Intrauterin enhet (IUD). anmeldelser

Potens

Totalt antall meldinger: 280

11/22/2010, Olga
Jeg er 27 år etter fødselen, jeg ble gravid og gikk for en abort, følelser som ord, så jeg bestemte meg for å sette en spiral, legen selv sa hvem som skulle kjøpe og billig. De satte det i de siste dagene i måneden, da det allerede var smurt, så det var ikke Det gjør vondt. Det eneste som bekymrer meg nå er at det er veldig rikelig og lang perioder.

10/7/2010, Kate
Jeg 20. sette Navy etter fødsel, fordi månedlig gikk i 2 måneder. Det var smerter i underlivet, OBSTATIVE menstruasjoner, vondt tilbake, som med sammentrekninger, svakhet, konstant slimutslipp. Under sex følte mannen min hår, følte jeg ubehag, fordi Jeg var redd for at spiralen skulle skifte. men med en gang gikk mannen sin til utlandet for å jobbe som følge av sex, det var det ikke. etter et par måneder dro jeg til legen for å ta av spiralen, jeg kunne ikke tolerere slike perioder, det viste seg at jeg samlet hele gjengen. skjeden og livmoren ble forstørret, trøst.. brrr.. Jeg var skremt. da hun valgte luddet, viste det seg at hun var rusten))) i ca en måned fortsatte alle bakgrunner, så gikk alt tilbake til det normale. Hvis jeg hadde gått lengre, ville det vært verre.. nå vil jeg ha en gips, oh mens jeg ammer. mange "mot", men du bestemmer deg selv, fordi hver organisme er forskjellig.

08/26/2010, anonym
Etter den første fødselen satte hun opp en multiload spiral. Hun har vært hos henne i 6 år (selv om hun er satt på i 5 år). Ikke noe problem, sett og glem. Så snart helixen ble fjernet, begynte Jess to ganger senere å ta på seg OK - bare forferdelig: håret falt ned, brystet økte med 2 størrelser og det gjorde vondt vondt. Nå vil jeg sette spiralen igjen i 5 år.

9. august 2010, Lena
Jeg er 24 år gammel. Jeg fødte datteren min for 2 år siden, (det var en keisersnitt), min mann ber om å installere en spiral. Men jeg vil egentlig ikke. Og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg leser anmeldelser, og for det meste negative, elsker mannen hardt sex, så jeg tror at hun vil hoppe ut veldig raskt? Er det så? Påvirker det

01/17/2011, Natalia
Jeg også, etter COP og gikk rundt mange leger, hvorav 90% i en stemme sa på ingen måte.
Og det faktum at hun kan falle ut med slik samleie 70%
Så denne beskyttelsesmetoden er ikke egnet!

27.10.2011, Olga
Hei, jeg er 21 år gammel, jeg fødte en datter for et år siden, jeg satte en spiral for 3 uker siden, under samleie sier mannen min at hun føler seg en ubehagelig følelse noen ganger hvordan man skal håndtere dette?

10.12.2010, Katerina
Jeg er 30 år gammel. to barn: de er 7 og 5 år gamle Etter å ha født det andre barnet, ønsket jeg ikke å få flere barn, som om hele settet - datteren og sønnen :) var redd for å sette spiralen, det er nok "velønskere" også, som fraråder. beskyttet av orale prevensjonsmidler, bare - piller, til igjen fløy. sønnen var fortsatt liten, så graviditeten brøt av og uten å nøle en spiral. Først var hun redd for at hun ville falle ut, de sier at det er stor risiko i løpet av de første tre månedene, og selv i løpet av året kan alt være slik. Men Gud har nåde og nå med spiral med 2 års sorg, jeg vet ikke. Min mann og jeg foretrekker også hardt sex, men det er greit - ingen ubehag, ingen smerte eller syklusforstyrrelser - alt er bra - vi lever et fullverdig sexliv.

12/10/2010 Luda
Fortell meg hvilken dag du kan starte etter at du har installert Navy?

11.01.2011, Elena
Det virker umiddelbart, men siden det blir introdusert i de siste dagene i måneden, anbefaler leger det et par dager

12.25.2010, Julia
I går sa marinen at legen sa at du kan leve når perioden er helt over 26 år gammel

Navy vurderinger

Jeg satte det, under installasjon spiral pierced bakvegen av livmor. Syet gjennom abdominal kirurgi under generell anestesi. de sa at de fortsatt var heldige, det skjer at helixen allerede flyr i livmoren mens du bærer og pierces den. Og her går tellingen i et øyeblikk, siden blødningen i bukhulen, smerten, selvfølgelig gjør magen vondt, men du tenker ikke på en spiral. Du kan begynne å utsette en samtale til legen på typen vent, magen kan passere, og deretter verdifull tid blir savnet.

Min venn etter at hennes intrauterinskade ble gravid. Nå kan de ikke føde - hele tiden miscarriages. Jeg vil ikke engang prøve.

Min tante har spiralen allerede siden 1992. Alt er normalt, hun har brukt det i over 20 år, og alt er bra, søsteren min sa det for 5 år siden, hun leste også hva hun kunne ta med henne, sa hun - vel, vi skal føde, og om 5 år Jeg vil ta et hint å ta))) kjæresten min er 4 år gammel - alt er bra (ttt) og jeg satte meg selv den andre dagen, jeg tror dette er det beste alternativet, selv om jeg ikke vil nekte det tredje barnet, men det er ingen problemer, med mindre selvfølgelig Det er ingen helse, men alle prevensjonsmidler har negativ tilbakemelding

Prøv et prevensjonsimplantat. Jeg er heller ikke fornøyd med marinen og eiken på grunn av den abortive metoden og mange bivirkninger. Og dette er det vi trenger.

Hvilken spiral å velge?

kommentarer

Det er et vanlig kobber. Ikke noe problem. selv om når de sier det, ble det sagt at når min er rikelig, vil den oversvømme den helt og den smerten vil intensivere på kritiske dager. Fyller den tredje dagen, som før. Ingen smerte!

Og hva med helixen med sølv? uten hormoner.

Vlezu) I teorien er de identiske. Multiload, etter min mening, med sølv. Med hormonet er praktisk fordi eslli vil bevege seg, så stopper det ikke med å handle. Og med metall, kan du fly)

du er heldig. og jeg kjenner eksempler når de ikke oversvømmet, men med en kobber spiral begynnelsen.

Jeg ville velge hormonell, fordi hun har den høyeste beskyttelsen. og selv om det beveger seg et sted, vil det fortsatt fungere.

og kobber, hvis flyttet, beskytter ikke lenger.

pluss, metall spiraler beskytter ikke mot infeksjoner, og hormonet systemet skaper en slimplugg i nakken, som i tillegg beskytter.

Åh, spørsmålet mitt til deg så i nette hvordan denne spiralen ser ut som det er en tråd for å trekke den, og det vil stikke ut derfra.

tråd (antenner) - slik at det senere for henne å trekke ut en spiral fra deg. De beskjæres og forlater ganske mye. med PA, vil mannen ikke føle noe. og det vil ikke plage deg)

Spør du meg? Jeg vil bare si det. og til jeg vet hvordan det er))) Lag et innlegg med spørsmål, jentene vil svare deg)))

vel, kanskje du har konsultert med G !! Jeg beklager da =))

Jeg konsulterte, men gikk ikke inn i detaljer, men generelt sier jentene at antennene ikke stikker og ikke forstyrrer)

Det betyr at bildet i nettet er så tranny =)))

Du trenger ikke å vente i tre måneder. Noen selv uten månedlig sett, men det er syk. Hvordan kommer på dag 4, gå og sett. Hormonal kan forårsake mye trøbbel, spesielt for vektøkning. Kobber kan forårsake allergier, men det er sjelden for noen. Jeg postaivila meg selv GOLDLILY, fantastisk spiral, det er med gull. De legger det på 5-7 år, til en pris på 3200 rubler. Hun ble rådet til meg av en veldig god gynekolog, jeg kunne ikke finne henne hvor som helst, og derfor bestilte jeg det og tok det til apoteket neste dag. Installasjonen gikk bra, det gjorde nesten ikke vondt. Etter installasjonen trakk litt i magen og alt. Det var ingen like utskillelser. Det var nødvendig å vente i 10 dager til det ble vant, og så begynte å ha sex, men mannen min klarte ikke å stå og klatret i 4 dager, ingenting ble sett, vi lever lykkelig noen gang etterpå! Fantastisk ting!

Natalia, tror jeg også, legger en spiral, men på en eller annen måte skummelt.

Men du eier 3200 spiral selv, men for det faktum at du også installerer det, betaler du?

Spiralen har stått i 3 år. Månedlig regelmessig 28-30 dager syklus. En gang var det 32 ​​dager, men det var jeg tomt. Alt er flott!

Natalia, hvordan er spiralen din? Er alt ok? Og med henne kan barnet løftes, det vil ikke skifte fra vektløfting, babyen min veier 11 kg og jeg bærer den alltid i en ergonomisk ryggsekk? En av disse dagene skal jeg sette den samme, men jeg er litt redd. Takk på forhånd.

Ikke engang bekymre deg. Jeg har alt bare superrrr, det var ingen problemer, månedlig smertefri i det hele tatt, en moderat mengde, mange skriver at det begynner å hælde ut av en bøtte, ikke noe av det slag, det har stått i 9 måneder, og alt er greit, ikke la ned, falt ikke ut, skiftet ikke. Jeg drar meg selv av tyngdekraften, barnet og barnevognen, og det jeg ikke gjør, jeg har en slik rytme av livet, ingenting blir sett overalt, og jeg vri på bøylen veldig sterkt, at selv blåmerker og blåmerker på beinene vises, og jeg rister pressen veldig mye og ingenting, alt er i veien. Selvfølgelig vil mye avhenge av legen, men selve spiralen er veldig bra. Hvis legen er kompetent og setter alt riktig, vil du leve uten bekymringer og problemer. Vellykket setter du en spiral.

Takk Natalia! Apotekeren fortalte meg på apoteket at denne spiralen er best, at det koster mindre mirainer tre ganger, men ikke så godt som det er. Og hun har samme dobbelte effekt. Hvordan setter jeg det vil jeg definitivt skrive her, selv om jeg, som deg, gjorde det bra.

Ja, alt kommer til å bli bra, det er mindre enn noen spiral, G fortalte meg at en spiral ville trenge gjennom livmorets kanter, vel, eller noe sånt, sa hun om punkteringen, livmoren min er liten, og denne spiralen er veldig bra. Vel, som de sier, som for meg syet de.

Gull Lilli kommer i tre størrelser: standard, kort og mini. Jeg antar du legger en mini. Og jeg fortalte G å ta standarden, siden det var 2 slekter. Selv om livmoren min alltid var liten. Noe jeg bekymrer meg om igjen.

Vel, ja, jeg har en mini, vi hadde ikke en annen på apoteket, jeg jakte på dette i 2 uker. Ingen av apotekene var ikke bare under ordren. Ikke bekymre deg. Alt går bra, spiralen er veldig bra, spesielt siden den er laget for 5-7 år, er sølv designet i 5 år, og gull er allerede på 7. Så det er verdt det.

Natalia, og glemte fortsatt å spørre, føler du eller din ektefelle det på en eller annen måte, føler det?

Nei, at du er inne i livmoren, bare antennene stikker ut av livmorhalsen, men de føler seg heller ikke, noen ganger kan jeg ikke engang finne dem, jeg tar forskjellige stillinger for å sjekke helixen.

Vel, i dag setter jeg spiralen GOLDLILY eksklusiv. I øyeblikket er jeg fornøyd med alt. Sett i 12-30 det var smertefullt, jeg spiser og det er ingen menstruasjon, og da begynte det å blø, men ved 17-30 hadde smerten, sammen med blødningen, gått. Nå har jeg det bra ttt. Hvis dette fortsetter, tror jeg at denne spiralen er det beste prevensjonsmiddelet! Først ønsket jeg å sette en miren, men jeg konsulterte to leger og de fortalte meg at hun ble lagt på vitnesbyrdet og jeg trengte henne ikke. GOLDLILY eksklusive jeg kjøpte fra oss for 3000 p., Jeg tror at dette er en rimelig pris. Natalya, jeg er helt enig med deg En BABY spiral!

Natalia, legen selv sa at du trenger en MINI spiral i størrelse? Eller kjøpte du hva det var? Jeg vet ikke hva jeg skal kjøpe. mini eller kort. Ved størrelsen på livmoren viser det seg at jeg trenger en kort en. Tror du det betyr mye? Jeg bekymret. Plutselig vil doktoren si at hun kjøpte feilen.

Oksana, jeg gikk først til legen, jeg passerte et smør, sa hun. at en spiral er nødvendig, fortalte hun meg at livmoren er så liten som en kirsebær og den vanlige spiralen bare pierced den, vi trenger en mini. Fordi hun kjøpte den. Jeg er veldig glad for at jeg kjøpte den, ikke noe vondt, jeg føler det ikke. flott oppfinnelse, jeg vil si det.

Jeg er helt enig med deg, du må rådgive hver kvinne! Det var så vondt for meg, sannsynligvis fordi jeg ikke har noen perioder. Jeg våknet i morges, magen min trakk litt og gikk forbi. Jeg bestemte meg for å sette denne spiralen etter å ha lest anmeldelsen! Takk Natalia for din tilbakemelding!

Takk Natalia for støtte! Jeg vil abonnere i morgen.

Hvordan er helixen din verdt? fortell meg?

Utmerket. Jeg har aldri angret at hun satte den. Ingenting gjør vondt, drar ikke, gikk til gynekologen, sjekket alt, sier at alt er bra, det er verdt det, ttt. Jeg er veldig fornøyd og anbefaler alle!

føler du noe? Jeg vet bare om hormonal, som ikke føltes, men jeg vet ikke om vanlige.

nei, ingenting er følt Alt kom med en gang, den første dagen var litt nedoverbakke, og så glemte det.

glad for at spiralene er egnede.

Det er ingen vektøkning med hormon spiral. det virker lokalt, nesten uten å komme inn i blodet.

Jeg forstår at du er fornøyd med din gyldne spiral, men hvorfor skrive om noe du ikke vet?)

Hennes kropp er annerledes, reaksjonen på den minste dosen av hormonet er forskjellig. Jeg sier ikke at dette er en obligatorisk bivirkning, jeg sier at dette er mulig. Det er eksempler med nøyaktighet og omvendt, de går med en hormonell spiral og ingenting, alt er som før. Vel, for å få et blikk øye med at en bivirkning kan oppstå, er det ikke verdt det.

Jeg skriver ikke om hva jeg ikke vet. Jeg har mange eksempler blant venner som har en hormonell spole. I en kvinne, på jobben, var økningen 50 kg i seks måneder. Spiralen ble fjernet og begynte å gå ned i vekt med samme hastighet. Den andre økningen var 15 kg per år. Fjernet og også raskt å miste vekt. Dette er ingenting, men en spiral er ikke forklart.

50 kilo om seks måneder? Hvorfor skriver du dette? En sunn person, i prinsippet, kan ikke få et slikt helvete av et beløp. og den syke personen vil plukke opp, men hvor er spiralen?

og la vennene dine fortelle sannheten, og ikke på spiralen skrive av)

Betydning de lyver, dette er bare fakta. Under graviditeten ble kvinnen 18 kg, så falt 10 kg, satt en spiral til miren, og begynte å vokse med sprang og grenser. Og legene sa at det ikke var en spiral, og hun ga tester, og endokrinologen kunne ikke forstå noe. Men da spiralen ble fjernet, begynte alt å gå i motsatt retning med samme hastighet. Hun mistet vekt uten ord, men 10 kg i henne forblev ekstra, men hun er også glad. Nå har hun en kobber helix og ingenting. Vel, hvordan ellers å forklare en slik forandring i kroppen at det er en gjenoppblomstring av hormoner. Jeg sier ikke at dette er tilfelle for alle, det er bare effekten det hadde.

men du innrømmer ikke at selv om det er såkalt. "en økning av hormoner", svulmer en person bare fra luften? hormoner selv produserer ikke fett, spesielt i slike mengder.

Å prøve 50 kilo om et halvt år er et talent. hvor mye kostet din venn?

noe er galt her)

Vel, hun kunne ikke spise hvert minutt, og deretter plutselig slutte og gå ned i vekt igjen. Det er utenfor makt av noen. Forresten, ganske mange vurderinger på Internett om dette, er de samme tvetydige, noen ble ikke påvirket av dette problemet, og noen er "fluff fra luften med vann".

men hvis du forstår litt i fysiologi, blir det klart: hormoner kan ikke produsere fett selv! og det må tas fra et sted. og det er tatt fra mat)

Lang tid satt? Jeg tvilte også om kobber fordi metallet ikke var i strid, jeg kan bare bruke gullsmykker, jeg visste ikke at det er en slik spiral. Og før du legger noen eksamener trenger du ikke å passere? Er det en ultralyd eller noe?

3 måneder siden satt. Jeg har ingen endringer i månedsperioden, mange skriver det begynte å helles som en bøtte og på gjeld. Jeg har alt som vanlig. Jeg passerte ikke noe. En gratis konsultasjon ble fortalt 10 dager før måneden for å passere en analyse for renslighet, så kom å sette en spiral, men jeg måtte presse og jeg gikk til den betalte. Hun passerte umiddelbart analysen og satte en spiral, selv 2 uker etter installasjonen var det ikke nødvendig å komme. Legen er veldig god fanget

Takk)) Her prøver jeg å finne slike i det ninterente, generelt er det vanskelig på en eller annen måte med dem (

og ikke bry deg om at verken hun eller informasjonen om henne noe annet sted?

Det er praktisk talt ingenting på Internett om henne. Jeg fant instruksjonene for legene en gang, men da kunne jeg ikke finne den, men tingen er veldig bra!

Hei joan Det vil være mange faktorer, avhengig av hvor stor livmoren er, jeg hadde en liten og legen sa at hvis de setter den vanlige, vanlige, som vanlig T-formet, ville hun pierce meg og bli punktert, så hun ga meg denne spiralen hvordan er størrelsen på mini Selvfølgelig vet jeg ikke om de andre, det er spiraler på opptil 1000 rubler, i mange konsultasjoner er det spiraler, de selger dem og legger dem straks på. Du må konsultere lege. En mann kan jukse og 3200, har hver sine egne triks, jeg har penger det bedratt av det faktum at jeg var gravid, så jeg virkelig mistenkt barnet var seks måneder gammel, men jeg var den andre en ikke var nødvendig, jeg ringte gråt og sa at det er nødvendig å 4000 han ga meg abort, jeg kom, hun så sa at det ikke var graviditet, sier jeg merkelig, det virker som ja, hun fortalte meg å vente 2 uker, jeg ventet, kom til ultralydet, alt er greit og snu en spiral. Vel, fortell ham at du har erosjon har begynt, og for unnfangelsen av andre er veldig dårlig, eller noen betennelse som trenger penger for behandling og moxibustion, og brenne like ille Tilbys laser, det koster 1500 pluss senere behandling stearinlys og rehabilitering også, vel, jeg kjøpte nylig stearinlys vaginorm koste 800 rubler. Jeg hadde 2 pakker, vel, det er alt.

Alt om spiralen. Intrauterin enhet: fordeler og ulemper

Det finnes mange metoder for prevensjon, og en av dem er en spiral.

Den intrauterine enheten (IUD) kan ha forskjellige former og være laget av forskjellige materialer.

Den vanligste formen - T-formet, men effekten av skjemaet endres ikke.

Det avhenger av materialet som lUDen er laget av, hvordan kroppen vil oppleve det. Og dette gjelder spesielt for kroppen din, da man kan komme opp med noe som ikke passer deg.

Plusser Navy:

  • Convenience. En lege på et medisinsk anlegg setter helixen. Den intrauterine enheten er plassert på 3,5 og 7 år, avhengig av type. Og det er alt. Det er bare nødvendig hvert sjette år å komme for en rutinemessig inspeksjon.
  • Relativt høy effektivitet. Til dags dato finnes det ingen 100% prevensjonsmetoder, ikke inkludert sterilisering og avholdenhet. IUD er effektiv i 75-80% av tilfellene, og dette er ganske mye.

cons

For å forstå ulempene, må du vurdere hvordan helixen fungerer. Den intrauterine enheten forårsaker en liten lokal betennelse på livmorveggene. Kroppen, som respons på betennelse, "sender" inn i livmorhulen et stort antall hvite blodlegemer som oppfatter sæd som antigener og ødelegger dem. Hvis helixen har kobberbelegg, påvirker det også sperma. Men hvis en del av spermatozoa klarte å "bryte gjennom" til egget og befruktne det, vil det inflammerte endometrium sammen med hvite blodlegemer ikke tillate embryoet å implantere (vedlegg), og derfor blir graviditeten avbrutt i det aller første stadium.

Hvis vi fjerner den etisk-moralske siden av spørsmålet, kan vi utelukke følgende mangler som spiralen har:

  • Den intrauterine enheten øker risikoen for betennelse av forskjellige slag.
  • IUD svært ofte, men forårsaker ikke alltid rikelig, lang, smertefull menstruasjon.
  • Med IUD, øker risikoen for ektopisk graviditet fire ganger.
  • IUD har kontraindikasjoner (cervical dysplasi, livmor tumorer, etc.).
  • Risikoen for å bli gravid forblir.

Vi bør også merke hormonspolen. Den intrauteriniske enheten "Mirena" på grunn av frigjøring av hormonet i livmoren fører til en reduksjon, og noen ganger fullstendig forsinkelse av menstruasjonen. Mirena fortykker også den livmorhalsede slemhinnen, som forhindrer spermapassering og forhindrer egget til å modne.

Samtidig er mengden frigitt hormon så liten at det bare har en lokal effekt. Men hormonspolen garanterer ikke at oppfattelsen ikke forekommer, selv om det reduserer sannsynligheten for embryobesetning betydelig. Og selvfølgelig har hun også alle de samme kontraindikasjonene og er ikke egnet for alle.

Prevensjonsspiral - kvinners forum

Den intrauterine enheten (IUD) settes inn i livmorhulen og forhindrer det befruktede egget fra å feste seg til livmorhinden. Mange IUDer inneholder kobber og sølv, som forhindrer utviklingen av inflammatoriske sykdommer og hemmer sædmotilitet. I 1926 foreslo tysk lege Ernst Grefenberg å bruke som Navy en ring av bronse legering, messing med lavt kobberinnhold. I 1960 utviklet American Jack Lipps den såkalte "Lipps-sløyfen", som var den første gangen at elastiske materialer ble brukt til fremstilling av IUDs, noe som gjorde det mulig å minimere traumer av en kvinne under spiralinstallasjonen.

Navy er introdusert i en periode på 3-5 år.

Den intrauterine enheten er satt inn av legen i 3-4 dager fra starten av menstruasjonen. På denne tiden er livmorhalsen litt åpen, noe som letter installasjonen av spiralen. I tillegg er graviditeten helt utelatt i denne perioden.

Etter å ha installert spiralen, kan sexlivet gjenopptas på 8-10. Etter utløpsdatoen eller i tilfelle komplikasjoner, fjernes helixen lett av en lege.

Den intrauterine enheten anbefales for kvinner som har født og kan etableres omtrent tre måneder etter levering. Imidlertid, hvis en kvinne fødte flere ganger eller hadde abort, så kan lUDen fremkalle perforering (perforering) av livmoren som observeres i ca 1% tilfeller.

Den reproduktive funksjonen til kvinner er ikke undertrykt. Etter fjerning av helixen er graviditet mulig i den første måneden.

* Høy ytelse, Pearl Index 0.8-1.9.
* Krever ikke daglig overvåking.
* Handlingsvarighet
* Hurtig gjenoppretting av fruktbarhet etter fjerning av lUD

* IUD-innføring og fjerning utføres i en medisinsk institusjon.
* Månedlig kontroll av en kvinne av tilstedeværelsen av IUD-tråder i skjeden etter menstruasjon
* Økt menstruasjonssmerter og utslipp i de første månedene ved bruk av lUD
* Mulig spontan utvisning av marinen.
* Øker risikoen for å utvikle bekkenbetennelsessykdommer hos kvinner som er utsatt for STD
* Økt risiko for å utvikle ektopisk graviditet

* Graviditet
* Spotting fra kjønnsorganet av ukjent etiologi
* Inflammatoriske sykdommer i bekkenområdet
* Ondartede svulster i livmorhalsen eller legemet
* Fibromyom, deformerer livmorhulen

Skrevet (12/08/2010 10:09)
---------------------------------------------
Jeg var på gynekologens undersøkelse i går, hun foreslo å sette opp en spiral.

Ærlig talt kunne jeg ikke leve med tanken på at det var en slags fremmedlegeme i kroppen min. det er verken naturlig eller naturlig!

Intrauterin enhet - typer, fordeler og ulemper, vurderinger

Artikkelen diskuterer intrauterin enhet. Vi snakker om dens former, når de setter, de mulige bivirkningene. Du vil finne ut om du kan bli gravid med lUD, om det er skadelig for kvinners helse, og hvilke konsekvenser etter bruk.

Intrauterin enhet - hva er det?

Den intrauteriniske enheten (kortvarig iUD) er et prevensjonsmiddel som er en enhet laget av et syntetisk materiale (medisinsk plast). Det er introdusert i livmorhulen, slik at graviditet ikke oppstår.

Dimensjonene til moderne spiraler er 24-35 mm. De inneholder metaller som ikke provoserer betennelse (kobber, sølv, gull) eller hormonet levonorgestrel.

Virkning av intrauterin enhet

Navy har følgende prinsipper for drift:

  • Undertrykkelse av ovariefunksjon og langsom eggløsning. Under bruk av intrauterin enhet, er hypotalamus-hypofysesystemet litt stimulert. Dette provoserer noe økning i sekresjonen av levonorgestrel, samtidig som produksjonen av progesteron, østrogen opprettholdes. Samtidig er det registrert en økning i antall østrogener, samt et skifte i topp i midten av syklusen med flere dager.
  • Impediment eller implantatfeil. Under fase 2 er det en merkbar økning i progesteron, og en reduksjon i varigheten av den andre fasen. Det er en syklisk forandring i endometrium, men det er en feil i synkroniseringen av disse transformasjonene. Den første fasen blir forlenget, delvis modning av livmor slemhinnene oppstår, og dette tillater ikke det befruktede egg å invadere endometriumet. Tilstedeværelsen av kobber i helix bidrar til å øke absorpsjonen av østrogen, og levonorgestrel aktiverer tidlig modning av endometriumet, etterfulgt av avvisning før egget har tid til å konsolidere i livmor. Denne effekten av IUD er abortiv.
  • Aseptisk betennelse i livmorhulen, et brudd på fremme av sæd. Tilstedeværelsen av lUD i livmorhulen irriterer veggene, og stimulerer dermed utskillelsen av prostaglandiner i livmoren. Disse stoffene aktiverer den delvise modningen av endometriumet, samt aseptisk betennelse i livmorhulen. Antallet prostaglandiner øker i livmorhalsen, noe som hindrer penetrasjon av spermatozoa i livmoren. På grunn av aseptisk betennelse på grunn av tilstedeværelsen av lUD øker antall leukocytter, histiocytter, makrofager. Alle disse cellene øker fagocytose av spermatozoa, isolerer den befruktede eggcellen, hindrer implantasjonen i endometrium.
  • Endre arten av fremdriften av egglederen i egglederen. Tildelte prostaglandiner akselererer peristaltikken i livmorrørene. På grunn av dette kommer et unfertilisert egg inn i livmoren (det møter en sædcelle i røret) eller befruktes, men på det tidspunktet når endometrium ikke er klar for implantasjon.

Fordeler og ulemper med intrauterin enhet

Hvis du tenker på om du skal sette en intrauterin enhet, foreslår vi at du gjør deg kjent med de viktigste fordelene og ulempene.

fordeler

Den viktigste fordelen ved å bruke en IUD er evnen til å glemme behovet for å beskytte mot uønsket graviditet i en periode på 3 til 10 år, basert på helixart. Prevensjonseffekt oppstår umiddelbart etter at spiralen er installert. Graden av beskyttelse mot uønsket unnfangelse er opptil 98 prosent.

Helixen er enkel å installere og kan også enkelt fjernes. Det er ikke nødvendig å vente til utløpsdatoen er over, du kan spørre gynekologen, og hun vil straks trekke den ut til deg. Etter fjerning av helixen oppstår graviditet vanligvis etter flere sykluser, i noen tilfeller i den første menstruasjonssyklusen. Samtidig oppstår fruktbarhetsgjenoppretting ganske raskt.

Prevensjon ved hjelp av iUD gjør at kvinnen kan bestemme seg selv for barnets planlegging. Din ektefelle eller kjæreste kan ikke innse at du bruker lUD, som i løpet av en manns samleie det ikke føltes. Spiral påvirker ikke kroppens generelle tilstand, påvirker ikke forlengelsen av ekstragenitale sykdommer.

IUDs trenger ikke daglig kontroll, noe som er praktisk sammenlignet med p-piller som må tas daglig og til en viss tid. Mottak av ulike legemidler har ingen innvirkning på virkningen av en spiral. Med IUD, kan du utføre ulike kirurgiske prosedyrer og til og med amme babyen din.

mangler

Den største ulempen ved marinen spiral kan bare tilskrives det faktum at etter installasjonen er livmorhalsen åpen. Dette er en farlig mulighet for penetrering av patogener i den, noe som provoserer inflammatoriske prosesser i bekkenet (endometrit og adnexitt). Og dette skjer, uavhengig av at spiralen er laget av metall, som har en desinfiserende effekt.

I de første månedene etter å ha installert helixen, er det mulig å oppleve smerte i underlivet. Dette skyldes økt følsomhet i livmoren eller feilaktig valgt IUD.

Tilstedeværelsen i livmoren til et fremmedlegeme og vanlig mekanisk skade på endometrium i kontakt med spiralen fremkaller økt menstrual strømning og varigheten av menstruasjonen. I noen tilfeller fører dette til anemi.

Noen ganger under bruk av Navy Spiral, oppstår en ektopisk graviditet. Det er ganske farlig, som i noen tilfeller er det dødelig.

Innføring i livmorhalsens livmor fører til en uttynding av livmor endometrium. I fremtiden påvirker dette evnen til å bli gravid, og øker risikoen for miskramper. Anomalier i strukturen til de kvinnelige kjønnsorganene er et forbud mot å installere IUD, da det i dette tilfellet ikke er noen garanti for beskyttelse mot uønsket graviditet.

En annen ulempe med den intrauterine enheten er muligheten for at den faller ut. Dette skjer vanligvis i løpet av menstruasjonen. Siden ikke alle er i stand til å legge merke til tapet av lUD, kan dette føre til en uønsket oppfatning.

Navy spiral beskytter ikke mot seksuelt overførbare infeksjoner. Derfor er det bedre å si det bare hvis du har en fast mann, og for beskyttelse med uformelle partnere er det bedre å bruke kondom.

Det er mulig å sette en spiral bare til kvinner som har født, noe som gjør denne beskyttelsesmetoden utilgjengelig for de som ennå ikke har kjent sjarmen til moderskapet. Det er forbudt å sette inn eller fjerne marinen. Alle manipulasjoner skal utføres av en gynekolog. Det bør huskes at hver sjette måned må du besøke en gynekolog for å sjekke spiralen.

Noen ganger vokser spiralen i livmoren. I dette tilfellet kan det være nødvendig med kirurgi for å fjerne den.

Den intrauterine enheten gir ikke bare fordeler, men også skade. Derfor er det viktig å ta en ansvarlig tilnærming til valget hennes, å følge alle anbefalinger fra en spesialist og husk at du kun kan installere en lUD etter levering.

Typer av lUD

Det er ingen universell marine som passer alle kvinner. Gynekologen velger den optimale varianten av intrauterin prevensjonsmiddel, basert på egenskapene til livmorutviklingen og pasientens fysiologiske tilstand.

For tiden finnes mer enn 50 prevensjonsledninger på markedet.

Alle typer IUD er delt inn i 4 generasjoner:

  • inert;
  • kobber;
  • sølv, gull;
  • hormonelle.

Overvei hver type mer detaljert.

inert

De tilhører den første generasjonen og er foreldet. De er preget av lav effektivitet, ofte fallende og skiftende, derfor er bruken av dem forbudt i mange land. Representanter for denne gruppen:

  • Lippes plastløkke;
  • Mauha stålring med 2 krøller;
  • dobbelt helix Saf-T-Coil.

Brass

Denne typen vaginale spole tilhører den andre generasjonen. Dette er en liten T-formet eller semi-oval enhet, kjernen er innfestet med kobbertråd. Enheten er enkel å installere og fjerne.

Tilstedeværelsen av kobber i verktøyets sammensetning gjør at du kan lage et surt miljø i livmorhulen, noe som resulterer i at spermatozoids aktivitet er sterkt hemmet. Slike prevensjonsmidler er installert i en periode på tre til fem år.

De mest kjente modellene i denne serien:

Med sølv

Ethvert metall kan oksidere og kollapse. Av denne grunn, for å forlenge livet til kobberflåten, begynte produsentene å legge til sølv i kjernen. På grunn av dette øker spermatoksisk effekt flere ganger, og sølvioner, som har en desinfiserende og antibakteriell effekt, har en positiv effekt på kvinnekroppen.

Bruksperioden for slike prevensjonsmidler er fra 5 til 7 år.

gull

Golden Navy er et alternativ til sølv og kobberprodukter. Dens største fordel er den komplette biologiske kompatibiliteten med kvinnens kropp, fraværet av allergiske manifestasjoner, og motstanden til metallet til korrosjonsskader.

Enheten av gull har antiinflammatoriske egenskaper, perfekt beskytter mot uønsket unnfangelse. Levetiden til en slik spiral er fra 5 til 10 år, og etter fjerning forblir reproduksjonsfunksjonene i en normal tilstand.

hormonelle

Den nyeste generasjonen av IUD-er inkluderer hormon enheter. Ifølge leger er de det mest effektive middel til prevensjon.

En slik lUD har en T-form, i sin pedicle er det et hormonalt stoff (levonorgestrel og progesteron), som jevnt frigjøres i små doser i livmorhulen.

Denne prevensjonen har ingen kontraindikasjoner, fordi hormonet ikke trenger inn i blodet, og gir bare en lokal effekt: eliminerer betennelse, hemmer eggløsning, forhindrer befruktning av egget. Bruk dette produktet kan være fra 5 til 7 år.

Navy Forms

Det er ekstremt vanskelig å si nøyaktig hvilken prevensjonsspole som er best. Dette produktet er valgt individuelt, basert på egenskapene til livmorstrukturen og personlige preferanser. Før du velger en prevensjonsenhet, vær sikker på å konsultere en gynekolog.

Nedenfor beskriver vi hovedformene til marinen og deres særegne egenskaper.

T-

Er de vanligste. De er enkle å bruke, installerer og fjerner. Det T-formede produktet har formen av en stang hvorfra to fleksible kleshengere strekker seg.

Hangers hjelper med å fikse produktet i livmorhulen. På enden av stangen er en spesiell tråd, som du lett kan fjerne prevensjonsmiddelet.

ringformet

Round Navy anbefales for kvinner som har abort. En slik anordning er laget av plast med tilsetning av kobber, sølv eller gull.

Enheten er lett festet i livmorhulen og fjernet. Det er ingen ekstra tråder, fordi de ikke er nødvendige.

loopet

Denne form for marinen kan være i form av en paraply. På ytre kanter av dette produktet er spikeformede fremspring, som helikopteret er ordentlig fast i livmoren, og dermed reduserer risikoen for tap.

Det prevensjonsløkkeformede produktet brukes av kvinner som har en ikke-standard struktur av livmoren. Og i dette tilfellet har de ingen mulighet til å bruke den T-formede IUD.

Installere den intrauterine enheten

  • kvinner som har født etter abort, hvis den har gått uten inflammatoriske komplikasjoner;
  • kvinner over 35 år, som allerede har født, og har kontraindikasjoner for å ta orale prevensiver;
  • kvinner som har lav risiko for infeksjoner i kjønnsorganet i fravær av livmorhalskreft.

For innføring av helix i livmorhulen, vil det bli nødvendig med noe preparat, da denne prosedyren er relatert til medisinsk inngrep. Før du installerer helixen, er det nødvendig å gjennomgå undersøkelse og kurere alle kroniske gynekologiske sykdommer.

Hvilke undersøkelser må passere før du installerer spiralen:

  • konsultasjon med en spesialist for å ta historien
  • gynekologisk undersøkelse for å bestemme størrelsen og plasseringen av livmoren;
  • Ultralyd av bekkenorganene for å oppdage nærvær eller fravær av betennelser og lesjoner i livmorhulen og appendages;
  • generell urin og blodprøver;
  • bakteriologisk såing av avtakbar vagina, livmoderhalsen;
  • blodprøver for HIV-infeksjon;
  • Levering av et smet på cytologi, mikroflora fra tre punkter.

Umiddelbart før innføringen av spiralspesialisten undersøker livmoren, måler lengden og avstanden mellom livmorvinklene. Mange kvinner stiller spørsmålet om hvilken dag iUD er satt. Den er plassert på 3-4 dagers menstruasjon, fordi i løpet av livmorhalsen er livmorhalsen, og dette letter prosessen med å innføre et prevensjonsmiddel. I tillegg reduserer blodet som frigjøres i de kritiske dagene, muligheten for skade på livmoren, og betyr heller ingen graviditet ved installasjonen.

Lite smertefulle opplevelser i underlivet etter innføringen av helixen, samt spotting, regnes som normale, og er bare en reaksjon av livmoren til penetrasjon av en fremmedlegeme inn i den. I de første dagene med trening er det forbudt. Det er mulig å komme tilbake til intimt liv 7-14 dager etter at antikonceptivet er installert, basert på trivsel.

Etter at du har installert spiralen i 2-3 måneder, kan det oppstå liten spotting. Hvis helixen er riktig installert, virker ikke kvinnen eller mannen det.

Etter introduksjonen av intrauterin prevensjon er det nødvendig å komme til gynekologens undersøkelse om en måned, deretter om tre måneder og deretter hvert sjette år.

LUD fjerning

Eliminering av intrauterin prevensjonsanordning skjer i flere stadier. Hvis du ikke vil bli gravid, da 7 dager før eliminering av lUD, eliminere det ubeskyttede intime forholdet. Dette skyldes spermatozoas evne til å forbli aktiv i 2-3 dager, så vel som muligheten for eggløsning etter eliminering av lUD. Følgelig kan oppfatning oppstå.

Det er ønskelig å fjerne helixen i 3-4 dager med menstruasjon, i dette tilfellet vil smerten fra prosedyren bli minimert. Men samtidig kan du fjerne produktet på en hvilken som helst syklusdag, men bare hvis du har det bra.

Prosedyren starter med en undersøkelse i en gynekologisk stol. Spesialist undersøker livmoren for å finne antennene til lUD. Deretter introduserer det en dilatator for å stabilisere livmoren, og behandler kaviteten med antiseptika.

Pasienten inhalerer dypt og sakte, etterpå lege klær antennene av produktet med tau, forsiktig trekker det ut av livmorhulen. Nå kan du lett nå spiralen med hånden din. I kritiske dager er slip bedre.

Den totale varigheten av prosedyren er noen få minutter med hensyn til forberedelse. Normale symptomer etter fjerning av lUD er muskelspasmer, kramper og mindre blødninger. Som regel forsvinner disse tegnene innen et par dager. I fravær av helseproblemer og, hvis ønskelig, umiddelbart etter fjerning av lUD, kan du installere en ny spiral.

Mange kvinner er opptatt av spørsmålet om det er smertefullt å fjerne den intrauterine enheten. Ifølge vurderinger er installering av en lUD mer smertefull enn å ta det ut. Derfor kan du som regel under prosedyren gjøre uten bedøvelse.

Hva er bedre intrauterin enhet?

På apotek presenterte mange verktøy fra uønsket graviditet. Den spesielle etterspørselen blant den kvinnelige bruken Navy-helix.

Avhengig av dine økonomiske evner og fysiologiske egenskaper, vil gynekologen anbefale hvilken intrauterin enhet som er best plassert. Nedenfor beskriver vi de mest populære antikonceptive intrauterine enheter.

Levonova

Mirena regnes som den mest effektive hormonelle lUD. Det er T-formet, så det passer til bruk hos de fleste kvinner.

Produktet har en høy grad av beskyttelse mot uønsket graviditet, undertrykker eggløsning, reduserer muligheten for å utvikle ektopisk graviditet, eliminerer betennelse i reproduksjonssystemet, regulerer menstruasjonssyklusen.

Tjenestelivet varierer fra 5 til 7 år. Pris - 7-10 tusen rubler.

Nova T

Laget i T-form. I budsjettversjonen er laget av plast og kobber, i de dyre - av sølv.

Produktet påvirker spermacellene negativt, reduserer deres mobilitet og evne til å gjødselge egget. Prisen på verktøyet varierer fra 2000 rubler, mens levetiden ikke er over 5 år.

Juno

Utviklingen av denne spiralen involvert hviterussiske leger. I salg er det mange varianter av denne spiralen, blant annet for kvinner i arbeidskraft og de som ikke har barn. Prisen på produktet varierer fra 250-1000 rubler.

Hovedtyper av modell Juno:

  • Juno Bio Multi-laget i form av F med kantede kanter. Du kan bruke kvinner som fødte og de som har abort.
  • Juno Bio Multi Ag - laget i T-form. Foten av produktet er innpakket med kobber og sølvtråd.
  • Juno Bio-T er et billig alternativ i form av et anker med kobbertråd på stangen.
  • Juno Bio-T Super - det samme som forrige modell, men med en antimikrobiell sammensetning.
  • Juno Bio-T Au er en gylden helix, egnet for kvinner med metallallergier.

Goldlili

Gold Lily (også kalt Lily) er et effektivt ikke-hormonalt produkt som bidrar til å forhindre uønskede graviditeter. De viktigste metaller er gull og kobber. Disse materialene frigjør noe metall i livmorhulen, som har en anti-inflammatorisk effekt.

I følge instruksjonene kan denne intrauterin enheten brukes til nødproteser etter ubeskyttet eller avbrutt samleie i de første dagene etter det. Kobberioner har en spermicid effekt.

Denne spiralen er laget av polyetylen i T-form, innfestet med metalltråd. Tjenestetid er opptil 7 år.

Multiload

Dette produktet er laget i form av en paraply, på sidene er fremspringene i pigger, som hjelper til med å fikse verktøyet i livmoren. Benet på produktet er innpakket med kobber, som hemmer spermatozoa og nøytraliserer deres evne til å befruktes.

Spiralen kan brukes i nonparty. Prisen på enheten er fra 3500 rubler.

Bivirkninger

Etter installering av intrauterin enhet er bivirkninger ekstremt sjeldne. Moderne produksjonsteknikker for marinstyrker minimerer risikoen for dannelse.

Men i noen tilfeller bør du ikke utsette besøket til gynekologen etter innføringen av helixen, spesielt hvis du har slike tegn:

  • smerte i underlivet;
  • ubehag under intimitet;
  • kraftig blødning
  • Det er tegn på infeksjon (ubehagelig lukt, uvanlig vaginal utslipp, brenning eller kløe i perineum);
  • blødning under samleie
  • forkortelse eller forlengelse av trådene fra helixen.

Kontra

Det er forbudt å installere eller bruke Navy spiral i visse tilfeller:

  • endometriose;
  • anemi,
  • graviditet;
  • endokrine system sykdommer;
  • akutte inflammatoriske prosesser av penis;
  • Tilstedeværelsen av ektopisk graviditet i fortiden;
  • unormal livmorstruktur;
  • blødning i livmoren;
  • problemer med blodpropp
  • utdanning i livmorhulen
  • kroniske inflammatoriske prosesser av seksuelt organ;
  • cervikal dysplasi.

Intrauterin enhet - bilde

Flere faktorer påvirker den endelige prisen på en IUD-installasjon. Blant dem er typen produkt og klinikken der installasjonen vil finne sted. Denne typen prevensjon er rimelig for de fleste kvinner.

I noen kvinnelige konsultasjoner er IUD-er installert gratis. Det ville ikke være overflødig å vite at orale prevensjonsmidler som regel er dyrere enn lUD.

Kjøp en spiral kan være på apotek eller nettbutikk. Hvor mye det koster påvirkes av modellen, materialet, produsenten, tilstedeværelsen eller fraværet av bivirkninger. Prisen på marinen varierer fra 300-10000 rubler.

anmeldelser

Nedenfor er vurderinger av leger og kvinner om marinen spiral.

Den intrauterine enheten er et effektivt prevensjonsmiddel for kvinner som allerede har barn. Det er lett å installere, det forårsaker ikke ubehag for en mann under intim intimitet. I dette tilfellet frigjør kvinnen, da hun slutter å tenke på beskyttelse. Kan en kvinne bli gravid med flåten? Ja, men det skjer ekstremt sjelden. Hvis graviditeten oppstår, er det oftest ektopisk.

Jeg anbefaler kvinner med barn å sette iUD. For det første er det billigere enn de fleste orale prevensjonsmidler. For det andre gir det ikke problemer med bruk. Men samtidig, før du installerer helixen, er det viktig å passere alle testene og sette nøyaktig den som passer til livmorens struktur.

Jeg bestemte meg for å sette marinen etter den andre levering. Av helsehensyn kunne jeg ikke ta orale prevensjonsmidler, da de begynte å øke vekten dramatisk. Etter å ha konsultert en gynekolog og undersøkelser valgte hun en ikke-hormonell spole. Etter å ha installert det, følte jeg det ikke i det hele tatt, vi har forbedret vårt sexliv med mannen min, for nå trenger jeg ikke å tenke på uønsket graviditet. Forresten, før jeg installerte Navy, studerte jeg kvinners vurderinger om henne i lang tid, hvoretter jeg kom til den konklusjonen at dette er det mest effektive og enkle prevensjonsmiddelet.

Elizabeth, 24 år

Jeg vil gi råd til kvinner som har bestemt seg for å sette marinen. Sørg for å sjekke med gynekologen når du kan installere spiralen. Jeg gjorde ikke dette, så jeg måtte vente på neste menstruasjonssyklus. Etter installasjon, besøk regelmessig gynekologen, jeg gjorde det ikke, så jeg la ikke merke til hvordan spiralen hadde vokst inn i livmoren. Og sørg for å lese instruksjonene for dette livmorforebyggende middelet, siden bivirkningene er ganske ubehagelige. Etter min mening er den beste marinen Mirena, sett den etter Nova T, da hun ikke passet meg.

Spirals intrauterine enheter anmeldelser av leger

Det mest populære intrauterin hormonell prevensjonsmiddel er Mirena helix (IUD). Intrauterin prevensjonsmidler (IUDs) har blitt brukt siden midten av forrige århundre. De ble raskt forelsket i kvinner på grunn av mange positive egenskaper: mangelen på en systemisk effekt på den kvinnelige kroppen, høy ytelse, brukervennlighet.
Spiralen påvirker ikke kvaliteten på seksuell kontakt, det er etablert i lang tid, det krever praktisk talt ikke kontroll. Men lUD har en svært betydelig ulempe: Mange pasienter utvikler en tendens til metrorrhagi, noe som resulterer i at de må nekte denne typen prevensjon.

På 60-tallet ble intrauterine systemer som inneholdt kobber opprettet. Deres prevensjonsvirkning var enda høyere, men problemet med blødning fra livmoren ble ikke løst. Og som et resultat, på 70-tallet, ble den tredje generasjonen av IUD utviklet. Disse medisinske systemene kombinerer de beste egenskapene til orale prevensjonsmidler og IUDer.

Hormonholdige prevensjonsmidler er svært effektive, og samtidig forårsaker de ikke utvikling av metrorrhagi.

Beskrivelse av intrauterin enhet Mirena

Mirena har en T-form som bidrar til å låse seg fast i livmoren. En av kantene er utstyrt med en løkke med tråder, designet for å fjerne systemet. I midten av helixen ligger et hvitt hormon. Det går langsomt inn i livmoren gjennom en spesiell membran.

Den hormonelle komponenten av helixen er levonorgestrel (gestagen). Ett system inneholder 52 mg av dette stoffet. En ekstra komponent er en polydimetylsiloksanelastomer. Navy Mirena ligger inne i røret. Spiralen har en individuell vakuumpapir-plastemballasje. Den skal lagres på et mørkt sted, ved en temperatur på 15-30 C. Holdbarheten fra fremstillingsdatoen er 3 år.

Action Mirena på kroppen

Mirena-prevensjonssystemet begynner å "frigjøre" levonorgestrelet i livmoren umiddelbart etter installasjonen. Hormonet kommer inn i hulrommet med en hastighet på 20 μg / dag, etter 5 år faller denne figuren til 10 μg per dag. Helixen har en lokal handling, levonorgestrel er nesten helt konsentrert i endometrium. Og allerede i livmorhalsmuskellaget er konsentrasjonen ikke mer enn 1%. I blodet er hormonet inneholdt i mikrodoser.

Etter innføringen av helixen går den aktive komponenten inn i blodet på omtrent en time. Der nås den høyeste konsentrasjonen om 2 uker. Denne figuren kan variere betydelig avhengig av kroppsvekten til kvinnen. Med en vekt på opptil 54 kg er blodinnholdet i levonorgestrel ca 1,5 ganger høyere. Det aktive stoffet er nesten helt nedbrutt i leveren, og evakueres av tarmene og nyrene.

Handlingsprinsipp for Mirena

Antikonceptiv effekten av stoffet Mirena er ikke avhengig av svak lokal reaksjon på fremmedlegeme, men er hovedsakelig forbundet med effekten av levonorgestrel. Implantasjonen av et befruktet egg utføres ikke ved å dempe aktiviteten til livmorepitelet. Samtidig stopper den naturlige veksten av endometrium og funksjonen av kjertlene reduseres.

Dessuten hindrer Mirena-helixen sædmotilitet i livmoren og dens rør. Prevensjonsmanøvreringsanordningen øker den høye viskositet av cervikal mucus og fortykning av livmorslimlaget, noe som kompliserer penetrering av spermier i livmorhulen.

Etter å ha satt systemet i flere måneder, er det en restrukturering av endometrium, manifestert av uregelmessige blodspredningssekretjoner. Men etter en kort tid fremkaller spredning av livmorforingen en signifikant reduksjon i varighet og volum av menstrual blødning, opp til fullstendig opphør.

Indikasjoner for bruk

IUD er installert primært for å forhindre uønsket graviditet. I tillegg er systemet brukt til svært sterk menstruell blødning for en uforklarlig grunn. Muligheten for ondartede neoplasmer av det kvinnelige reproduktive systemet er utelukket. Som et gestagenisk middel for lokal virkning, brukes den intrauteriniske anordningen for å forebygge endometrial hyperplasi, for eksempel med alvorlig klimaks eller etter bilateral oophorektomi.

Mirena brukes noen ganger i behandling av menorrhagia, hvis det ikke finnes hyperplastiske prosesser i livmorforing eller ekstragenitale patologier med markert hypokoagulasjon (trombocytopeni, von Willebrands sykdom).

Kontra

Mirenas spiral refererer til interne prevensiver, derfor kan den ikke brukes til inflammatoriske sykdommer i kjønnsorganene:

  • endometrit etter fødsel;
  • betennelse i bekkenet og livmorhalsen;
  • septisk abort, utført 3 måneder før oppsett av systemet;
  • infeksjon lokalisert i den nedre delen av genitourinary systemet.

Utviklingen av akutt inflammatorisk patologi i bekkenorganene, som praktisk talt ikke er egnet til terapi, er en indikasjon på tilbaketrekking av helixen. Derfor er interne prevensiver ikke installert med en disposisjon til smittsomme sykdommer (konstant forandring av seksuelle partnere, sterk reduksjon i immunitet, AIDS, etc.). For beskyttelse mot uønsket graviditet er Mirena ikke egnet for kreft, dysplasi, kroppsfibroider og livmoderhals, endringer i deres anatomiske struktur.

Siden levonorgestrel deler seg i leveren, er helixen ikke installert i dette malignens ondartede neoplasma, så vel som i cirrose og akutt hepatitt.

Selv om den systemiske effekten på kroppen av levonorgestrel er ubetydelig, er dette gestageniske stoffet imidlertid kontraindisert i alle gestagenavhengige kreftssykdommer, for eksempel brystkreft og andre tilstander. Også dette hormonet er kontraindisert i hjerneslag, migrene, alvorlig diabetes mellitus, tromboflebitt, hjerteinfarkt, arteriell hypertensjon. Disse sykdommene er en relativ kontraindikasjon. I denne situasjonen er spørsmålet om bruk av Mirena bestemt av legen etter laboratoriediagnosen. Spiralen kan ikke installeres hvis du mistenker graviditet og overfølsomhet overfor stoffet.

Bivirkninger

Ofte manifesterte bivirkninger

Det er flere bivirkninger av Mirena, som finnes i nesten hver tiende kvinne som har etablert en spiral. Disse inkluderer:

  • lidelse i sentralnervesystemet: irascibility, hodepine, nervøsitet, dårlig humør, nedsatt seksuell lyst;
  • økt kroppsvekt og akne;
  • gastrointestinal dysfunksjon: kvalme, magesmerter, oppkast;
  • vulvovaginitt, smerte i bekkenet, spotting;
  • brystspenning og ømhet;
  • ryggsmerter, som i osteokondrose.

Alle de ovennevnte tegnene er tydeligste manifestert i de første månedene av bruk av stoffet Mirena. Deretter minker intensiteten, og som regel går ubehagelige symptomer uten spor.

Sjeldne bivirkninger

Slike bivirkninger observeres hos en av tusen pasienter. De er også vanligvis kun uttrykt i de første månedene etter installasjonen av IUD. Hvis intensiteten av manifestasjonene ikke reduseres med tiden, er den nødvendige diagnosen foreskrevet. Sjeldne komplikasjoner er oppblåsthet, hyppige humørsvingninger, kløe, ødem, hirsutisme, eksem, alopecia og utslett.

Allergiske reaksjoner er svært sjelden manifesterte bivirkninger. Med utviklingen er det nødvendig å ekskludere en annen kilde til urtikaria, utslett, etc.

Instruksjoner for bruk

Montering spiral Mirena

Det intrauteriniske systemet er pakket i en steril vakuumpose som åpnes før helixen installeres. Kast det åpne systemet på forhånd.

Installer et prevensjonsmiddel Mirena kan kun kvalifisert gynekolog. Før dette skal legen utføre en undersøkelse og foreskrive den nødvendige undersøkelsen:

  • gynekologisk undersøkelse og undersøkelse av brystet;
  • cervical smear;
  • mammografi;
  • kolposkopi og bekkenundersøkelse.

Det er nødvendig å sørge for at det ikke er graviditet, ondartede neoplasmer og STI. Når inflammatoriske sykdommer oppdages, behandles de før oppstart av Mirena. Du bør også bestemme størrelsen, plasseringen og formen på livmoren. Den riktige posisjonen til helixen gir en prevensjonseffekt og beskytter mot utvisningen av systemet.

Pasienter i den friske levealderen blir administrert i de første dagene av menstruasjonen. I fravær av kontraindikasjoner kan systemet installeres umiddelbart etter abort. Med normal uterinkontraksjon etter fødselen, kan Mirena brukes etter 6 uker. Du kan erstatte helixen hver dag, uavhengig av syklusen. For å hindre overdreven vekst av endometriumet, bør intrauterin systemet administreres ved menstruasjonssyklusens slutt.

Sikkerhets forholdsregler

Etter at du har installert IUD, må du se en gynekolog etter 9-12 uker. Deretter kan du besøke legen en gang i året, med klager oftere. Mens kliniske data viser en predisponering for utviklingen av åreknuter og trombose av benene på bena ved bruk av en spiral, er det nei. Men når tegn på disse sykdommene dukker opp, må du konsultere en lege.

Virkningen av levonorgestrel påvirker glukosetoleransen negativt, og derfor må pasienter med diabetes systematisk overvåke nivået av glukose i blodet. Med trusselen om septisk endokarditt hos kvinner med hjerteinfarkt, bør innføring og fjerning av systemet utføres ved bruk av antibakterielle midler.

Mulige bivirkninger Mirena

  1. Ektopisk graviditet - er ekstremt sjelden og krever akutt kirurgisk inngrep. Denne komplikasjonen kan mistenkes hvis symptomer på graviditet oppstår (lang forsinkelse i menstruasjon, svimmelhet, kvalme etc.) sammen med alvorlig nedre magesmerter og tegn på intern blødning (alvorlig svakhet, blek hud, takykardi). Det er en høyere sannsynlighet for å "tjene" en slik komplikasjon etter å ha liddet alvorlig inflammatorisk eller infeksjonell patologi i bekkenet eller en historie med ektopisk graviditet.
  2. Inntrengning (vokser i veggen) og perforering (utstrekning) av uterus utvikles vanligvis med innføring av en spiral. Disse komplikasjonene kan være ledsaget av nylig livskraftig, unaturlig plassering av livmoren.
  3. Utdrivelse av systemet fra uterus forekommer ganske ofte. For tidlig oppdagelse anbefales det at pasientene kontrollerer tilstedeværelsen av tråder i skjeden etter hver periode. Bare som regel er det under menstruasjonen at sannsynligheten for en lUD er høy. Denne prosessen går ubemerket av en kvinne. Følgelig, under utvisning av Mirena, slutter prevensjonsvirksomheten. For å unngå misforståelser, anbefales det å inspisere brukte tamponger og pakninger for tap. Blødning og smerte kan være en manifestasjon av begynnelsen av å falle ut av spiralen midt i syklusen. Hvis en ufullstendig utvisning av et intrauterint hormonelt middel har skjedd, må legen fjerne den og installere en ny.
  4. Pelvic inflammatoriske og smittsomme sykdommer utvikler seg vanligvis i den første måneden av Mirena systembruk. Risikoen for komplikasjoner øker med hyppige endringer av seksuelle partnere. Indikasjonen for fjerning av helixen i dette tilfellet er tilbakevendende eller alvorlig patologi og fraværet av et resultat av behandlingen som utføres.
  5. Amenoré utvikler seg hos mange kvinner ved bruk av lUD. Komplikasjon oppstår ikke umiddelbart, men et sted i 6 måneder etter installasjonen av Mirena. Ved oppsigelsen av månedlig er det nødvendig å ekskludere først og fremst graviditet. Etter at helixen er fjernet, gjenopprettes menstruasjonssyklusen.
  6. Hos ca. 12% av pasientene dannes funksjonelle ovariecyster. Ofte manifesterer de seg ikke på noen måte, og bare av og til kan det være smerte under sex og en følelse av tyngde i underlivet. Forstørrede follikler kommer vanligvis tilbake til normal på 2-3 måneder alene.

LUD fjerning

Spiralen må fjernes 5 år etter installasjonen. Hvis pasienten ikke planlegger graviditet videre, utføres manipulasjonen i begynnelsen av måneden. Hvis du fjerner systemet i midten av syklusen, er det en sjanse for unnfangelse. Om ønskelig kan en intrauterin prevensjon umiddelbart erstattes av en ny. Dagens syklus spiller ingen rolle. Etter at du har fjernet produktet, må du nøye inspisere systemet, siden det er vanskelig å fjerne Mirena, kan stoffet glide inn i livmorhulen. Både introduksjon og fjerning av systemet kan være ledsaget av blødning og smerte. Noen ganger er det besvimelse eller beslag hos pasienter med epilepsi.

Graviditet og Mirena

Helixen har en sterk prevensjonsvirkning, men ikke 100%. Hvis graviditet utvikler seg, så er det først og fremst nødvendig å utelukke sin ektopiske form. Ved normal graviditet fjernes spiralen forsiktig eller gjennomgår en medisinsk abort. Ikke i alle tilfeller viser det seg å trekke ut Mirena-systemet fra livmoren, så øker sannsynligheten for tidlig opphør av graviditet. Ta også hensyn til de sannsynlige bivirkningene av hormonet på dannelsen av fosteret.

Bruk under amming

Levonorgestrel IUD i liten dosering går inn i blodet og kan utskilles i melk når du ammer en baby. Innholdet av hormonet er ca. 0,1%. Legene sier ved denne konsentrasjonen at det er mulig at en slik dose kan påvirke barnets generelle tilstand.

Vanlige spørsmål

Mirena pris er ganske høy, og bruk av prevensjonsmiddel kan provosere mange bivirkninger. Betyr det noen positive virkninger på den kvinnelige kroppen?

Mirena brukes ofte til å gjenopprette tilstanden til endometrium etter bilateral fjerning av eggstokkene eller under patologisk overgangsalder. Også intrauterin enhet:

  • øker hemoglobinnivået;
  • utfører forebygging av kreft og endometrial hyperplasi;
  • reduserer varigheten og volumet av idiopatisk blødning;
  • gjenoppretter jernmetabolisme i kroppen;
  • reduserer smerte med algomenorrhea;
  • utfører forebygging av fibrene og endometriose av livmoren;
  • har en tonisk effekt.

Er Mirena brukt til å behandle fibroider?

Spiralen suspenderer veksten av myoma node. Men ytterligere diagnose og konsultasjon av gynekologen er nødvendig. Det er nødvendig å ta hensyn til volum og lokalisering av noder, for eksempel i submukøse masser av fibroider som endrer uterusformen, er installasjonen av Mirena-systemet kontraindisert.

Brukt til endometriose intrauterin medisin Mirena?

Helixen brukes til å forhindre endometriose, da den stopper veksten av endometrium. Nylig ble det presentert resultatene av studier som viste effekten av behandlingen av sykdommen. Men systemet gir bare en midlertidig effekt, og hvert tilfelle må vurderes separat.

Jeg har seks måneder etter introduksjonen av Mirena utviklet amenoré. Så det burde være? Kan jeg bli gravid i fremtiden?

Mangel på menstruasjon er en naturlig reaksjon på hormonets effekt. Hun utvikler seg gradvis i hver 5 pasienter. Bare i tilfelle, gjør en graviditetstest. Hvis det er negativt, bør du ikke bekymre deg, etter at systemet er fjernet, blir menstruasjonen gjenopptatt, og du kan planlegge en graviditet.

Etter å ha installert Mirena-prevensjonsmiddelet, kan det oppstå utflod, smerte eller uterusblødning?

Vanligvis manifesterer disse symptomene seg i mild form, umiddelbart etter introduksjonen av Mirena. Alvorlig blødning og smerte er ofte indikasjoner på utvinning av helixen. Årsaken kan være ektopisk graviditet, feil installasjon av systemet eller utvisning. Kontakt en gynekolog omgående.

Kan Mirena spiral påvirke vekten?

Vektøkning er en av bivirkningene av stoffet. Men du må vurdere at det forekommer hos 1 kvinne ut av 10, og som regel er denne effekten kortvarig, etter noen måneder forsvinner den. Alt avhenger av organismens individuelle egenskaper.

Jeg forsvarte meg mot uønsket graviditet med hormonpiller, men glemte ofte å drikke dem. Hvordan kan jeg bytte stoffet til Mirena spiral?

Uregelmessige orale hormoner kan ikke fullt ut beskytte mot graviditet, så det er bedre å bytte til intrauterin beskyttelse. Før det må du konsultere en lege og gi de nødvendige testene. Installer systemet er bedre i 4-6 dager i menstruasjonssyklusen.

Når kan jeg bli gravid etter Mirena tilbaketrekking?

Ifølge statistikken blir 80% av kvinnene gravide, med mindre selvfølgelig de vil ha det, i det aller første året etter utvinningen av spiralen. Takket være hormonvirkningen øker det til og med litt fruktbarhet (fruktbarhet).

Hvor kan jeg få Mirena spiral? Og hva er prisen?

IUD er kun utgitt på resept og selges på apotek. Prisen er bestemt av produsenten, og varierer fra 9 til 13 tusen rubler.

Anmeldelser av pasienter og leger om Mirena

Kvinnenes vurderinger om Mirena-systemet er ganske motstridende, og de kombinerer glede og takknemlighet med avsky og horror. Et positivt inntrykk bygger hovedsakelig på følgende punkter: Mangelen på tung menstruasjon og bivirkninger (noen pasienter går i de første månedene), gunstig pris (basert på 5 år), brukervennlighet (sett og glem), påvirker ikke seksuell kontakt. I tillegg har spiralen hjulpet mange kvinner til å suspendere veksten av fibroids og redusere manifestasjoner av endometriose.

Negativ tilbakemelding var hovedsakelig basert på krav til følelsesmessige forstyrrelser (irritabilitet, nedsatt seksuell lyst) og uæstetisk utseende (hårtap, akne).

Anmeldelser av leger, som kvinner, om lUD er også tvetydige, men mer begrenset. Eksperter bekrefter den høye prevensjonsvirkningen og terapeutisk effekt i enkelte sykdommer. Men de forklarer at før du installerer spiralen, trenger Mirena nødvendigvis en grundig diagnose.