødningstiden øker dermed i 22% av kvinnene, og uregelmessige livmorblødninger observeres i 67% når de vurderer de første 90 dagene etter installasjonen av legemidlet Mirena. Frekvensen av disse fenomenene avtar gradvis da hormonspolen over tid frigjør mindre biologisk aktive stoffer og ved utgangen av det første året er henholdsvis 3% og 19%. Imidlertid øker antallet manifestasjoner av andre menstruasjonssykdommer - ved utgangen av det første året utvikler amenoré i 16% og sjelden blødning hos 57% av pasientene.

Andre bivirkninger

  • På immunsystemet: hudutslett og kløe, urtikaria, angioødem.
  • Fra nervesystemet: hodepine, migrene, deprimert humør til depresjon.
  • Bivirkninger kjønnsorganer og bryst: Vulvovaginitis, renning fra kjønnsorganer bekken infeksjon, dysmenoré, brystsmerte, ekspulsiyavnutrimatochnoy spiral, ovariecyster, uterin perforering.
  • Gastrointestinal: magesmerter, kvalme.
  • Dermatologiske lidelser: akne, hirsutisme, alopecia.
  • Siden kardiovaskulærsystemet: økt blodtrykk.

Mirena intrauterin enhet: bruksanvisning (metode og dosering)

Generelle bestemmelser for bruk av stoffet

Sprøytemidlet Mirena injiseres direkte i livmorhulen, der det utøver sine farmakologiske effekter i 5 år. Utløsningsraten for den aktive hormonelle komponenten er 20 μg per dag ved begynnelsen av bruken av IUD og reduseres gradvis til 10 μg per dag etter 5 år. Gjennomsnittlig eliminering av levonorgestrel gjennom hele terapeutisk kurs er ca. 14 mikrogram per dag.

Det er en spesiell indikator på effekten av prevensjonsmidler, som gjenspeiler antall graviditeter hos 100 kvinner under bruk av prevensjonsmidler. Med riktig installasjon og overholdelse av alle regler for bruk av en intrauterin enhet, er Pearl for Mirena-indeksen ca. 0,2% i 1 år, og samme figur i 5 år er 0,7%, noe som uttrykker den utrolig høye effektiviteten til denne prevensjonsmetoden ( Til sammenligning: for kondomer varierer Pearl-indeksen fra 3,5% til 11%, og for kjemikalier som spermicider, fra 5% til 11%).

Installasjon og fjerning av det intrauterinale systemet kan være ledsaget av smerter i magen, moderat blødning. Manipulasjon kan også forårsake besvimelse på grunn av en vaskulær-vagal reaksjon eller kramper i epilepsi hos pasienter med epilepsi. Det kan derfor være nødvendig å bruke lokalbedøvelse hos de kvinnelige kjønnsorganene.

Før du installerer stoffet

Det anbefales at den intrauterine enheten kun installeres av en lege som har erfaring med denne type prevensjon, da obligatoriske aseptiske forhold og egnet medisinsk kunnskap om kvinnelig anatomi og drift av et farmasøytisk preparat kreves. Umiddelbart før installasjonen er det nødvendig å gjennomføre en generell og gynekologisk undersøkelse for å eliminere risikoen for ytterligere prevensjonsbruk, tilstedeværelsen av graviditet og sykdommen, som virker som kontraindikasjoner.

Legen må bestemme livmorens stilling og størrelsen på hulrommet, siden riktig posisjon av Mirena-systemet sikrer at den aktive komponenten blir jevnt påvirket av endometriumet, noe som skaper forhold for maksimal effektivitet.

Instruksjoner på Mirena for medisinsk personale

Visualiser livmorhalsen med gynekologiske speil, behandle det og skjeden med antiseptiske løsninger. Ta tak i livmorhalsens overleppe med tupper og, forsiktig trekke, rette livmorhalskanalen, fikse denne posisjonen til det medisinske instrumentet til slutten av manipuleringen av installasjonen av intrauterin enheten. Langsomt å utvikle livmorproben gjennom organhulen til bunnen av livmoren, bestemmer retningen av livmorhalsen og den nøyaktige dybden av hulrommet, parallelt, unntatt mulige anatomiske skillevegger, synechiae, submukosale fibroider eller andre hindringer. Hvis livmorhalskanalen er smal, anbefales det å bruke lokal eller ledende type anestesi for utvidelsen.

Kontroller den sterile emballasjen med stoffet for integritet, åpne den og ta ut den intrauterine enheten. Flytt glidebryteren til lengst stilling slik at systemet trekkes inn i rørrøret og tar på seg utseendet på en liten pinne. Hold glidebryteren i samme posisjon, sett den øvre kanten på indeksringen i henhold til den tidligere målte avstanden til bunnen av livmoren. Trykk forsiktig ledningen gjennom livmorhalsen til ringen er ca 1,5-2 cm fra livmorhalsen.

Når du har nådd spiralens ønskede posisjon, beveger du glidebryteren sakte til full horisontalhenger og venter 5-10 sekunder til systemet blir T-formet. Fremme dirigenten til fundusposisjonen, som indikert ved fullstendig kontakt av indeksringen med livmorhalsen. Hold lederen i denne posisjonen, slipp stoffet ved hjelp av gliderenes laveste posisjon. Fjern forsiktig lederen. Kutt tråden til en lengde på 2-3 cm, fra utsiden av livmoren.

Det anbefales å bekrefte den korrekte posisjonen til intrauterin enheten ved hjelp av ultralyd umiddelbart etter manipulering av installasjonen av legemidlet Mirena. Re-undersøkelse utført etter 4-12 uker, og deretter 1 gang per år. I nærvær av kliniske indikasjoner bør gynekologisk undersøkelse og kontroll av spiralets korrekte posisjon med funksjonelle metoder for laboratoriediagnostikk utføres regelmessig.

Fjernelse av intrauterin enhet

Mirena bør fjernes etter 5 år etter installasjon, siden effektiviteten av terapeutisk middel er betydelig redusert etter denne perioden. Den medisinske litteraturen beskriver likevel tilfeller av bivirkninger i tide ikke fjernet den intrauteriniske enheten med utviklingen av inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene og noen andre patologiske forhold.

For å trekke ut stoffet krever streng overholdelse av aseptiske forhold. Fjerning av Mirena er en fin strekking av tråden, fanget av spesielle gynekologiske tvinginger. Hvis filamentene ikke er synlige, og den intrauterine enheten er plassert dypt i kroppshulen, så kan en trekkkrok brukes. Det kan også kreve dilatasjon av livmorhalskanalen.

Etter å ha fjernet legemidlet, bør Mirena inspisere systemet for dets integritet, da det i enkelte tilfeller kan oppdages en separasjon av hormonelastomerkjernen eller dens glidelås på skuldrene til den T-formede kroppen. Patologiske tilfeller beskrives der slike komplikasjoner av fjerning av intrauterin innretning krever ytterligere gynekologisk inngrep.

overdose

Med riktig bruk og overholdelse av alle regler for innstilling av intrauterin enhet, er overdose med et farmasøytisk preparat umulig.

interaksjon

Farmasøytiske enzyminduktorer, spesielt biologiske katalysatorer fra cytokrom P 450-systemet, som er involvert i metabolsk transformasjon av legemidler som antikonvulsiva midler (fenobarbital, fenitooin, karbamazepin) og antibiotika (Rifampicin og andre), forbedrer den biokjemiske omdannelsen av gestagener. Imidlertid er deres innflytelse på effektiviteten av legemidlet Mirena ubetydelig, siden hovedpunktet for anvendelse av den terapeutiske evnen til intrauterin enheten er lokal effekt på endometrium.

Salgsbetingelser

Utgitt på apotek kiosker med resept.

Lagringsforhold

Den intrauterinale hormonspolen skal lagres i en steril pakke på et sted utilgjengelig for små barn, som er beskyttet mot direkte sollys. Riktig temperatur bør ikke overstige 30 grader Celsius.

Holdbarhet

Spesielle instruksjoner

Hormonal spole Mirena i livmor myom

Uterin fibroids (andre navn - fibromyom eller leiomyoma) er en godartet svulst som vokser fra livmorskelens livmor (myometrium) og er en av de vanligste gynekologiske sykdommene. Det patologiske fokuset er en knute av tilfeldig vevde glatte muskelfibre fra flere millimeter til flere centimeter. For behandling av denne nosologiske enheten, som regel, er kirurgisk inngrep brukt, men en ordning med konservativ terapi er for tiden blitt utviklet.

Det valgte stoffet er hormonelle legemidler med den foretrukne lokalinteraksjonen, fordi den intrauterin-enheten Mirena er en slags gullstandard for rehabilitering av livmorfibroider.

Den antiøstrogen effekten realiseres ved å redusere størrelsen på patologiske noder, hindre mulige komplikasjoner og redusere volumet av kirurgisk inngrep for å bevare den maksimale fysiologiske strukturen i livmoren og gjøre fremtidige graviditeter mulig.

Mirena Spiral med endometriose

Endometriose er en patologisk tilstand når cellene i det indre laget av livmoren vokser utover det. Histologiske strukturer har reseptorer for kvinnelige kjønnshormoner, som forårsaker de samme endringene som i det normale endometrium, manifestert av månedlig blødning som svar på hvilken en inflammatorisk reaksjon utvikler seg.

Gynekologisk sykdom er inneboende hos kvinner av reproduktiv alder, og i tillegg til smertefulle opplevelser kan det føre til infertilitet - en hyppig komplikasjon av endometriose, fordi det er så viktig å rettidig diagnostisere og riktig tilnærming til behandling av en patologisk tilstand. Selvfølgelig kan endometriosebehandling representere kirurgi med en mini-invasiv tilnærming og få bivirkninger, men hvor det er å foretrekke å velge konservative terapier.

Mirena intrauterin enhet er et effektivt middel for eliminering av endometriose av flere grunner:

  • en medisinsk bevist effekt av et medikament, manifestert ved inhibering av veksten av patologiske foci, en reduksjon av deres størrelse og gradvis resorpsjon;
  • færre bivirkninger sammenlignet med andre farmasøytiske produkter;
  • smertelindring, iboende forbundet med problemet med endometriose;
  • Ikke behov for daglige piller eller injeksjoner;
  • normalisering av menstruasjonssyklusen;
  • ikke behov for prevensjon.

Intrauterin enhet for endometrial hyperplasi

Endometrial hyperplasi er en patologisk tilstand som er ekstremt lik endometriose, da det er en overvekst og fortykkelse av slimhinnen i de kvinnelige kjønnsorganene. Forskjellen ligger i den korrekte anatomiske plasseringen av de histologiske strukturene, som bare endrer symptomene og mulige komplikasjoner, men eliminerer dem ikke.

Kjenne til at den nosologiske enheten tillater rikelig og langvarig blødning under menstrual eller livmoderblødninger som ikke er forbundet med syklusen, mangelen på eggløsning og umuligheten av å implantere embryoet i det modifiserte endometriumet, hvilket er en manifestasjon av forhøyede nivåer av østrogen i kroppen. Etiologisk behandling av dette problemet, med sikte på å eliminere den umiddelbare årsaken, er et hormonelt middel med en utprøvd antiøstrogen effekt.

De fleste gynekologer foretrekker å bruke Mirena intrauterin-systemet på grunn av påliteligheten av dets farmakologiske virkning, daglig bruk, som ikke krever ekstra medisinsk kunnskap og relativ billighet sammenlignet med andre terapeutiske midler, fordi bruk av Mirena ikke involverer daglig bruk av orale tabletter eller injeksjoner.

Graviditet etter påføring av intrauterin enhet Mirena

Siden prevensjonsmiddelet har overveiende lokale farmakologiske effekter, oppnås fullstendig restaurering av alle fysiologiske parametere etter fjerning av legemidlet relativt raskt. I løpet av året etter evakueringen av systemet, når frekvensen av planlagte graviditeter 79,1-96,4%. Den histologiske tilstanden til endometriumet gjenopprettes etter 1-3 måneder, og menstruasjonssyklusen er fullstendig ombygd og normalisert innen 30 dager.

analoger

Det finnes flere farmasøytiske produkter med en tilsvarende ATH-kode og en lignende sammensetning av aktive aktive ingredienser: Jaydes, Postinor, Evadir, Eskapel, men rett og slett kan bare Jaides kalles en analog, siden legemidlet er representert av et levonorgestrel-intrauterint system med lavere dosering og derfor kun beregnet i tre år med permanent bruk.

Med alkohol

Farmasøytisk stoff har en utpreget lokal terapeutisk effekt og i små mengder i den kvinnelige kroppens systemiske sirkulasjon, fordi den ikke interagerer med komponentene i alkoholholdige drikker, men doseringen anbefales, for ikke å forårsake andre bivirkninger eller bivirkninger.

Under graviditet og amming

Bruk av intrauterin enhet Mirena er kontraindisert under graviditet eller mistenkt, da en intrauterin prevensjonsenhet øker risikoen for spontan abort og for tidlig fødsel. Fjernelse eller probing av systemet kan også føre til uplanlagt evakuering av fosteret fra livmoren. Hvis det ikke er mulig å fjerne prevensjonsmiddelet forsiktig, bør hensiktsmessigheten til medisinsk abort diskuteres i henhold til indikasjoner.

Hvis en kvinne ønsker å bevare graviditeten, bør pasienten først og fremst være fullt informert om mulige farer og uheldige konsekvenser for både hennes kropp og barnet. I fremtiden bør den nøye overvåke graviditeten og sørge for å utelukke ektopisk implantasjon med pålitelige diagnostiske metoder.

På grunn av lokal anvendelse av hormonell prevensjonsmiddel er det en mulighet for viriliserende effekt på fosteret, men på grunn av den høye effekten av det farmasøytiske legemidlet Mirena er klinisk erfaring med graviditetsutfall ved bruk av intrauterin enheten svært begrenset. Dette bør også informere kvinnen som vil holde graviditeten.

Amning er ikke en kontraindikasjon for bruk av intrauterin-systemet, selv om små mengder av den aktive komponenten (ca. 0,1% av dosen) kan gis til melk under amming. Det er usannsynlig at slike små mengder levonorgestrel har noen farmakologiske effekter på barnet. Det overveldende flertallet av det medisinske samfunnet er enig i at bruken av stoffet 6 uker etter fødselen ikke har uønskede effekter på veksten og utviklingen av den unge kroppen.

Vurderinger Mirena

Farmasøytisk stoff er svært populært blant kvinner av reproduktiv alder, fordi den intrauterin-enheten Mirena-vurderinger har følgende:

  • Prevensjonsmiddel er praktisk å bruke, fordi du ikke trenger å følge en vanlig diett, som det er tilfelle med orale hormonelle prevensjonsmidler eller spesielle næringsregler fordi den aktive komponenten har en lokal effekt;
  • Perles indeks danner en ganske stor troverdighet av det farmasøytiske produktet, som bekreftes av vurderinger og anbefalinger på Internett.
  • Forekomsten av de fleste formidable bivirkningene er utrolig liten, noe som gjør det mulig å ikke engang tenke på måter å eliminere ved å ta en beslutning om bruk av prevensjonsmiddel Mirena.

Råd og tilbakemelding fra leger er ikke bare basert på effektiviteten av det intrauteriniske systemets prevensjonsfarlige farmakologiske effekter, men også på terapeutiske egenskaper av legemidlet. Resultatene av kliniske studier tillater bruk av Mirena helix i endometriose, hyperplasi av livmorforingen og godartede neoplasmer i dets muskellag. Kvalifiserte gynekologer vurderer det konservative behandlingsregimet av dette prevensjonsmiddelet - det valgte stoffet for de ovennevnte nosologiske enhetene.

Anmeldelser av Navy Mirena fra kvinner som brukte det til terapeutiske formål, også fylt med positive følelser. Slike behandlinger tillater ikke bare noen ganger å unngå kirurgi, noe som uunngåelig etterlater ubehagelige arr eller andre huddefekter, men eliminerer også sykdommens patologiske fokus. Nesten et tematisk forum eller Internett-ressurs anbefaler å diskutere denne ordningen med konservativ behandling med en personlig lege.

Pris Mirena, hvor du kan kjøpe

Hormonal spole Mirena er et farmasøytisk produkt av finsk produksjon, noe som kan påvirke kostnaden for prevensjon betydelig. Dette er spesielt merkbart når man sammenligner priser på Russlands territorium, siden enkelte apotek og kjeder benytter personlige kontrakter. Dvs. det er mulig å kjøpe Mirena spiral i Moskva for 11.750 rubler, i Krasnoyarsk - for 10.890 rubler, og i Ufa koster hormonal spiral 11.100 rubler. Prisen på marinen Mirena i Moskva og andre byer i landet er indikert på grunnlag av de generelle resultatene av markedsundersøkelsen, som kan manifestere seg i forskjellen i prisen på apotekets kiosker.

I Ukraina, i Mirena intrauterin enhet, svinger prisen mye mindre enn i Russland. Så for eksempel i Dnepropetrovsk en farmasøytisk forberedelse kan kjøpes for 1800 hryvnia, og i Nikolaev systemet er solgt for 1.750 hryvnia.

Sibmama - om familie, graviditet og barn

Navy "Mirena" - anmeldelser, diskusjon

  • Til side:

Post Yuliana »Ons 27 Aug 2008 11:01

Melding Ola »Tue 28 Aug 2008 17:15

Meldingen Kiziya »Lør 30 Aug 2008 22:16

Melding Ola »sø 31 aug 2008 19:21

Melding kesaly »Tors Sep 04, 2008 19:29

Meldingen til Nikitinka »Fre Sep 05, 2008 18:50

Melding fra Masyaka "sø 11 sep 2008 21:17

Melding ol.max »søndag 21 september 2008 16:34

Melding Ola »fre 26 sep 2008 22:03

Melding IrinaArh »Ons Sep 02, 2009 17:43» Takk: 1

Melding til bilinka »ma 14 sep 2009 21:41

Spiral Mirena: vurderinger, implikasjoner og bruksegenskaper

Hvert år blir intrauterin prevensjonsmidler stadig mer populært hos kvinner over hele verden. Og Mirena spiral, vurderinger, konsekvensene av installasjonen som vil bli diskutert nedenfor, tar fortjent blant annet Navy.

Hva er så bra dette verktøyet? Til å begynne med bør det avklares at det er to typer spiraler: vanlig, med innhold av sølv eller kobber, og hormonalt. Kobberspoler er svært populære i mange land på grunn av deres lave kostnader, men deres eneste formål er å beskytte kvinner mot uønskede graviditeter. Deres eksponeringsmetode er basert på kobberens spermicidale aktivitet og reaksjonen av livmorens indre slimhinne til utseendet av et fremmedlegeme. De hormonelle IUD, som inkluderer Mirena helix, har ikke bare prevensjonsmidler, men også terapeutiske effekter. Dette intrauterin levonorgestrelleasing-systemet er en T-formet ramme med en plastbeholder som inneholder hormonet levonorgestrel.

Umiddelbart etter installasjonen begynner innholdet i beholderen gradvis å komme inn i kvinnens kropp. Bevegelsen skjer med en minimumshastighet - i begynnelsen er mengden av hormonet 20 mg / dag, ved utgangen av 5 år - ikke mer enn 10 mg / dag. Microdose "virker" bare i livmor, absorpsjon i blodet er nesten umulig. Som et alternativ til kirurgisk inngrep for uterine myoma, anbefaler leger ofte installasjonen av Mirena-helixen. Tilbakemeldingen og implikasjonene av dette trinnet i kvinner varierer fra entusiastisk positivt til kraftig negativt.

Alt dette er rent individuelt, hver persons kropp er unik og kan begge akseptere en fremmedlegeme og reagere utilstrekkelig på det. For eventuelle klager som oppstår etter installasjon av en lUD, bør du konsultere en lege og rapportere problemer. Men med myoma fungerer Mirena helix som et terapeutisk middel. Det er spesielt effektivt i nærvær av små formasjoner. Selvfølgelig vil de ikke helt forsvinne, men under påvirkning av en hormonholdig spiral, vil veksten avta betydelig eller helt stoppe. I store svulster hindrer dets tilstedeværelse tilbakefall av vekst.

I tillegg gir den standardvarigheten og volumet av menstrual utslipp etter at en legemiddel- eller organbeskyttende kirurgisk behandling av livmorfibroider har blitt utført. I tillegg er indikasjoner på bruk av Mirena helix forebygging av endometriose og idiopatisk menorrhagi. Spiralene har sine egne egenskaper ved bruk. De fleste leger er enige om at bare kvinner som fødes skal installeres. Få av spesialistene bestemmer seg for å tillate uterinpatienter under 25 år å bruke denne metoden som prevensjonsmiddel.

Før du installerer helixen, må du bestå testene:

  • Et smør på flora og cytologi vil vise om det er betennelser eller forstadier i livmoren. Med den eksisterende patologien er det nødvendig å gjennomføre behandlingen først, og først etter ferdigstillelse bør installasjonsprosedyren utføres.
  • Ultralyd av eggstokkene og uterus er gjort for å sikre at det ikke er noen abnormiteter. Operasjonen vil være trygg når livmoren er normal. Hvis tohornet livmor, septum eller annen patologi av orgelet er funnet, utføres prosedyren ikke.
  • En graviditetstest viser til en lege at en kvinne ikke er i en "interessant stilling" - det er klart at når et barn blir født, er å plassere en spiral ikke bare meningsløst, men også usikkert.
  • Blodtest for RW og HIV.

I tillegg er en undersøkelse av brystkjertlene og bekkenorganene. Etter introduksjonen av Mirena-helixen, vurderinger, er konsekvensene ofte diametralt motsatt. Nesten alle kvinner som bruker lignende beskyttelsesmetoder, blir menstruasjon mindre rikelig og smertefull. Noen stopper og gjenoppretter seg bare etter fjerning av spiral.

I hormonspolen kan følgende bivirkninger oppdages:

  • allergisk utslett og kløe;
  • hårtap og alopecia;
  • migrene hodepine;
  • irritabilitet, tretthet
  • uregelmessig menstruasjon;
  • utseendet av overflødig vekt;
  • mage og ryggsmerter;
  • Endrer utseendet på huden (det blir fet).

Hos 0,1% av kvinnene forårsaket bruken av helixen hevelse, oppblåsthet, hudutslett, hirsutisme (overdreven vekst av mannlig hår - mørkt og hardt). De uønskede effektene ved bruk av en lUD inkluderer ektopisk graviditet, ovariecyster, amenoré (fravær av menstruasjon i flere sykluser), innfødning av blodet i livmoren eller skade på veggene, infeksjon og betennelse i bekkenorganene.

Mirena: omtaler av kvinner etter 40 år

Det er mange fordeler med å bruke Mirena helix. Anmeldelser av kvinner etter 40 år vitner om dette.

  1. Hormonholdig helix er etablert i en lang periode på 5-6 år. I løpet av denne perioden er det ikke nødvendig å kjøpe og bruke andre prevensjonsmidler - kondomer og dyre orale prevensiver.
  2. Videre økte en pille som ikke var tatt på tid, stor risiko for uønsket graviditet. Med den etablerte spiralen er det mulig å ikke bekymre seg om det i flere år.
  3. Tilstedeværelsen av marinen blir ikke følt av noen av partnerne, som gir fullverdige opplevelser under intim intimitet. Dessverre kan dette ikke sies om kondomet.
  4. Spiral Mirena vurderinger av kvinner etter 40 år er karakterisert som et terapeutisk middel for livmor myom og endometriose.

Selvfølgelig har slike enheter noen ulemper. For eksempel vil de ikke beskytte mot seksuelt overførbare sykdommer. Derfor vil denne beskyttelsesmetoden ikke være praktisk for kvinner, som ofte forandrer partnere for kjærlighetsgleden.

Installer Navy gynekolog på sitt kontor. Det er ønskelig at operasjonen ble utført i de første dagene i menstruasjonssyklusen. Hvis dette skjer på dagene 1-7 fra begynnelsen av utslipp, kan du ikke lenger beskytte deg selv denne måneden. Hvis installasjonen ble gjort på 8. dag i syklusen og senere, så innen 30 dager bør du ty til ekstra prevensiver. Installering av intrauterin enheten er en litt ubehagelig, men generelt smertefri prosedyre. Kvinner med lav følsomhetsgrense kan be en spesialist om å bruke lokalbedøvelse.

Etter å ha brukt iUD, bør et oppfølgingsbesøk hos gynekologen holdes om 30 dager, deretter en annen - om 2 måneder. Videre er det nok å besøke en spesialist en gang i året. Helixen er ikke satt umiddelbart etter levering. Årsaken til dette er enkel - i løpet av denne perioden er det ikke i stand til å fikse seg riktig i livmor, er sannsynligheten for det uoppståelige tapet høyt.

Dette kan føre til uplanlagt graviditet. Prosedyren utføres best når livmor har fått sine vanlige dimensjoner. Vanligvis tar denne prosessen ca 2 måneder, men noen ganger kan det ta opptil 3-4 måneder.

Etter en abort kan du installere en spiral samme dag. Prosedyren for å plassere iUD er dette: Først behandler legen skjeden og livmoderhalsen med en antiseptisk løsning, og griper deretter på forsiden med tang. Ved hjelp av et spesielt verktøy rettes den livmoderhalske kanalen og introduserer et prevensjonsmiddel i livmorhulen.

I følge instruksjonene er kontraindikasjoner for montering av en spiral:

  • cervicitt;
  • graviditet eller mistanke om det;
  • cervikal dysplasi;
  • ondartede svulster i uterus eller livmorhalsen;
  • postpartum endometritis;
  • abnormaliteter av livmor, både medfødt og oppkjøpt;
  • akutte sykdommer og svulster i leveren;
  • infeksjoner og betennelser i nedre urinveiene og bekkenorganene;
  • intoleranse mot komponentene i stoffet;
  • blødning av ukjent opprinnelse
  • septisk abort i de siste 3 månedene;
  • alder over 65 år - ingen studier ble utført i denne kategorien av pasienter, så effekten av helixen på kroppen er ikke undersøkt.

anmeldelser

Irina Kolgunova, Astrakhan "Av medisinske grunner setter de en spiral til Miren. Anmeldelser av kvinner etter 40 år på Internett om denne enheten er så motstridende at jeg prøvde å nekte denne prosedyren.

Men det var ingen steder å gå - eller kutte, eller en spiral. Legen overtalte meg, og jeg bestemte meg for å installere.

Jenter har aldri angret det! For det første stoppet veksten av min fibroids på ett merke (jeg sjekker regelmessig på dette), og for det andre har mine perioder nesten stoppet. Så, smører noe litt. Dette gjør meg utrolig glad! I nesten to år har jeg blitt satt i en spiral, og jeg har ingen bivirkninger fra det - alt er fint med huden og med vekten. Sann, jeg prøver alltid å holde øye med vekten, men i dette tilfellet behøvde jeg ikke en gang å gi opp mine vaner - jeg endret ikke kostholdet mitt. "

Veronika Khramova, Kirov "Jeg har lenge valgt antikonceptiva midler. Det jeg bare ikke brukte! I begynnelsen av forholdet til mannen min, elsket vi kondom - verken jeg eller han likte det. Da kjøpte jeg de første pillene i apoteket - like ille som etter dem, hadde jeg aldri en! De begynte å bruke stearinlys - mannen min likte ikke det: hver gang før sex til kjøleskapet løper, for å sette et lys.

Jeg bestemte meg for å ta en pause - og fikk en overraskelse. Kinder overraskelse. 2 år Mitka feirer snart. I mellomtiden, under graviditeten, ble legen observert, delt med henne sitt problem. Hun sier til meg, de sier, du kommer etter fødselen, du vil bestå testene, og vi skal sette spiralen. Jeg kom, og vi valgte hva slags spiral å sette. Vi stoppet ved Mirena - la prisen ikke være den laveste, men hennes helse er dyrere! Den første uka eller to mage, men vondt. Og så gikk det bort. Og nå går jeg glad. Ikke syk, ingenting gjør vondt. Og mannen min liker det - jeg løper ikke bort fra ham hver gang før sex. "

Julia Pavlova, Krasnodar "Når legen etter fødselen rådet meg til å helbrede med Mirena, motsto jeg. Vel, selvfølgelig, jeg har lest anmeldelser, "pro" tips (som ikke engang er leger). Legen min rådde meg til å lytte mindre til amatører og flere spesialister. Kort sagt overtalte hun meg. Nå snakker jeg om mine følelser: når de satt, hadde de ubehagelige følelser.

Men ikke mer enn det. Dessuten har jeg en høy smertegrense, så jeg overfører det ganske roligt til alt. Etter det ble magen selvfølgelig syk. Vel, hva ville du ha - om enn en liten, men en operasjon. I tillegg er det et fremmedlegeme inne - så lenge det bosatte seg der nede, mens det ble avgjort, som det burde. Generelt gikk alt dette snart. Og når tiden kom for menstruasjon, skjedde et mirakel - jeg merket dem nesten ikke! Men før de fødte på slike dager, krypte det noen ganger på veggen fra smerte. Derfor har jeg bare Miren. "

Anmeldelser: Mirena

  • Bayer Pharma AG, Tyskland
  • Utløpsdato: til 01.12.2020

Kundeanmeldelser av Mirena

Jenter, jeg vil dele min erfaring med Mirena. I første halvår var jeg på permanent PMS (jeg satte helixen da barnet var ett år) for å være ærlig på den tiden da jeg ikke skjønte at det var en tilpasning av organismen til harmonikken. Hun bar hjernen til mannen sin, ble nesten gal med dipress. Hun delte med legen, og hun forklarte at dette var en bivirkning - Mirena, det skjer ganske ofte. Jeg var i ferd med å ta ut spiralen, men plutselig ble jeg løslatt. Virkelig følte meg mye bedre. Igjen ble det tilstrekkelig og det var ingen månedlige perioder i det hele tatt - noe som er så praktisk. I 5 år var det 2 cyster, kanskje mot bakgrunnen av Mirena, men svært liten og raskt løst. Resten er en solid pluss. En av disse dagene kommer jeg til å ta ut og sette på en mire igjen (kroppen har tilpasset seg denne harmoniske og det er bare skummelt å bytte til en annen)

Mirena er verdt 5,5 år. Jeg vil skyte og sette igjen. Dette er skjønnhet. Månedlig nesten ingen. Ingenting gjør vondt. Takk til gynekologen for å tilby den.

For meg var Mirena frelse. Bloody heats har stoppet, endometrium er normalt, det er ingen polypper, myomas har stanset i vekst. Mirena har stått i 5 år, ingen ubehag har oppstått etter Mirena installasjon, bare en forbedring i tilstanden. Anemi har gått. Det kommer en tid å fjerne Mirena, jeg vil umiddelbart sette en ny.

Jeg hadde flere uterine fibroids av liten størrelse, den største ikke overstige 2 cm. I løpet av 5,5 år med påføring fikk Mirena mange problemer, fra det andre året med å ha på seg spiralen, vondt i brystet, vedvarende follikulære cyster og gjentatt betennelse i livmorhalsen livmor. Det var også noen feil, sannsynligvis fordi Daub var 2-3 uker i 3-4 ganger hele tiden. Myomas vokste årlig med et gjennomsnitt på 0,5-1,0 cm. Denne spiralen passet meg ikke. Da jeg tok den ut, stoppet brystet mitt med det samme. Så tenk - denne spiralen påvirker ikke bare livmoren.

Som hodepine begynte å sette Miren, ble trykket 180 til 100 økt. Legene antyder at foruten Mirena, endometriose, uterine myoma, er det ingen medisin oppfunnet ennå, hvilket gynekologisk rom du ikke angir alle tilbud til Miren. står, laget en avtale som skal fjernes, og en kvinne må rengjøres hver måned, akkumuleres inne, og hele sykdommen begynner.

Lys, fra hva som skal ryddes? Hvis endometriumet ikke øker, forekommer ikke menstruasjonsprosessen, det er ikke noe å fjerne. Hvorfor skal en kvinne rengjøres månedlig? Det viser seg de som har laktasjons amenoré, selv om de er skitne og akkumulerer sykdommer i seg selv?
Spiralen passet ikke deg, alt skjer, men å skrive en anmeldelse uten å lese anatomi læreboken for 9. klasse er minst uvitenhet.

Jeg uttrykker min takknemlighet til de ansatte for deres profesjonalitet og effektivitet i organisering av leveransen av bestillingen. Om nødvendig vil jeg definitivt bruke tjenestene dine. Alt det beste for deg, D. Zubov

God dag! Meren er verdt 3,5 år. Perfekt prevensjonsmiddel! I begynnelsen var dauben, menstruasjonsflommen stoppet. Med endometriose er det bare nødvendig. Det er mange fordeler. Fortsett fornøyd - sett inn, som ikke har bestemt seg ennå.

Spiral sett på råd fra en lege etter at den fant endometriose. Jeg er glad med sin søknad. Det var ingen mener i det hele tatt, og hvis det var noen form for påminnelse om dem, ble det gjort daglig. En måned siden tok av, fordi 5 år har gått. Jeg tenkte på å sette en vanlig spiral, men menstruasjonen gikk, oh, hvor ubehagelig det hele er, alt gjør vondt, irritert, med hvilken bevegelse det "flopper" med meg, vel det var en helg. Til slutt vil jeg sette spiralen Mirena igjen. Hvis noen er redd for prisen, regner jentene med å ta piller, la oss si Janine. Jeg måtte kjøpe 3000 tenge for denne måneden, og telle for et år-36000 og i 5 år = 180.000 tenge. + Pakninger og alle ulemper.

Først var alt dårlig. satt inn i de siste dagene av menstruasjonen, og da slog daub i tre hele måneder. med mannen min i løpet av denne tiden, ingen forbindelser, henholdsvis. Tilfeldigvis kom til en god lege som ved hjelp av homøopati nullstilt daub om fem dager. i tre år gikk hun som en mann. Jeg falt alle de ekstra pundene uten mye innsats, det var ingen månedlige perioder i det hele tatt - gjør det du vil. prevensjon 100%. før det tok hun pillene - beinene og fartøyene kollapset. og med Mirena hodepine forsvant, fartøyene returnerte til normal, forbedret sammensetningen av beinene. Så snart hun bestemte seg for det neste barnet, fjernet hun spiralen, og seks måneder senere ble hun gravid. Nå, for å fortsette behandlingen av adenomyose, vil jeg bare sette Mirena.

Jeg gikk med henne i 6 år. Ikke noe problem. Månedlig mager, og det passer meg. I det siste året ble den månedlige uregelmessig. På ultralyd viste det sig at endometriumet er for tynt. Spiral fjernet. Fire måneder brukt på drikke Yarinu (hormon, prevensjonsmiddel). Månedlig gikk umiddelbart veldig rikelig. Det tok ubehag. En måned senere går jeg igjen for å sette Miren. Med henne komfortabel og sikker.

Kort sagt: kastet penger, drept tid og helse. Fra øyeblikket av oppstart er blodbanen uendelig. I beste fall var 1 uke i måneden uten en klubb. Som et resultat, viste det seg at hun også skiftet på ultralydet. Slett. Over 10 tusen.

Spiral var det eneste alternativet for prevensjon unntatt kondomer som hormonelle stoffer er kontraindisert for meg. Hun hadde en positiv effekt på menstruasjonen, de er nå ikke like store som før og ikke smertefulle. Negativ lang "akklimatisering" i kroppen. I den første måneden følte jeg hele tiden det inni, kunne ikke slappe av, ikke løfte vekter etter hvert som det skiftet. Men nå som om ingenting er fremmed i meg og ikke.

mange fordeler! Hormonene passet meg ikke, og etter krummens fødsel bestemte jeg meg for å spiral - veldig glad! Et år allerede med Mirena, bivirkninger - null, bortsett fra at de første månedene er uvanlige, at månedlige perioder er knappe) Det er veldig praktisk, det beskytter mot graviditet med alle 200%, ikke bry deg med piller)

Jeg tenkte på det lenge eller ikke, men besluttet likevel. raskt nok, gynekologen gjorde det ikke noe særlig sterkt ubehag. i flere måneder nå har jeg gått med henne og ingen klager :) og jeg går til hallen som før, og til bassenget, og mine perioder har ikke blitt mer rikelig. Generelt er jeg glad :)

Mirena system vurderinger

Det mest populære intrauterin hormonell prevensjonsmiddel er Mirena helix (IUD). Intrauterin prevensjonsmidler (IUDs) har blitt brukt siden midten av forrige århundre. De ble raskt forelsket i kvinner på grunn av mange positive egenskaper: mangelen på en systemisk effekt på den kvinnelige kroppen, høy ytelse, brukervennlighet.
Spiralen påvirker ikke kvaliteten på seksuell kontakt, det er etablert i lang tid, det krever praktisk talt ikke kontroll. Men lUD har en svært betydelig ulempe: Mange pasienter utvikler en tendens til metrorrhagi, noe som resulterer i at de må nekte denne typen prevensjon.

På 60-tallet ble intrauterine systemer som inneholdt kobber opprettet. Deres prevensjonsvirkning var enda høyere, men problemet med blødning fra livmoren ble ikke løst. Og som et resultat, på 70-tallet, ble den tredje generasjonen av IUD utviklet. Disse medisinske systemene kombinerer de beste egenskapene til orale prevensjonsmidler og IUDer.

Hormonholdige prevensjonsmidler er svært effektive, og samtidig forårsaker de ikke utvikling av metrorrhagi.

Beskrivelse av intrauterin enhet Mirena

Mirena har en T-form som bidrar til å låse seg fast i livmoren. En av kantene er utstyrt med en løkke med tråder, designet for å fjerne systemet. I midten av helixen ligger et hvitt hormon. Det går langsomt inn i livmoren gjennom en spesiell membran.

Den hormonelle komponenten av helixen er levonorgestrel (gestagen). Ett system inneholder 52 mg av dette stoffet. En ekstra komponent er en polydimetylsiloksanelastomer. Navy Mirena ligger inne i røret. Spiralen har en individuell vakuumpapir-plastemballasje. Den skal lagres på et mørkt sted, ved en temperatur på 15-30 C. Holdbarheten fra fremstillingsdatoen er 3 år.

Action Mirena på kroppen

Mirena-prevensjonssystemet begynner å "frigjøre" levonorgestrelet i livmoren umiddelbart etter installasjonen. Hormonet kommer inn i hulrommet med en hastighet på 20 μg / dag, etter 5 år faller denne figuren til 10 μg per dag. Helixen har en lokal handling, levonorgestrel er nesten helt konsentrert i endometrium. Og allerede i livmorhalsmuskellaget er konsentrasjonen ikke mer enn 1%. I blodet er hormonet inneholdt i mikrodoser.

Etter innføringen av helixen går den aktive komponenten inn i blodet på omtrent en time. Der nås den høyeste konsentrasjonen om 2 uker. Denne figuren kan variere betydelig avhengig av kroppsvekten til kvinnen. Med en vekt på opptil 54 kg er blodinnholdet i levonorgestrel ca 1,5 ganger høyere. Det aktive stoffet er nesten helt nedbrutt i leveren, og evakueres av tarmene og nyrene.

Handlingsprinsipp for Mirena

Antikonceptiv effekten av stoffet Mirena er ikke avhengig av svak lokal reaksjon på fremmedlegeme, men er hovedsakelig forbundet med effekten av levonorgestrel. Implantasjonen av et befruktet egg utføres ikke ved å dempe aktiviteten til livmorepitelet. Samtidig stopper den naturlige veksten av endometrium og funksjonen av kjertlene reduseres.

Dessuten hindrer Mirena-helixen sædmotilitet i livmoren og dens rør. Prevensjonsmanøvreringsanordningen øker den høye viskositet av cervikal mucus og fortykning av livmorslimlaget, noe som kompliserer penetrering av spermier i livmorhulen.

Etter å ha satt systemet i flere måneder, er det en restrukturering av endometrium, manifestert av uregelmessige blodspredningssekretjoner. Men etter en kort tid fremkaller spredning av livmorforingen en signifikant reduksjon i varighet og volum av menstrual blødning, opp til fullstendig opphør.

Indikasjoner for bruk

IUD er installert primært for å forhindre uønsket graviditet. I tillegg er systemet brukt til svært sterk menstruell blødning for en uforklarlig grunn. Muligheten for ondartede neoplasmer av det kvinnelige reproduktive systemet er utelukket. Som et gestagenisk middel for lokal virkning, brukes den intrauteriniske anordningen for å forebygge endometrial hyperplasi, for eksempel med alvorlig klimaks eller etter bilateral oophorektomi.

Mirena brukes noen ganger i behandling av menorrhagia, hvis det ikke finnes hyperplastiske prosesser i livmorforing eller ekstragenitale patologier med markert hypokoagulasjon (trombocytopeni, von Willebrands sykdom).

Kontra

Mirenas spiral refererer til interne prevensiver, derfor kan den ikke brukes til inflammatoriske sykdommer i kjønnsorganene:

  • endometrit etter fødsel;
  • betennelse i bekkenet og livmorhalsen;
  • septisk abort, utført 3 måneder før oppsett av systemet;
  • infeksjon lokalisert i den nedre delen av genitourinary systemet.

Utviklingen av akutt inflammatorisk patologi i bekkenorganene, som praktisk talt ikke er egnet til terapi, er en indikasjon på tilbaketrekking av helixen. Derfor er interne prevensiver ikke installert med en disposisjon til smittsomme sykdommer (konstant forandring av seksuelle partnere, sterk reduksjon i immunitet, AIDS, etc.). For beskyttelse mot uønsket graviditet er Mirena ikke egnet for kreft, dysplasi, kroppsfibroider og livmoderhals, endringer i deres anatomiske struktur.

Siden levonorgestrel deler seg i leveren, er helixen ikke installert i dette malignens ondartede neoplasma, så vel som i cirrose og akutt hepatitt.

Selv om den systemiske effekten på kroppen av levonorgestrel er ubetydelig, er dette gestageniske stoffet imidlertid kontraindisert i alle gestagenavhengige kreftssykdommer, for eksempel brystkreft og andre tilstander. Også dette hormonet er kontraindisert i hjerneslag, migrene, alvorlig diabetes mellitus, tromboflebitt, hjerteinfarkt, arteriell hypertensjon. Disse sykdommene er en relativ kontraindikasjon. I denne situasjonen er spørsmålet om bruk av Mirena bestemt av legen etter laboratoriediagnosen. Spiralen kan ikke installeres hvis du mistenker graviditet og overfølsomhet overfor stoffet.

Bivirkninger

Ofte manifesterte bivirkninger

Det er flere bivirkninger av Mirena, som finnes i nesten hver tiende kvinne som har etablert en spiral. Disse inkluderer:

  • lidelse i sentralnervesystemet: irascibility, hodepine, nervøsitet, dårlig humør, nedsatt seksuell lyst;
  • økt kroppsvekt og akne;
  • gastrointestinal dysfunksjon: kvalme, magesmerter, oppkast;
  • vulvovaginitt, smerte i bekkenet, spotting;
  • brystspenning og ømhet;
  • ryggsmerter, som i osteokondrose.

Alle de ovennevnte tegnene er tydeligste manifestert i de første månedene av bruk av stoffet Mirena. Deretter minker intensiteten, og som regel går ubehagelige symptomer uten spor.

Sjeldne bivirkninger

Slike bivirkninger observeres hos en av tusen pasienter. De er også vanligvis kun uttrykt i de første månedene etter installasjonen av IUD. Hvis intensiteten av manifestasjonene ikke reduseres med tiden, er den nødvendige diagnosen foreskrevet. Sjeldne komplikasjoner er oppblåsthet, hyppige humørsvingninger, kløe, ødem, hirsutisme, eksem, alopecia og utslett.

Allergiske reaksjoner er svært sjelden manifesterte bivirkninger. Med utviklingen er det nødvendig å ekskludere en annen kilde til urtikaria, utslett, etc.

Instruksjoner for bruk

Montering spiral Mirena

Det intrauteriniske systemet er pakket i en steril vakuumpose som åpnes før helixen installeres. Kast det åpne systemet på forhånd.

Installer et prevensjonsmiddel Mirena kan kun kvalifisert gynekolog. Før dette skal legen utføre en undersøkelse og foreskrive den nødvendige undersøkelsen:

  • gynekologisk undersøkelse og undersøkelse av brystet;
  • cervical smear;
  • mammografi;
  • kolposkopi og bekkenundersøkelse.

Det er nødvendig å sørge for at det ikke er graviditet, ondartede neoplasmer og STI. Når inflammatoriske sykdommer oppdages, behandles de før oppstart av Mirena. Du bør også bestemme størrelsen, plasseringen og formen på livmoren. Den riktige posisjonen til helixen gir en prevensjonseffekt og beskytter mot utvisningen av systemet.

Pasienter i den friske levealderen blir administrert i de første dagene av menstruasjonen. I fravær av kontraindikasjoner kan systemet installeres umiddelbart etter abort. Med normal uterinkontraksjon etter fødselen, kan Mirena brukes etter 6 uker. Du kan erstatte helixen hver dag, uavhengig av syklusen. For å hindre overdreven vekst av endometriumet, bør intrauterin systemet administreres ved menstruasjonssyklusens slutt.

Sikkerhets forholdsregler

Etter at du har installert IUD, må du se en gynekolog etter 9-12 uker. Deretter kan du besøke legen en gang i året, med klager oftere. Mens kliniske data viser en predisponering for utviklingen av åreknuter og trombose av benene på bena ved bruk av en spiral, er det nei. Men når tegn på disse sykdommene dukker opp, må du konsultere en lege.

Virkningen av levonorgestrel påvirker glukosetoleransen negativt, og derfor må pasienter med diabetes systematisk overvåke nivået av glukose i blodet. Med trusselen om septisk endokarditt hos kvinner med hjerteinfarkt, bør innføring og fjerning av systemet utføres ved bruk av antibakterielle midler.

Mulige bivirkninger Mirena

  1. Ektopisk graviditet - er ekstremt sjelden og krever akutt kirurgisk inngrep. Denne komplikasjonen kan mistenkes hvis symptomer på graviditet oppstår (lang forsinkelse i menstruasjon, svimmelhet, kvalme etc.) sammen med alvorlig nedre magesmerter og tegn på intern blødning (alvorlig svakhet, blek hud, takykardi). Det er en høyere sannsynlighet for å "tjene" en slik komplikasjon etter å ha liddet alvorlig inflammatorisk eller infeksjonell patologi i bekkenet eller en historie med ektopisk graviditet.
  2. Inntrengning (vokser i veggen) og perforering (utstrekning) av uterus utvikles vanligvis med innføring av en spiral. Disse komplikasjonene kan være ledsaget av nylig livskraftig, unaturlig plassering av livmoren.
  3. Utdrivelse av systemet fra uterus forekommer ganske ofte. For tidlig oppdagelse anbefales det at pasientene kontrollerer tilstedeværelsen av tråder i skjeden etter hver periode. Bare som regel er det under menstruasjonen at sannsynligheten for en lUD er høy. Denne prosessen går ubemerket av en kvinne. Følgelig, under utvisning av Mirena, slutter prevensjonsvirksomheten. For å unngå misforståelser, anbefales det å inspisere brukte tamponger og pakninger for tap. Blødning og smerte kan være en manifestasjon av begynnelsen av å falle ut av spiralen midt i syklusen. Hvis en ufullstendig utvisning av et intrauterint hormonelt middel har skjedd, må legen fjerne den og installere en ny.
  4. Pelvic inflammatoriske og smittsomme sykdommer utvikler seg vanligvis i den første måneden av Mirena systembruk. Risikoen for komplikasjoner øker med hyppige endringer av seksuelle partnere. Indikasjonen for fjerning av helixen i dette tilfellet er tilbakevendende eller alvorlig patologi og fraværet av et resultat av behandlingen som utføres.
  5. Amenoré utvikler seg hos mange kvinner ved bruk av lUD. Komplikasjon oppstår ikke umiddelbart, men et sted i 6 måneder etter installasjonen av Mirena. Ved oppsigelsen av månedlig er det nødvendig å ekskludere først og fremst graviditet. Etter at helixen er fjernet, gjenopprettes menstruasjonssyklusen.
  6. Hos ca. 12% av pasientene dannes funksjonelle ovariecyster. Ofte manifesterer de seg ikke på noen måte, og bare av og til kan det være smerte under sex og en følelse av tyngde i underlivet. Forstørrede follikler kommer vanligvis tilbake til normal på 2-3 måneder alene.

LUD fjerning

Spiralen må fjernes 5 år etter installasjonen. Hvis pasienten ikke planlegger graviditet videre, utføres manipulasjonen i begynnelsen av måneden. Hvis du fjerner systemet i midten av syklusen, er det en sjanse for unnfangelse. Om ønskelig kan en intrauterin prevensjon umiddelbart erstattes av en ny. Dagens syklus spiller ingen rolle. Etter at du har fjernet produktet, må du nøye inspisere systemet, siden det er vanskelig å fjerne Mirena, kan stoffet glide inn i livmorhulen. Både introduksjon og fjerning av systemet kan være ledsaget av blødning og smerte. Noen ganger er det besvimelse eller beslag hos pasienter med epilepsi.

Graviditet og Mirena

Helixen har en sterk prevensjonsvirkning, men ikke 100%. Hvis graviditet utvikler seg, så er det først og fremst nødvendig å utelukke sin ektopiske form. Ved normal graviditet fjernes spiralen forsiktig eller gjennomgår en medisinsk abort. Ikke i alle tilfeller viser det seg å trekke ut Mirena-systemet fra livmoren, så øker sannsynligheten for tidlig opphør av graviditet. Ta også hensyn til de sannsynlige bivirkningene av hormonet på dannelsen av fosteret.

Bruk under amming

Levonorgestrel IUD i liten dosering går inn i blodet og kan utskilles i melk når du ammer en baby. Innholdet av hormonet er ca. 0,1%. Legene sier ved denne konsentrasjonen at det er mulig at en slik dose kan påvirke barnets generelle tilstand.

Vanlige spørsmål

Mirena pris er ganske høy, og bruk av prevensjonsmiddel kan provosere mange bivirkninger. Betyr det noen positive virkninger på den kvinnelige kroppen?

Mirena brukes ofte til å gjenopprette tilstanden til endometrium etter bilateral fjerning av eggstokkene eller under patologisk overgangsalder. Også intrauterin enhet:

  • øker hemoglobinnivået;
  • utfører forebygging av kreft og endometrial hyperplasi;
  • reduserer varigheten og volumet av idiopatisk blødning;
  • gjenoppretter jernmetabolisme i kroppen;
  • reduserer smerte med algomenorrhea;
  • utfører forebygging av fibrene og endometriose av livmoren;
  • har en tonisk effekt.

Er Mirena brukt til å behandle fibroider?

Spiralen suspenderer veksten av myoma node. Men ytterligere diagnose og konsultasjon av gynekologen er nødvendig. Det er nødvendig å ta hensyn til volum og lokalisering av noder, for eksempel i submukøse masser av fibroider som endrer uterusformen, er installasjonen av Mirena-systemet kontraindisert.

Brukt til endometriose intrauterin medisin Mirena?

Helixen brukes til å forhindre endometriose, da den stopper veksten av endometrium. Nylig ble det presentert resultatene av studier som viste effekten av behandlingen av sykdommen. Men systemet gir bare en midlertidig effekt, og hvert tilfelle må vurderes separat.

Jeg har seks måneder etter introduksjonen av Mirena utviklet amenoré. Så det burde være? Kan jeg bli gravid i fremtiden?

Mangel på menstruasjon er en naturlig reaksjon på hormonets effekt. Hun utvikler seg gradvis i hver 5 pasienter. Bare i tilfelle, gjør en graviditetstest. Hvis det er negativt, bør du ikke bekymre deg, etter at systemet er fjernet, blir menstruasjonen gjenopptatt, og du kan planlegge en graviditet.

Etter å ha installert Mirena-prevensjonsmiddelet, kan det oppstå utflod, smerte eller uterusblødning?

Vanligvis manifesterer disse symptomene seg i mild form, umiddelbart etter introduksjonen av Mirena. Alvorlig blødning og smerte er ofte indikasjoner på utvinning av helixen. Årsaken kan være ektopisk graviditet, feil installasjon av systemet eller utvisning. Kontakt en gynekolog omgående.

Kan Mirena spiral påvirke vekten?

Vektøkning er en av bivirkningene av stoffet. Men du må vurdere at det forekommer hos 1 kvinne ut av 10, og som regel er denne effekten kortvarig, etter noen måneder forsvinner den. Alt avhenger av organismens individuelle egenskaper.

Jeg forsvarte meg mot uønsket graviditet med hormonpiller, men glemte ofte å drikke dem. Hvordan kan jeg bytte stoffet til Mirena spiral?

Uregelmessige orale hormoner kan ikke fullt ut beskytte mot graviditet, så det er bedre å bytte til intrauterin beskyttelse. Før det må du konsultere en lege og gi de nødvendige testene. Installer systemet er bedre i 4-6 dager i menstruasjonssyklusen.

Når kan jeg bli gravid etter Mirena tilbaketrekking?

Ifølge statistikken blir 80% av kvinnene gravide, med mindre selvfølgelig de vil ha det, i det aller første året etter utvinningen av spiralen. Takket være hormonvirkningen øker det til og med litt fruktbarhet (fruktbarhet).

Hvor kan jeg få Mirena spiral? Og hva er prisen?

IUD er kun utgitt på resept og selges på apotek. Prisen er bestemt av produsenten, og varierer fra 9 til 13 tusen rubler.

Anmeldelser av pasienter og leger om Mirena

Kvinnenes vurderinger om Mirena-systemet er ganske motstridende, og de kombinerer glede og takknemlighet med avsky og horror. Et positivt inntrykk bygger hovedsakelig på følgende punkter: Mangelen på tung menstruasjon og bivirkninger (noen pasienter går i de første månedene), gunstig pris (basert på 5 år), brukervennlighet (sett og glem), påvirker ikke seksuell kontakt. I tillegg har spiralen hjulpet mange kvinner til å suspendere veksten av fibroids og redusere manifestasjoner av endometriose.

Negativ tilbakemelding var hovedsakelig basert på krav til følelsesmessige forstyrrelser (irritabilitet, nedsatt seksuell lyst) og uæstetisk utseende (hårtap, akne).

Anmeldelser av leger, som kvinner, om lUD er også tvetydige, men mer begrenset. Eksperter bekrefter den høye prevensjonsvirkningen og terapeutisk effekt i enkelte sykdommer. Men de forklarer at før du installerer spiralen, trenger Mirena nødvendigvis en grundig diagnose.